Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď při nepřítomnosti ředitele

Od: manduss® odpovědí: 14 změna:

Ahoj. Dnes odpoledne bych se měl dozvědět, zda mě přijmou do nové práce. Bude mi tedy do konce měsíce zbývat jen zítřek na podání výpovědi, pokud nechci v současném zaměstnání tvrdnout o měsíc déle. Problém je v tom, že zítra tady nebude ředitel a já nebudu mít komu předat výpověď. Bude tady jen jeho společník, který má stejný podíl ve firmě. Jenže já chci odejít na dohodu s jednoměsíční výpovědní lhůtou a to tady s nikým jiným než s ředitelem nedomluvím. Jak mám tu výpověď sepsat? Musí v ní být zapsána ta dohoda nebo to jde napsat nějak obecně s tím, že se to až se ředitel vrátí doplní? Vrátí se hned ve středu 1.8.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

@uska (§ 5 písm. d):

business.center.cz/...
hodnocení

Neexistuje někde vzor takové písemnosti? Obávám se, že to nedám správně dohromady :(

Stačí si vybrat

google.cz/...

hodnocení

já myslel tu spojenou dohodu s případnou výpovědí na 2 měsíce. Ale díky

iz*

Výše jsem ke své předchozí odpovědi doplnila vzor.

doplněno 30.07.12 15:49:

Není zač.

30.07.12 15:32
hodnocení

Díky moc!

uska*
hodnocení

2x

Máte to trošku popletené. Když odcházím na dohodu, tak žádná výpovědní lhůta neběží. Na dohodu odcházím ke dni xx.yy. 2012.

Takže klidně můžete dát písemnou výpověď dne 30.8. 2012 a odejít 31.8. 2012. Proto je to dohoda = musí souhlasit obě strany.

doplněno 30.07.12 16:18:

vzez - nemíním se dohadovat. Výpověď dohodou existuje a sama jí máte v názvu ve vzoru. Dokonce se mohu dohoudnout na hodinové výpovědi, ale opět musí obě strany souhlasit.

iz*
30.07.12 22:00
@uska

Máte to nějak popletené. Máte asi na mysli tohle záhlaví:

Žádost o rozvázání pracovního poměru dohodou/výpověď
ve smyslu § 43 zákoníku práce/§§ 44 a 51
to ale není výpověď dohodou. To je prostě žádost o dohodu, pojištěná v případě zamítnutí dohody tak že se automaticky mění ve výpověď-
doplněno 30.07.12 19:51:

Ale vlastně co se namáhám, ivzes to jvšechno píše sama, vy prostě neumíte číst.

mowla*
hodnocení

0x

Zavolej tomu řediteli a domluv se s ním - pokud bude s tímto ukončením pracovního poměru souhlasit, můžete ´dohodu´ podepsat kdykoli - a pokud souhlasit nebude, poběží ti od předání výpovědi standardní výpovědní lhůta...

hodnocení

Díky všem za odpovědi. Mám v plánu ředteli zítra zavolat. Pokud bude ve městě, tak určitě dorazí a nějak to vyřešíme. Mě šlo spíš o to, když by se mi s ním nepodařilo mluvit osobně. Dám výpověď s dvouměsíční výpovědní lhůtou a on už nebude mít důvod se se mnou o dohodě bavit. Na dohodu přistoupí jen po lehkým nátlaku a když už bude mít v ruce papír, se dvěma měsíci, nebude to už chtít měnit. Těžko se to popisuje, ale u nás ve firmě jsou takový zvláštní poměry...

cepagis*
hodnocení

0x

Mně se líbí věta "Problém je v tom, že zítra tady nebude ředitel" - jinými slovy, nejenže s největší pravděpodobností v pracovní době používáte výpočetní techniku zaměstnavatele k soukromým účelům, on ten soukromý účel je dokonce proti zaměstnavateli. Zkuste se mu s tímhle pochlubit, třeba bude problém vyřešen:) Ale vážně, zaměstnavatel na dohodu nemusí přistoupit, protože prostě nemusí mít náhradu. Ono sdělit šéfovi, zítra nehodlám přijít, udělej si to jak chceš, není zrovna férové...

iz*

Je otázkou, jak moc je to proti zaměstnavateli, to se na dálku nedá posoudit.

Používání výpočetní techniky zaměstnavatele k soukromým účelům dnes řadě zaměstnavatelů nevadí, existují i zaměstnavatelé, kteří předem stanoví, kdy a za jakých podmínek mohou zaměstnanci jeho techniku využívat.

hodnocení

Používání výpočetní techniky k soukromým účelům u nás rozhodně navadí, pokud to nějak neovlivňuje práci.

Jinak nehodlám odejít na hodinu. Chci se s ním domluvit na měsící...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]