Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Možná nejsem odvážná, ale radím zůstat v současném zaměstnání. Píšete, že máte dobré vztahy, jste spokojený, plat stejný jako nabízejí v zaměstnání novém. Podle mě je důležitá jistota, kterou teď máte. Ale konečné rozhodutí je samozřejmě na Vás.
doplněno 31.07.12 21:11: Myslím, že takového šéfa Vám může leckdo závidět. Hodně štěstí na cestách a ať Vám práce vydrží.
Souhlasím s ron. Dnes není doba na změnu zaměstnání. A důležité je, že v tom původním jste spokojený. To dnes není vůbec žádná samozřejmost. A opravdu, přechod od volantu ke klávesnici je asi dost velký skok.
Musíte si asi udělat nějaký plán, na papír svislou čáru a vlevo plusy a vpravo mínusy změny zaměstnání.
To přísloví o ptáčkovi, kterého lapají má doopravdy nějakou platnost. Aby jste najednou po nějakém čase nezjistil, že ta nová práce vás neuspokojuje, je tam špatný kolektiv, nebaví vás to a tak. Špatně se pak vrací zpět.
Dobrý den. Samozřejmě, rozhodnout se budete muset Vy sám. Já se přikláním k názoru, zůstat v současném zaměstnání. Pokud Vás práce baví, zaměstnavatel platí řádně a včas a máte s ním navíc dobrý vztah, smlouvu na dobu neurčitou, pak bych nevyměnila za nejistotu. Dnes se často zaměstnanci potýkají s nevstřícností ze strany zaměstnavatele k nim a co by dali za to, kdyby jim zaměstnavatelé vycházeli vstříc tak, jak to dělá ten Váš. V novém zaměstnání nevíte, zda si nepohoršíte, jak dlouho s Vámi budou počítat, zda budou platit včas a jaké vztahy tam budou panovat...Je těžké se rozhodnout, nová příležitost asi hodně láká, ale je třeba zvážit všechna pro a proti, aby se člověk neukvapil. Ať už se rozhodnete jakkoliv, přeji Vám, abyste svého rozhodnutí nemusel litovat.
doplněno 31.07.12 21:08: Gratuluji Vám k Vašemu rozhodnutí a přeji hodně najetých km bez nehod ..
Co chcete dělat musíte vědět Vy. Já jsem taky řidič a kdyby mě někdo zavřel do kanceláře tak zcvoknu. Já musim mít trochu tý svobody.
dost záleží na smlouvě jež Vám nabídnou. Nejlepé by bylo hned od začátku na dobu neurčitou, ale to ted nevím, jestli by to zaměstnavatel udělal.
4 roky jsem pracovala u jedné firmy, práce od po do pá, 9-18, ale za 23 čistého. Dlouho jsem přemýšlela zda jít jinam, protože jsem neměla téměř žádné osobní volno. Jinak byla celkem pohoda, ale držely mě spíš peníze. Pak se nám změnilo vedení a s ním i "ovzduší" ve firmě a dala jsem výpověď. Spousta lidí mi tvrdí, že jsem malicherná a hloupá, pustit takovou, jinak v podstatě jistou práci. Kdyby se situace nezměnila, určitě bych ještě nějakou dobu v práci zůstala, neriskovala bych. 4 měsíce jsem na prácáku, teď nastupuji na nové, zajímavé místo, s pružnou prac. dobou, ale začínám na 15.000 a než se někam vypracuji, chvíli to potrvá. Navíc nevím, jestli se mimísto bude líbit, já se budu líbit jim... Je to velká nejistota.
Pokud jste mladý a bez závazků a umíte si představit práci v kanceláři, tak bych do toho možná šla.
Ale s děckem, hypotékou, nějakými splátkami...ani omylem. Dnes bych se radši držela té jistoty.
V autě jste sám, což sice někdy není nejlepší, ale máte svůj klid, nikdo nebuzeruje. Já dělala sama v kanceláři jako jediný pracovník (+ nějaká výpomoc) a nejbližší kolegové 100kmdaleko, když se mi jeden den něco nechtělo, nechala jsem to na další, když jsem přišla o 5minut déle, nikdo se to nedozvěděl, mohla se za mnou stavět kámoška na kafe... Prostě trocha svobody a možnost trochu nakládat se svým časem. Teď nastupuji do provozu, kde je ca 80 lidí a se 4 budu sdílet kancelář. Mám z toho velkou obavu - žádná samota, osobní prostor atp. To vše stojí za zvážení
Všem moc děkuju. Shodou okolností dnes nad ránem mi na dálnici odešli vstřiky na autě a několik hodin jsem čekal na odtah. Poté mi šéf dal za čekání finanční částku což by udělal málo který dopravce takže mne to jen utvrdilo že takového zaměstnavatele bych hledal asi stěží. A navíc moje láska k volantu je taky veliká vždy jsem byl hrdej na svoji práci, takže to nebudu už nadále řešit. Ještě jednou děkuji a všem přeji na cestách šťastný dolet kolama dolů.
Za mě - práci neměňte. Máte nyní svoje jisté, dobrého zaměstnavatele. Važte si toho. Nejhorší je variata, co jste popsal - kamarád vám nabízí jakousi práci. S největší pravděpodobností nedostanete smlouvu na dobu neurčitou, ale určitou a budete neustále ve střehu a v napětí, jestli vám smlouvu prodlouží. Nešla bych do takové nové pozice. Plat máte na muže docela hezký, co více si v dnešní době přát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.