Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci přestat kouřit

Od: pankral odpovědí: 10 změna:

Ahoj zradvím vás všechny..Chtěl byhc přestat kouřit protože vím co ot bude mít za nasledek až budu starší je mi 17 let za pol roku 18 a kouřím asi 3 roky ;) kouřim hodne dřív krabičku denne to nebyl problem ted mam přitelkyni tak jsme to omezil ale když si dma dve cigarety za den nestači mi to ted se zrovna div neklepu abyhc is mohl zakouřit ale zrovna nemám takže nemužu asi před rokem jsme přestal na 6 kouřit a dýl jsme to nevydžel přítelkyne chce abyhc nekouřil slibuju ji furt že stim přestanu zaprve mi to leze do penez za druhe me to muže zabit za par let a taky mi to ničí krevní oběh což taky neni dobře ale proste nevim is sám rady poradte budu moc rád jak nato ..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

piši jako ten sprostý lhář... já jsem přestal kouřit už pomalu před 15 lety ze dne na den, od té doby jsem si nezapálil ani jednu a ani mne to už nenapadlo... jako bývalý kuřák jsem nyní jeden z těch poturčenců, horší Turka... těch "lhářů" se tu najde mezi uživateli více...
nikdy jsem neměl pevnou vůli, dodnes mám chouťky, kterým občas podlehnu, když mám chuť... i když vím, že se nemám přecpávat, jíst cukr, večer u televize, pažravě, a dosti dalších... Měl jsem ovšem po 35 letech kouření motivaci, dostal jsem strach ze smrti...
už jsem tu o mém ukončení kouření psal víckrát do jiných příspěvků... dokonce jsem se tenkrát ztotožnil s těmi 14 - 15 letými čerstvými středoškoláky, kteří už pár minut před zastavením dopravního prostředku drželi v hubě cigaretu, v ruce cvakali zapalovačem a hučeli: do pr.,...kdy už zastaví, já už to nevydržím.. útrpně jsem se jim v duchu vysmíval, že já jako dlouholetý kuřák vydržím, a oni, cucáci v kouření, nemohou... potom jsem si uvědomil, že jsem stejný jako oni, v kapse držím krabičku a v druhé také zapalovač, a že udělám to samé, když vystoupím... styděl jsem se za sebe...
začal jsi dobře, chceš přestat... tak jen pokračuj, prostě přestaň, víš proč to chceš udělat, jde o tvoje zdraví, tvůj vztah, tvoje sebevědomí... budeš frajer v očích přítelkyně a hlavně v očích kamarádů, a kuřáků, kteří s tím nedokáží skoncovat...
nějaké náplasti, elektronické cigaret y a pod. jsou jen berličky... ze dne na den... a když nevydržíš, přestat znova... však jednou se to podaří... ne vždy se nám podaří to, co děláme poprvé... neboj, vydržíš...

doplněno 10.02.13 09:44:

vilfein, nic se neděje... jen zřejmě nemáte dostatek informací, nebo v okolí dost bývalých kuřáků, kteří by se skončením kouření chlubili tak, jako já..

možná, že se i ozvou...

vilfein*

V tom případě se Vám hluboce omlouvám a zároveň smekám*palec*

doplněno 10.02.13 09:01:
patříte mezi ono moje " nepatrné procento lidí"
doplněno 10.02.13 10:01:

Spíš jsem vycházel z vlastní zkušenosti, bohužel všichni kučáci, které jsem slova typu "tak a tohle je moje poslední cigareta v životě", viděl hned druhý den za rohem opět kouřit, možná proto tomuto tvrzení zas tolik nedůvěřuji, avšak chápu že jsou i lidé, kterým to problém zjevně tolik nedělá:)

doplněno 10.02.13 10:02:

*kuřáci

krabka
"tak a tohle je moje poslední cigareta v životě"
To bude jeden z tech mene serioznich pokudu o prestani, o kterych pisi vyse.
Kdyz clovek konci "ze dne na den", tak uz svoji posledni cigaretu vykouril a ted mu najednou "cvaklo" v hlave, ze uz si dalsi nezapali, nebo ji zrovna kouri, kdyz mu v hlave "cvaklo" a pak ti nedokourenou tipne a uz si nezapali.
Psal jsem to vyse a Hejkal napsal v podstate to same: pri prestani "ze dne na den" musi mit clovek v hlave srovnany jasny duvod, proc prestava. Jestli to nema v hlave srovnane, tak znovu sklouzne ke koureni.

ivinek*
hodnocení

0x

kup si nikotinové náplasti nebo ten nicoret mentol co byl v reklamě :)

arn
hodnocení

0x

Já sem to udělal tak, že jsem přestal. Než jsem ovšem přestal tak jsem hledal všemožné způsoby jak si to ulehčit (náplasti,apod).Nepomohlo to, šel jsem na to tedy metodou tipu "to přece musím vydržet" a nezapálil jsem si. Kouřil jsem 10 let krabku denně. Nekouřím cca 8 měsícu přiznám se, že furt mívam velkou chuť na cigaretu v určitých situacích ale vůlí to překonávám.

