Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožování sebevraždou

Od: bubble* odpovědí: 17 změna:

Ahoj, rozešla jsem se po pár letech s přítelem, protože se ke mně nechoval vždycky nejlíp a konečně mi to došlo. Jenže teď mi furt volá a tvrdí, jak si včechno uvědomil a, že beze mě nemůže bejt, že se změní a chce to ještě zkusit. Jenže mně se do toho už moc nechce a tak mi párkrát říkal, že už to tay pro něj nemá cenu, že si něco udělá a jednou už dokonce spolykal prášky. Mám o něj strach, ale přece s ním nemůžu bejt jen kvůli tomu. Jak se v takovým případě zachovat? Díky za odpověď.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Je to tvrdé a z jistého pohledu nesoucitné, ale psychycké vydírání je jedna z nejhorších věcí, když končí vztah.

Není to důstojné člověka.

Pokud je váš vztah už pasé (určitě teď vidíte i z jiných úhlů pohledu, jaký je to člověk...) a dohromady není co zachraňovat (většinou už není co zachraňovat, záplata je jen lepší díra...), přestaňte s ním komunikovat a děj se vůle Boží.

Z 99% výhružník nic nepodnikne a pokud ano, udělal by to dřív nebo později z jiného důvodu.

hodnocení

5x

Ahoj. Musíte mu dát najevo, že citovým vydíráním u Vás ničeho nedosáhne. Je svéprávný, tudíž za své činy nese odpovědnost on a ne Vy. Nenechte se vydírat, musí se s tím srovnat a vyrovnat. .Ale Vy nenesete odpovědnost za to, jak...Když o něj budete mít strach a povolíte, naučí se toho využívat a budete chudák, který to odnese psychikou. Je to jen můj názor, ponechte ho svému osudu, ať si se sebou poradí.

iz*
hodnocení

3x

Nebrat hovory z jeho čísla, případně se skrytým číslem.

ladymoon*
hodnocení

2x

Ja bych zavolala policii... ty si s tim poradi

ladinpraha*
hodnocení

2x

Je to prachobyčejné vydírání. Pokud chceš mít klid, tak musíš odbourat vzájemnou komunikaci. Upozorni ho, že pokud tě bude jakkoli kontaktovat - telefon, SMS, e-mail - oznámíš to policii jako obtěžování a když nepřestane, tak to prostě udělej. Znám pár případů, kdy tohle jediné pomohlo. Pokud k tomu nenajdeš odvahu, tak máš smůlu a nabourá ti to další život.

hodnocení

1x

Stále platí jedno...

Kdo chce spáchat sebvraždu tak to udělá...

Ten kdo jí "takto" vyhrožuje pouze hledá pomoc a hledá stébla...

hodnocení

1x

Asi bych si aspoň na nějakou dobu změnila číslo a vůbec ho nekontaktovala,pokud by vás,,naháněl,,osobně,říct mu,že zavoláte policii a nebo ho necháte zavřít na psychiatrii,aby se ze svých sebevražedných choutek vzpamatoval.Ale jak se říká,,pes který štěká,nekouše,,je to slaboch a jen se vás snaží psychicky vydírat.Držím palce!

noviny*
hodnocení

1x

hodnocení

0x
Ahoj.Váš expřítel je prachobyčejný slaboch který vás pouze citově vydírá!Buďte v klidu,on si nic neudělá,jen víří vodu.S těmi prášky jak píšete,byla jste u toho?Víte co spolykal a kolik?Nebyla to pouhá demonstrace?Já myslím,že ano.Lidé,kteří si chtějí něco udělat,to povětšinou udělají,aniž by to vytrubovali do éteru...

polednice*
hodnocení

0x
Jen pozor co mu sdělite.Když se onou náhodou zabije a v jeho poště bude vaše přání,aby takhle konal,tak vás nemine výslech u policie,zda jste mu v tom nepomohla nebo ho k tomu dohnala.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Vím, je to zlé. Ale nenechte se citově vydírat, k ničemu to nevede. Bývalý přítel musí pochopit, že je opravdu konec. čím dříve, tím lépe. Nekomunikujte s ním, buďte neústupná. Uvědomte si, že za jeho činy nenesete žádnou zodpovědnost. Lidé se prostě rozcházejí.

