Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem zaměstnán u stavební firmy a chci si založit živnost ve stejném oboru.Než podám výpověd' u svého zaměstnavatele a ta poběží dva měsíce,již chci podnikat na svou živnost.Není to v rozporu se zákonem?Děkuji Všem za odpovědi.J.
Pokud to neni v rozporu s tvoji zamestnaneckou smlouvou (napr. zakaz samostatne cinnosti ve stejnem oboru a pod.) , tak v rozporu se zakonem to neni.
Abyste mohl podnikat ve stejném oboru jako váš zaměstnavatel, potřebujete k tomu souhlas zaměstnavatele. Tolik zákoník práce. Otázka je, co vám hrozí, když na to zaměstnavatel přijde a nebude se mu to líbit. Mohl by vás pro hrubé porušení pracovní kázně propustit okamžitě ... ale to je vám už asi jedno ne?
Díky za odpovědi.Přímo v mé pracovní smlouvě nic takového uvedeno nemám a zbytek se dle smlouvy řídí pracovním zákoníkem.Takže se domnívám,že bude vše v poho.A zaměstnavatel mě i stát okrádá,takže když mě vyhodí ,bude mi to už jedno.Právě pro jeho přístup k zaměstnancům(především ke mě),jsem se rozhodl to zkusit raději sám.J.
ivzez - pokud tazatel nemá podepsanou konkurenční doložku, tak mu v podnikání ve stejném oboru snad nikdo bránit nemůže. Nebo se mýlím?
doplněno 31.07.12 19:18:Děkuji.
Dobrý večer,
přesně tak, jediným limitujícím faktorem by musela být podepsaná konkurenční doložka.Pokud není,klidně tazatel může podnikat ve stejném oboru a i to souběžně s HPP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.