Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spřátelení holky

Od: mikycz* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, teď se neptám za sebe, ale za kamaráda, který by se hrozně rád kamarádil s jednou holkou. Neumím mu poradit, neví jestli by s ní chodil, chce ji trošku poznat. Ale holka říká, že je mu putna, ale on si myslí že to je proto že se choval k ní choval blbě, dělal si z ní srandu, apod. Poradíte mi co mu mám říct? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Ať kamarád napřed napraví, co nevhodným chováním pokazil (měl by dívku svým vystupováním a chováním přesvědčit, že mu může důvěřovat) a teprve potom se pokusí o sblížení. Ale bude to chtít trpělivost (ztracená důvěra se těžko získává zpět).

doplněno 29.07.12 21:30:

Sbližováním nemíním získat dívku, ale získat možnost dívku blíže poznat. I kamarádský vztah je sblížení.

Ať se prostě chová přirozeně - tak, jak by chtěl, aby se ostatní chovali k němu (to funguje nejlépe). Nemá smysl chtít na svém chování něco měnit, pokud by to nemělo být přirozené.

Jestli se k té dívce zachoval nějak nevhodně, nemůže podle mého názoru udělat nic, čím by její názor a dojem změnil. Teprve až dívka uvidí, jak se chová k ostatním, ve škole, i k ní, se může její pohled na něj změnit. Ovšem měl by počítat s tím, že to může trvat hodně dlouho.

___ Zkusím to vyjádřit jinak:

Ať si představí, že se někdo stejně (jako on k té dívce) zachoval k němu nebo k jeho sestře. Jak by si u něj takový člověk získal znovu důvěru - aby se s ním začal i jenom bavit?

mikycz*
hodnocení

On ji zatím nechce získat, chce ji poznat jaká je podle toho co říká. On totálně neví jak, tý holce je 13, a podle toho co jí znám je dost "cool" takže aby se nestrapnil..

cockpunk*

On ji zatím nechce získat? Tak o co tady vlastně jde? Když se s ní začne přátelit tak sám uvidí jak se to bude vyvíjet dál ne?

Bejt tebou tak to nechám na těch dvou a nechám tomu volnej průběh...

mikycz*
hodnocení

On chce oděmě poradit. Jde o to, že neví, jak si u ní napravit pokaženou "reputaci" jestli se to tak dá říct. Nechce s ní chodit, alespon zatím. Líbí se mu, ale chce ji poznat jaká je apod. Takže otázka zní: co mu mám říci aby si u ní napravil reputaci? Sám si nevím rady, co mu říct

mikycz*
hodnocení

Nějak konkrétně?

iz*

Pročtěte si znovu první odpověď, doplnila jsem ji.

Nic konkrétního není. Prostě se musí chovat slušně a zároveň přirozeně, a to dlouhodobě.

(Bavila by se Vaše sestra s někým, kdo by se m ní zachoval jako Váš kamarád k té dívce? Asi ne, že?)

doplněno 30.07.12 00:43:

Oprava: ... k ní ...

doplněno 30.07.12 14:26:

Reakce na @kapkanadeje : Omluva je snad samozřejmost, vůbec by mne nenapadlo, že by kamarád tak samozřejmou věc ještě neudělal!

hodnocení

0x

Ahoj Miky. Je to jednoduché. Ať se kamarád té dívce prostě omluví a řekne jí, že ho mrzí, že se k ní choval tak hloupě. A že doufá, že mu dá příležitost dokázat jí, že se umí chovat daleko lépe, aby si u ní napravil reputaci.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]