Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zdanit příležitostný výdělek?

Od: janamm* odpovědí: 7 změna:
Ahoj,nesehnala sem pořádnou brigádu a tak mě napadlo že bych si mohla přivydělávat psaním článků. Slohy mi vždycky šli na jedničku tak proč to nezkusit. Narazila sem na tuto stranku pisalci.cz/... , procetla podmínky a našla tam V zájmu zajištění náležité platby nese Pisálek výhradní odpovědnost za poskytnutí a další aktualizaci přesné korespondenční, fakturační adresy, plátcovství DPH a dalších kontaktních a platebních údajů o jeho účtu. Povinností Pisálka je odměnu zdanit podle příslušných právních předpisů České Republiky.K Chci se zeptat, kdyby se mi povedlo napsat dobré články a dostat za ně odměnu neboli peníze, jak ty peníze mám zdanit? Mám si požádat o nějaký papír že jsem tam pracovala a nebo jak?Když sem pracovala jinde, tak mi vždy dali papír že jsem tam pracovala ale nevím jak to udělat, když je to práce přes internet. Nechci mít pak problémy s finančním uřadem jelikož při registraci už mám napsáno že chtějí přesně udaje pro finančák. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle toho, co jste napsala si troufnu tvrdit, že sloh vám moc nejde. Čeština také ne. Tak si nedělejte, zatím, zbytečné starosti s placením daní.
doplněno 27.07.12 22:41: Výmluva? Pokud píšu dobře, tak je jedno jestli rychle nebo pomalu!
janamm*
hodnocení

na to jsem se neptala a navíc píšu to rychle takže na to teď nehledím. Ale děkuji za starost ;)

iz*

Pro Pisálky.cz to bude stačit.

doplněno 28.07.12 00:29:

___ V případě Pisálků.cz nejde o pracovně právní vztah, takže Vám Pisálkové nejspíš žádné potvrzení o práci (zaměstnání) nevystaví.

Informací o zdaně/... najdete např. na webu JakPodnikat.cz .

Za určitých podmínek není nutné danit příjmy ve výši do 20.000 Kč v kalendářním roce, ale nejsem si jista, zda se to vztahuje i na autorské honoráře. V tomto ohledu by Vám měli poradit na finančním úřadě ( adresář finančníc/...).

uska*
hodnocení

0x

V příštím roce do konce března podáte fin. úřadu daňové přiznání. Ke každému formuláři dostanete návod k vypsání.

hop®
hodnocení

0x

Jano, pokud si chcete psaním vydělávat, měla byste mít češtinu a gramatiku v krvi, nebo alespoň na nějaké úrovni...

Kombinujete psaní s diakritikou a bez ní. Děláte těžké gramatické chyby.

Pokud si opravdu chcete psaním vydělávat, zkuste svůj text zde napsat pomaleji a správně - berte to jako vstupní test, jestli se vůbec má cenu touto možností zabývat...

Já dělám stavařinu a mám v sobě asi deset piv - zkuste jen orientačně porovnat můj a Váš písemný projev, hezký den...

cocinkamichalka*
28.07.12 00:14

mowla*
hodnocení

0x

No - podle textu dotazu si dovolím odhadnout, že onen web s autory spolupracuje jakožto s podnikateli - OSVČ. ..."papír, že jste tam pracovala"... tedy potřebovat nebudete, uveřejněné články budete fakturovat a z těchto příjmů platit daně. A jako OSVČ samozřejmě taky sociální a zdravotní...

Takže si nejdřív zjistěte další podrobnosti, ať vás přivýdělek nepřijde příliš draho... ;)

IMHO je navíc takových psavců mnohem více, než zájemců o články - ochotných platit jakýkoli bakšiš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]