Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rozešla jsem se po pár letech s přítelem, protože se ke mně nechoval vždycky nejlíp a konečně mi to došlo. Jenže teď mi furt volá a tvrdí, jak si včechno uvědomil a, že beze mě nemůže bejt, že se změní a chce to ještě zkusit. Jenže mně se do toho už moc nechce a tak mi párkrát říkal, že už to tay pro něj nemá cenu, že si něco udělá a jednou už dokonce spolykal prášky. Mám o něj strach, ale přece s ním nemůžu bejt jen kvůli tomu. Jak se v takovým případě zachovat? Díky za odpověď.
Je to tvrdé a z jistého pohledu nesoucitné, ale psychycké vydírání je jedna z nejhorších věcí, když končí vztah.
Není to důstojné člověka.
Pokud je váš vztah už pasé (určitě teď vidíte i z jiných úhlů pohledu, jaký je to člověk...) a dohromady není co zachraňovat (většinou už není co zachraňovat, záplata je jen lepší díra...), přestaňte s ním komunikovat a děj se vůle Boží.
Z 99% výhružník nic nepodnikne a pokud ano, udělal by to dřív nebo později z jiného důvodu.
Ahoj. Musíte mu dát najevo, že citovým vydíráním u Vás ničeho nedosáhne. Je svéprávný, tudíž za své činy nese odpovědnost on a ne Vy. Nenechte se vydírat, musí se s tím srovnat a vyrovnat. .Ale Vy nenesete odpovědnost za to, jak...Když o něj budete mít strach a povolíte, naučí se toho využívat a budete chudák, který to odnese psychikou. Je to jen můj názor, ponechte ho svému osudu, ať si se sebou poradí.
Je to prachobyčejné vydírání. Pokud chceš mít klid, tak musíš odbourat vzájemnou komunikaci. Upozorni ho, že pokud tě bude jakkoli kontaktovat - telefon, SMS, e-mail - oznámíš to policii jako obtěžování a když nepřestane, tak to prostě udělej. Znám pár případů, kdy tohle jediné pomohlo. Pokud k tomu nenajdeš odvahu, tak máš smůlu a nabourá ti to další život.
Asi bych si aspoň na nějakou dobu změnila číslo a vůbec ho nekontaktovala,pokud by vás,,naháněl,,osobně,říct mu,že zavoláte policii a nebo ho necháte zavřít na psychiatrii,aby se ze svých sebevražedných choutek vzpamatoval.Ale jak se říká,,pes který štěká,nekouše,,je to slaboch a jen se vás snaží psychicky vydírat.Držím palce!
Žádná změna čísla, žádné ústupky. Je to slaboch a nutno jednat tvrdě. Pohrozit policií, případně přímo nahlásit. Kontaktuje-li tě i pomocí sms, nemazat - ukázat při nahlašování na policii, vše nechat zaprotokolovat a pak už to je na nich.
Tak to byla rada, aby ses do něčeho nezapletla, jinak já osobně bych mu telefonicky zdělil (pokud by mě takto otravoval), že mi to je jedno, ať se třeba podřeže - aspoň budu mít klid od dalšího ubožáka. Magor, který sám sebe poškozuje nemá právo být na tomto světě a už vůbec nemá právo psychicky vydírat jiné lidi.
Ten, kdo sebevraždou vydírá a vyhrožuje, to málokdy udělá. V ŽÁDNÉM případě se k němu nevracejte! Ten člověk není psychicky v pořádku a snaží se Vámi manipulovat a vydírat Vás. Pokud je to nutné, změňte číslo, případně to jeho zablokujte (některé telefony to umožňují), telefony nezvedejte, sms mažte nepřečtené.
Je mi líto, ale opravdu si nemůžete s takovým zničit kus života jen proto, že je to srab a slaboch.
doplněno 01.08.12 18:15:A souhlasím s těmi, kdož radí pohrozit policií - v tom případě si nějaké sms nechejte, ať máte důkaz.
Jestli máte jen trochu soudnosti a hrdosti, /asi máte, když jste to dokázala useknout/, pryč od něj. Navždycky. Aš slibuje třeba jako anděl. Nechoval se dobře poprvé, viděl by ale, že jste tvárná a že skočíte znovu na jeho medové řeči. A vše by se opakovalo, možná i v horším.
Buďte ráda, že jste z toho vztahu dokázala vystoupit. Ten muž se Vás snaží psychicky vydírat. Nevěřte mu. Kdo o tom kecá, případně spolkne demonstrativně pár prášků na spaní, dává si sakra majzla, aby se to nestalo doopravdy.
Když volá, změňte si číslo, aby to přestalo. A přestaňte na něj myslet, ať dělá, co uzná za vhodné. Ono ho časem to skuhrání přejde, když uvidí, že jste se už pevně rozhodla.
A až si najdete nového partnera, tak ať je o 100 % lepší! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.