Přeji pevné nervy.

ladaadal*
hodnocení

0x

Žádná změna čísla, žádné ústupky. Je to slaboch a nutno jednat tvrdě. Pohrozit policií, případně přímo nahlásit. Kontaktuje-li tě i pomocí sms, nemazat - ukázat při nahlašování na policii, vše nechat zaprotokolovat a pak už to je na nich.

Tak to byla rada, aby ses do něčeho nezapletla, jinak já osobně bych mu telefonicky zdělil (pokud by mě takto otravoval), že mi to je jedno, ať se třeba podřeže - aspoň budu mít klid od dalšího ubožáka. Magor, který sám sebe poškozuje nemá právo být na tomto světě a už vůbec nemá právo psychicky vydírat jiné lidi.

martinaa*
hodnocení

0x

Ten, kdo sebevraždou vydírá a vyhrožuje, to málokdy udělá. V ŽÁDNÉM případě se k němu nevracejte! Ten člověk není psychicky v pořádku a snaží se Vámi manipulovat a vydírat Vás. Pokud je to nutné, změňte číslo, případně to jeho zablokujte (některé telefony to umožňují), telefony nezvedejte, sms mažte nepřečtené.

Je mi líto, ale opravdu si nemůžete s takovým zničit kus života jen proto, že je to srab a slaboch.

doplněno 01.08.12 18:15:

A souhlasím s těmi, kdož radí pohrozit policií - v tom případě si nějaké sms nechejte, ať máte důkaz.

tomasgulas
hodnocení

0x

Bič a pryč. A prášky? Ty jsou evergreen mezi všemi tlučhuby, kteří "chtějí" spáchat sebevraždu. A kdyby ji chtěl opravdu spáchat, nebude o tom psát ani mluvit...

hodnocení

0x

já bych mu jasně dal najevo že jestli chce spáchat sebevraždu tak at to klidně udělá že bude aspon o jednoho de..la mín nebot takovejhle šašek nezaslouží sebemenší soucit a pozornost .

dobrá rada nakonec honem od něj pryč a už se nikdy nevracet a rychle zapomenout!

patriktorri*
hodnocení

0x
Vládne tady vzácná shoda, jak vidím. Připojuju se: je to zbabělý vyděrač bez kouska sebeúcty. Přerušit absolutně všechnu komunikaci s vědomím, že co dělá, je jeho věc a v žádném případě Vaše vina. Nerozmlouvat, neradit, ale taky k ničemu nenavádět.
Mimochodem: tady si můžu klidně zavěštit, protože tenhle vzorec se pořád opakuje. Kdybyste se k němu vrátila, bylo by to chvíli lepší, pak by se vztah vrátil do starých kolejí, následně byste ho opustila a on by Vás znovu vydíral.

hodnocení

0x

Jestli máte jen trochu soudnosti a hrdosti, /asi máte, když jste to dokázala useknout/, pryč od něj. Navždycky. Aš slibuje třeba jako anděl. Nechoval se dobře poprvé, viděl by ale, že jste tvárná a že skočíte znovu na jeho medové řeči. A vše by se opakovalo, možná i v horším.

Buďte ráda, že jste z toho vztahu dokázala vystoupit. Ten muž se Vás snaží psychicky vydírat. Nevěřte mu. Kdo o tom kecá, případně spolkne demonstrativně pár prášků na spaní, dává si sakra majzla, aby se to nestalo doopravdy.

Když volá, změňte si číslo, aby to přestalo. A přestaňte na něj myslet, ať dělá, co uzná za vhodné. Ono ho časem to skuhrání přejde, když uvidí, že jste se už pevně rozhodla.

A až si najdete nového partnera, tak ať je o 100 % lepší! Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]