Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju založit běžný účet a padl mi do oka účet u mBank, kde je prakticky vše údajně zdarma (když nepočítám zahraniční platby) a 3 výběry měsíčně z jakéhokoliv bankomatu taky zdarma.
Je v tom nějaký háček, nebo tomu tak skutečně je? Máte někdo nějaké zkušenosti? Poslední dobou jsem radši více podezíravý než důvěřivý, a než abych udělal hloupost, tak se zeptám
Před pár měsíci jsem k mBank přešla a zatím jsem moc spokojená. Výběr z jakéhokoli bankomatu je 3x do měsíce zdarma, to je pravda, ale za určitých podmínek (za platbu kartou nad hodnotu 1000,-kč, tz. třikrát do měwíce zaplatit 1000,- kartou ej vystaráno). Každý bankomat Vám také ukáže momentální zůstatek, což třeba u KB můžete pouze v jejich bankomatech.
Internetbanking prima, nejen, jak se píše výše, se platba odesílá rychle, ale ihned po odeslání platby Vám účet ukáže zůstatek, kterým ještě disponujete, což je fajn pro orientaci. Také se Vám odeslané a přijaté platby zobrazí v rozdílných barvách, užitečné a přehledné. Navíc stačí vlastní kód a heslo a připojíte se kdekoli, nemusíte s sebou nosit (jako třeba u KB) certifikát na flashce).
Dobrý den
mBank se nemusíte vůbec bát.
Účet u této společnosti mám již od jejích počátků na našem trhu a jsem s ní velmi spokojený.
Internetové rozhraní je přehledné a intuitivně uspořádané.
Navíc je zde možnost takzvaných mPlateb, se kterými je obchodování a nákupy na internetu ještě snadnější a bezpečnější.
Pokud posíláte platby z mBank na mBank, tak je částka připsána prakticky okamžitě, co se mě osobně líbí nejvíce, například při obchodování na Aukru.
Nemějte žádné obavy. Po založení se o účet nebudete muset vůbec starat.
Nebudete muset vystávat ve frontách konkurenčních bank...vše si v klidu zařídíte sám v klidu domova přes zabezpečené internetové bankovnictví.
S pozdravem
Hans S.
Já jsem dlouho vybíral novou banku bez poplatku za účet, a nakonec jsem zvolil Equa bank, protože mají výběr ze všech, i cizích bankomatů zdarma, a mě fakt už nebavilo na cestách hledat, kde má zrovna ta moje banka bankomat. A taky mi tam výhodně refinancovali půjčku na auto, platím teď o hodně míň, a to nakonec moje rozhodování mezi novými bankami převážilo na stranu Equa bank.
Účet v M.bank už mám několik let.
Jediný háček na který moc neupozorňují je v tom, že pokud pohyb na účtu v daném měsíci nepřekročí 4000 tak se za výběr z bankomatu platí, ačkoli se jinak všude uvádí, že ani tato transakce není u M.konta zpoplatněna. Přišel jsem na to, když jsem účet založil i pro dceru studenku a divil jsem se že má na výpisech strhnuté peníze za transakci.
Jde sice asi o desetkorunu, ale je dobré to vědět.
Druhá nevýhoda toho konta je , že m.bank nemá s našimi operátory smlovy o GSM bankingu, takže jste li zvyklý si občas kontrolovat zůstatek nebo čekáte příchozí platbu, tak to přes mobil nevyřídíte.
Jinač ale nemůžu na M.bank říct jediné špané slovo.
Zřídit účet jde prakticky po internetu, pouze vás po té vyzvou k podpisu smlouvy na jednom z informačních kyosků, kterých je dnes jako máku, tudíž žádné veliké zacházení po městě.
Přeji hodně spokojenosti s mBank.
Hans S.
Miki, krásná diskuze, všichni chválí mBanku, jen drobnosti o výběru kartou. Jeětě před nedávnem byl i tento výběr zdarma. krásná diskuze.
Já mám mnoho let účet, neměl jsem jediný problém. en jsem kdysi potřeboval poslat peníze do ciziny, ale nešlo to. Teď již nevím. Drobnost malinká je, že nemůžete u přepážky vkládat peníze. Dělám to tak, že to dám kamošovi, tem má vklad v hotovosti zdarma, a on to pošle na účet...
CHVÁLÍM TUTO BANKU.
Bankomat vlastně nepotřebuji.
mVKLAD úrok 3% kdo to dá. To jest z milionu to jest 30 000,- Kč za rok. No Kalousek si sebere 4,500 Kč
Minulý týden mi dali jako vstupní dárek 1000 Kč. To potěší.
To není nic nového že jsou "LEPŠÍ" Pak to člověk začne studovat a zjistí že pobočka je kdoví kde, nemají internetové bankovnictví, větší úrok je jen do 100 000 a pak nula nula nic atd.
Kdo to bude pořád studovat. mBANK takové podmínky nemá. Navíc slušný úrok je i na 3 měsíce. A navíc při nedodržení lhůty se úrok neodebere ale krátí na polovinu. I těch 1,5% je 2x víc než dá OB na spořícím účtu a poplatky k tomu.
No a předčasného výběru se mohu vyvarovat. Třeba ten milon rozložím na 20 mVKLADů po 50 000 a když bude nutno tak vyberu jen jeden z nich, nebo několik. Velké investice jistě každý plánuje na delší dobu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.