Nejste přihlášen/a.
Pobírám příspěvek hmotné nouze a každé 3 měsíce musím úřednici dokládat výpis z mého účtu (vedení zdarma) o zaplacení nájmu, aby mi mohla příspěvek schválit. Chtěla jsem se zeptat v jaké formě jí doklady dáváte - výpis z účtu, potvrzení od pronajímatele,... jde mi o to, zda toto MUSÍM dokládat prostřednictvím VÝPISU z mého účtu, na který příspěvek chodí.
Myslíte, že by to šlo např. zaplatit nájemné hotově u správce domu kde bydlím (a který má tuto agendu na starosti-eviduje kdo nájem zaplatil a kdo ne) a nechat si vystavit potvrzení od pronajímatele bytu? Uzná mi to úřednice? Nebude se ptát proč jí nedávám výpis z mého účtu, ale jenom nějaké potvrzení?
Já mám všechno v SIPU na svoje jméno. Měl sem problém s tím když byl byt psanej na mámu že sem jí dával nájem v hotovosti a ona to platila se svýho účtu. Nechtěli mi to uznat.
Určitě to máte " hmotnou nouzi "? Pobírám tuto dávku a musím náklady na bydlení ( nájem, SIPO )dokládat KAŽDÝ měsíc spolu s výpisem z účtu. Pokud zaplatím nájem či SIPO mimořádně v hotovosti, tak stačí doložit pouze složenku, kde je razítko pošty. Jinak pobírám i příspěvek na bydlení, kde se náklady spojené s bydlením dokládají na úřadě vždy za PŘEDCHOZÍ ČTVRTLETÍ. Dostanu k tomu příslušné formuláře a tam vám může majitel potvrdit platbu ke každému měsíci, vždy s datumem, PODPISEM a RAZÍTKEM . Pokud platíte nájem složenkou nebo přes účet, musíte mít vždy příslušný doklad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.