Nejste přihlášen/a.
Dobry den poradi nekdo v hodne tezky situaci?Pritelkyne s 6letim ditetem prisla o praci z duvodu snizovani stavu a tak je doma zustal jsem jediny zivitel rodiny a bohuzel jsem aji ja po mesici prisel o praci ze dne na den.Ted budu muset jit na pracak pritelkine taky.Dite bude muset chodit do skolky od 7h do 15h a to nikoho pri zajmu o praci nezajima a kdyz vam nabidnou praci od Pul 6 do 16h tak nemuzete prijmout protoze nevykrejete skolku.Bohuzel bydlime ve meste v najemnim byte kde naklady na bidleni cini 12000kc na mesic komplet.To nedame ani z pracaku protoze ten dava 80% z platu.Pritelkine 6tis Ja 7tis.mame 1000kc na mesic a skolka stoji 1200kc.TAk kdo mi poradi co ted udelat kdyz nam mesicne chybi 200 a to jsme jeste nekoupili zadne potraviny k jidlu.Socialni davky jsem nikdy nepotreboval takze nevim jestly prispevky na bydleni,na dite,.jak mame postupovat.Nemame uz nic exekuce na Plat ucet,exekutor prisel pred 14 dni zabavil tomalo co nam zbylo TELevize.Nabytek neni nas,lednice take ne.Pracku si nevzal protoze nejde.Nevlastime auto.Nabytek lednice je v najemni smlouve majitele.Uz jsme uplne zoufali pritelkine breci od rana ja jsem chlap a delam tvrdeho ale chodim brecet do vany kdyz se koupu.dite se naucilo nic nechtit protoze nic neni.Poradte dekuji Za rady ohlede socialnich davek.
Životní minimum (ŽM) Vaši tříčlenné domácnosti (2 dospělí + jedno dítě do 6 let) činí 7.710 Kč měsíčně. Od toho se odvíjí případný nárok na státní sociální podporu a na pomoc v hmotné nouzi.
Obýváte-li byt na základě řádné nájemní smlouvy (nejde-li o podnájem), mohli byste získat příspěvek na bydlení .
Pokud by Vám ani s příspěvkem na bydlení nezbylo po zaplacení nákladů spojených s bydlením (nájmu a energií) nezůstalo ŽM, mohli byste požádat o pomoc v hmotné nouzi.
Pro přiznání příspěvku na bydlení se posuzují společně všechny příjmy ve společné domácnosti, je nutné doložit nájemní smlouvu a potvrzení majitele bytu, že v bytě bydlíte na základě nájemní smlouvy, dále potvrzení o platbách nájemného a záloh na energie. Pro pomoc v hmotné nouzi se navíc zjišťuje majetek, který byste případně mohli prodat.
______ Odkazy:
MPSV:
Portál MPSV:
Státní sociální p/... (obecné informace)
Státní sociální p/... (formuláře)
Pomoc v hmotné nouzi (formuláře)
__ PS: Byt 45 m2 (Praha, blízko centra - u Flóry) mne vyjde na cca 4,5 až 4,75 tis. (podle toho, jaká je zima) Kč měsíčně.
Podle mne byste to neměli vzdávat a hledat si levnější bydlení.
zoufalec - vy nehledáte způsoby jak se mít lépe, vy hledáte důvody jak to nelze a tady je každá rada zbytečná. Jakýkoliv návrh předem odmítáte a bydlet za 12tis bez příjmu je opravdu luxus. Držím palečky ať najdete slušné východisko z vaší situace. Je to jen a jen ve vašich rukách.
Se socialnima davkama nepomuzu, ale
1) proc proboha byt za 12t. mesicne? To si muze dovolit nekdo, kdo vydelava alespon 20t. cisteho, ne Vy, tak jak to popisujete. Jste v najmu, co Vam tedy brani najem ukoncit a jit do levnejsiho? I kdyz treba jenom prechodne do garsonky za 7t komplet?
2) Cemu brani, abyste si nasel praci od 6-16 a treba i jeste druhou na vecer a zatim nezamestnana manzelka muze dal vklidu vyzvedavat dite ze skolky ve tri odpoledne?
jo bydleni za 12tis mesicne.ono se to dobre radi ale ve meste kterem bydlim tak vyjde uplne jedno jestli mas 3+1 nebo garsonku.Byt 1+1 vyjde na 8tis bez elektriky a poplatku elektrika 800 a poplatky 2 tak jsme stejne na 11tis a to uz je rozdil 1000kc na mesic.
2) a ohledne prace tak ja pujdu do prace max za 14tis cistiho a to jsou 12h smeny aji soboty a kdyz nebudeme delat oba tak nam to moc nepomuze.Pritelkine musi pracovat aspon na polovicni uvazek od 7h do 15.za nejakejch 9 cisteho.Je tezke sehnat praci protoze tady ji moc neni a dojizdet do nejblisiho zamestnani 20km za 12 cisteho kdyz 4 projezdite se vam asi moc nevyplati.
