Nejste přihlášen/a.
Chci cestovat do Israele, mám pas v kterém mám vizum do Egypta z dovolené, není to problém? Vím, že do Arabských emirátů a dokonce myslím i Egypta a asi i juných arabských států nesmí být Israelské vizum v pase...Díky
jedná rada aby jste neměl problém v Izraeli v ČR si nechte vystavit druhý pas není to blbost jak zaplatíte mužete mít třeba 10 pasu je to zcela legální a nemůsíte řešit problém s izraelským celníkem
Právě, že mám pas jen 2 roky a nechce se mi pořizovat jiný samozřejmě v případě nutnosti by se nedalo nic dělat a proto to zjišťuji..o těch pohovorech a šílených porohlídkách na letišti vím, no letíme 1 žena a 2 chlapi
tak doufám, že odletíme, naštěstí ty dva umí perfektně english, tak to snad klapne, zavazadla do náklad nedáme, máme jen příruční..
Asi záleží jak kde. Já neměla v razítku nic a na letišti v Bourgasu (ještě před tím atentátem) mě prohledávali tak, že jsem myslela, že mi každou chvíli strčí prst víte kam.
s těma kontrolama je to opravdu tak oni to tam berou strašně vážně a jakékoliv podezřelé chování končí často vězením. Fotit se nesmí armadní zařízení , armadní vozidla , armádní letouny nic co je nějak společné s armádou nesmíte fotit elektrárny a oběkty které jsou nějak uzavřený podívejte se na internet co mužete fotit co ne tohle se tam taky bere dost vážně! ale jinak je to krásná země
ještě jsem si vzpoměl osoba starší 18 let si smí dovezt do země i naopak ze země maximálně 250 kusů cigaret nebo 250 g tabáku!
bez příslušné licence je zakázáno dovážet rostliny , zbraně a nože a nožíky (pokud obhájíte potřebu nože tak vám ho nechají , my jsem takto obhájily kuchynské nože a 2 svýcarské nožíky )! Když jsme tam byli my byl zakázán dovoz určitých ras psů myslím že to byl rotvailer , pitbul a další rasy považované za "nebezpečné"
Nesmíte ze země vyvézd volně žijící živočichy a rostliny.
nesmíte fotit strategické objekty takže letiště přístavy a podobně ani členy armadních jednotek značky a zákazy focení RESPEKTUJTE ,PŘÍSNĚ ZAKÁZANO JE FOTIT MODLÍCÍ SE ŽIDY U ZDI NÁŘKŮ hlavně u svátku Šabab (nebo jak se jmenuje) (na to focení už hodně turistů doplatilo )!
Našel sem papír na kterém jsem měl napsáno co smím a co nesmím dělat tohle je takové nejdůležitější. Nedoporučoval bych hrát si na hrdinu tam to není jak u náš a kulomety jsou nabité ostrými náboji .
Ale je tám krásně nádherné památky a města. I přesto všechno zemi doporučuji navštívit každému kdo rád cestuje
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.