vilfein*
hodnocení

0x

Přestat kouřit nevyžaduje jen výše uvedené prostředky, vyžaduje především pevnou vůli a odhodlání setrvat. Pokud Vám někdy někdo bude tvrdit, že přestal po x letech kouřit ze dne na den, je to sprostý lhář. Všechny závislosti se sice dají obejít bez přípravků uvedených kolegou, avšak takto uspěje jen nepatrné procento lidí, kteří se stejně jako Vy, s tímto zlozvykem rozhodli zkoncovat. Proto Vám především radím, mějte vůli. Najděte si "opěrný bod", třeba Vaši přítelkyni, která Vám bude oporou, a bude se Vám snažit tuto závislost vynahradit příjemnými chvílemi, které spolu můžete prožít, anižby jste si musel, nebo vzpoměl, na zapálení cigarety. Mnoho štěstí;)

P.S. Hádám, že říkat Vám že byla chyba s tím vůbec začínat je zbytečné, sám to teď chápete lépe než my, nekuřáci*placni*

krabka
Pokud Vám někdy někdo bude tvrdit, že přestal po x letech kouřit ze dne na den, je to sprostý lhář.
Muj deda i tata skoncovali s kourenim ze dne na den (nekolik let po sobe). Oba byli silni kuraku (i 2 krabicky denne po nekolik desetileti), oba skoncili v dobe, kdyz na trhu nebyli zadne "odnaucovaci" prostredky (nebo nebyli tak bezne k sehnani jako dnes), oba se pokouseli prestat (vic ci mene seriozne) mnohokrat predtim, jako spousta kuraku az jednoho dnes se jim to srovnalo v hlave, nasli si ten svuj duvod, proc uz si nezapalit a nezapalili si. Prvni dny a tydny meli chute a nutkani, ale meli take svuj duvod, proc uz si nezapalit a nezapalili si. Az do smrti.

radil*
hodnocení

0x

Dobrý den, nikdy sem nekouřil, takže nevím jaké to je a nikdy kouřit nebudu, takže Vám nemůžu poradit ze skušenosti kuřáka, který s tim přestal. Ale myslim, že skuste chvíli kouřit jenom jednu cigaretu denně. Pokud to zvládnete, pak skuste kouřit jenom jednu cigaretu týdně a potom už zvládnete nekouřit. Nevim jestli fungují ty nikotinové náplati nebo e-cigarety. Možná ano. Jinak znám člověka, který se skutečně zbavil kouření takřka ze dne na den. Ale měl hodně vysoký cíl, kůli kterému chtěl přestat kouřit. Pak měl také úplně ještě jiné asi větší problémy, než jenom kouření cigaret. A pak to je člověk, kterej měl tehdy hodně vysokou pevnou vůli a měl kolem sebe lidi, kteří taky nekouřili. Dnes po deseti letech myslim, že pořád nekouří, takže to jde. Zároveň sem ale viděl kuřáka, který v krizi si zapálit musel. Takže se zbavit kouření asi není tak jednoduchá věc.

nekurak*
hodnocení

0x
Nejjednudussi, jak prestat kourir, je samozrejme nikdy s kourenim nezacit.
Jenze nekourit nebylo cool, kdyz ti bylo 14, takze jsi chtel byt "dospely" a chtel jsi ostatnim dat najevo, jaky jsi "inteligent". Pravda je, ze skutecne inteligentni lidi s kourenim nikdy nezacnou. Ted jsi na to po mnoha letech a vyhozenych 60-100 tisicich prisel i ty. Muzes si pogratulovat. Ted mas misto pekneho auto jen zaasfaltovane plice. *zed*

saman47*
hodnocení

0x

Citace 2 roky stará: Dobrý večer, já, jelikož nemám silnou vůli, jsem vyhledala pomoc u lékaře - byla jsem v Chomutově u MUDr. Findy, vyhledal mi elektrickou jehličkou na uchu tři body a domů jsem již jela jako nekuřák. Nejlepší na tom bylo, že jsem vůbec nepociťovala abstinenční příznaky a ani jsem si nevzpomněla, že jsem před tímto zákrokem 35 let kouřila. Je to již 8 let a do dneška nemám na cigaretu chuť. Zdraví Eva... Tolik jedna úspěšně vyléčená kuřačka. I já jsem MUDr. Findu navštívil na doporučení mých známých a zkušenost mám podobnou jako paní Eva. Je to už 8 let, kouřil jsem 2 krabičky denně a od té doby paráda. Cigarety mi vůbec nechybí, lépe se mi dýchá a vůbec, mám ze života lepší pocit. Dokonce se mi doma začaly i hromadit peníze!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]