Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bylo jedno s. r. o. a to nadělalo dluhy za 15 milionů. Vyhlásilo na sebe insolvenci. Majetek je dle odhadu cca 3 miliony. Jednatel a jediný majitel v jedné osobě už má jiné s. r. o.
A já se ptám : co bude teď? To jako s. r. o. č. 1 už neexistuje a nikdo nikdy už ty dluhy z nikoho legální cestou nedostane?
A bývalý majitel zase nadělá další dluhy v s. r. o. č 2, zabalí to a pojede znovu v nějakém následujícím č. 3, pak 4...atd...?
Jestli 1. s.r.o. ještě exituje, nebo již zaniklo si budete muset zjistit na příslušných úřadech.
Ostatní se mi jeví jako dost pravděpodobné (viz zkrachovalé cestovky, jejichž majitelé vesele podnikají dál v nových cestovkách).
doplněno 30.07.12 20:28:Pochybuji, že by měl neúspěšný podnikatel nějaké popotahování (jinak by to tu nebylo tak rozšířené).
nejde mně ani tak o to jestli s. r.o. č. 1 ještě existuje, ale o to jestli bude někdo popotahovat bývalého jednatele za dluhy, které nadělal..
A nebo nedostal zaplaceno pár větších faktur, nebo ho okradla účetní, nebo měl špatný podnikatelský záměr, nebo špatně zkalkuloval velkou zakázku a nebo ... Možností je mnoho a vlastně nic nevíme. Zbytečná diskuse.
Likvidátor z likvidačního zůstatku uspokojí v poměrné části věřitele (někteří mají přednost) a společnost zanikne. To je všechno.
Znám takového "podnikatele" taky,už má pátou firmu a ty předchozí jsou zlikvidovány,dluhy jako hrom a vše OK.Doplatil jsem na to jen já,jeho příbuzný,který mu najivně ručil za úvěr v podnikání,zatím mě to stálo cca 3miliony a zbytek budu splácet do konce života,táhne se to už dvanáct let...Kdybych to měl popsat tak by to vydalo na román
S.r.o. - zkratka slov společnost s ručeným omezeným je oblíbená společnost právě díky tomu, že majitelé dluží pouze do výše nesplaceného dluhu, přičemž minimální vklad je 200000 kč. Pokud má s.r.o. pouze jednoho společníka - musí být celý vklad splacen v plné výši. (Pokud existují minimálně 2 společníci a ten druhý má alespoň 20% podílu, stačí mít při zakládání společnosti splaceno pouze 50% vkladu - po krachu musí doplatit zbylých 50%)
Říkáte, že zmiňované s.r.o. má jednoho majitele - tedy 100% splaceno a tak dle zákona pokud není prokázáno, že majitel s.r.o. dluhy nadělal úmyslně a následně je z firmy vyvedl, může být v klidu.
Slyšel jsem o člověku, který založí s.r.o. - neřeší učetnictví, daně apod. a těsně před daňovým přiznáním vyhlásí insolvenci a zakládá další s.r.o. - funguje tak už spoustu let - z čehož vyplývá, že už vlastnil spoustu s.r.o., které oficiálně zkrachovali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.