Ad 1. Ze jsem tak zvedavej, napis mi mesto, o kterem se bavime.
I v Praze Te sezenu bydleni za 7t se vsim vsudy behem jednoho dne a drazsi mesto v ramci CR najdes jen tezko. Naopak plati, ze kde je drahe bydleni, tam obycejne neni nouze o praci.
Ale to je ostatne vase vec. Kdyz mate prijem 12t a vydaje za bydleni take 12t a jste s tim spokojeni...konec koncu, proc ne.
Ad 2. Proc Vam to nepomuze? 7t+6t=12t. 14t+6t=20t.
Pokud rozdil 8t neni pomoc, tak pak co je?
Bud neumis pocitat Ty a nebo ja.
Nebo mas rad breceni ve vane a pouze hledas vymluvy, aby si se toho nemusel vzdat.
-
Ano. Radi se to dobre, ale komu neni rady, tomu neni pomoci.
Ano v praze mozna sezenes ze dne na den bydleni za 7tis ale kde.To tady muzu jit na ubytovnu za 4tis mesicne ktera je plna ozralejch ukrajincu,vetnamcu a prolezla hlodavci.Opravdu nevezmu dite do takovych podminek.Jak mam vysvetlit 6 letemu dideti ktere tady ma skolku,kamaradi a je stastnej ze se bude stehovat nekam kde nikoho nezna.A do prahy dekuji nechci uz jen z toho duvodu ze pritelkine utekla z prahy od sveho druha ktery ji mlatil a byl hnusnej na dite.Ja bohuzel mam taky zavazky a to sveho synaktereho navstevuji po rozvodu jen o vykendu a to jeste pouze u nej doma kde bydli se svoji maminkou.Vis ono se to radi kdyz jsi sam seberes si tasku z hadrama a jdes kam chces.Jina vec je to ze mas Dite kteremu nechces vzit co si vybudoval po 3letech co prisel do jineho mesta.Mas tady ty dite ktere ja opravdu neopustim a i ty vykendy co jsem s nim jsou malo natoz za nim dojizdet 120km kdyz na to nemas.Seber rodinu nahaz veci do krabice a jed do mesta vzdaleneho 120km kde nikoho nemas a zacni ze dne na den znova.To dite ty to da tak sezrat ze si to nedovedes predstavit uz jsme to jednou zazily a je to hrozny.Kolik mas deti ty,kde zijes a jak jsi na tom.Mne prijde ze tady pise nazor clovek kteri bydli sam v garsonce za 6tis dela za 16 a nema zadne starosti a zodpovednost.Kdybych mohl tak ti napisu o co ja uz v zivote prisel a jak jsem uz ze vseho tady v pici jen kuli tomu z ze jsem chlap.Protoze mi prijde ze u soudu o dite a majetek nema chlap narok na nic a ex potrebuje vsechno.
Dobrý den, prosím Vás a ze kterého města jste? Protože jsem přesvědčená (a statistiky to dokazují), že největší nájmy jsou právě v Praze. Já sama v Praze bydlím, jsem také v nájmu a mám byt se vším všudy za 11 tisíc. Je to ale 2+1. Moje kamarádka bydlí v Praze v 1+1 za 9 tisíc se vším všudy a žije tam s partnerem a dítětem. Žádný luxus, ale docela dobře se vejdou. Chápu, že se nechcete stěhovat z města, kde bydlíte, ale jsem přesvědčená, že u Vás lze sehnat levnější pronájem. Ale jde o to se uskrovnit, I kdyby zrovna ne ve Vašem městě, ale nemusíte se stěhovat do města vzdáleného 120 km, ale třeba jen 20, kdyby se někde levnější byt našel. Dítě může chodit do stejné školky a mít stejné kamarády. Pokud seženete práci, jak jste psal třeba do 16 hod, lze přeci třeba zaplatit nějaké studentce za vyzvedávání a chvilkové pohlídání než Vy nebo manželka dorazíte. A co Vaše rodina? Babička, dědeček, nemohou pomoci? Víte, člověk se nerad vzdává věcí, na které je zvyklý, ale myslím, že je rozhodně lepší změna a snaha než živoření a ptaní se na sociální dávky. Je třeba se snažit a uskrovnit se, uvidíte, bude to zase lepší.
Neziju v garsonce, nedelam za 16t., mam zodpovednost a momentalne nemam zadne existencni starosti.
O to tady ale nejde.
Co sem se Ti snazil rict je, ze kdyz se clovek dostane do svizelne situace, musi umet hodne prekousnout (i jeho blizci, vcetne deti).
Pokud nemuzes, tak holt nemuzes, zij ze socialnich davek a nestezuj si, Zoufalce.
Ocividne Ti nedokazu lepe poradit.
Mozna si ted rikas, ze kdyz neporadim, tak ze nemam radsi psat vubec nic, ale uvedom si, ze jsem to (mimo jine i) ja, kdo Te ty socialni davky bude platit. Citim se proto plne po pravu na takovyto dotaz reagovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.