Cenu vstupní prohlídky satnovuje lékař a cena závisí mj. na tom, pro jaké zaměstnání (pro jakého zaměstnavatele) lékař prohlídku provádí. Kancelářské profese neabsolvují tolik vyšetření jako fyzicky náročné profese. Vstupní prohlídku je nutné absolvovat u lékaře, kterého stanoví budoucí zaměstnavatel. Jde o lékaře, s nímž má zaměstnavatel uzavřenu smlouvu o poskytování závodně preventivní péče. Tento lékař musí znát veškerá pracoviště a pracovní podmínky u zaměstnavatele, takže zdravotní stav zaměstnanců nebo uchazečů posuzuje s ohledem na tyto podmínky. Vstupní a další prohlídky u závodního lékaře je nutné absolvovat u stanoveného lékaře, v tomto případě nemáte právo volby lékaře. Pro úplnost: Náklady na vstupní prohlídku by podle mne měl ten, kdo ji vyžaduje - zaměstnavatel. Náklady na ostatní povinné prohlídky v souvislosti se zaměstnáním hradí zaměstnavatel, který je povinen umožnit zaměstnanci absolvovat prohlídku v pracovní době.doplněno 29.07.12 19:54: ___ Souhlasím s @diesel , že zákonná úprava vstupních prohlídek není dostatečná. ___ Zaměstnavatel nesmí připustit, aby práci vykonával zaměstnanec, nezpůsobilý po zdravotní stránce. ___ Zaměstnavatel mi může nařídit, ke kterému lékaři mám jít, ale nemůže mi nařídit, abych k němu měla důvěru. Lékaři, k němuž nemám důvěru, neposkytnu výpis ze své zdravotní dokumentace, natož za ten výpis ještě platit. Mám-li platit za prohlídku, chci si vybrat, u jakého lékaře ji podstoupím. Prohlídku požaduje zaměstnavatel. Platit má ten, kdo něco žádá. Prohlídky zaměstnanců u závodního lékaře má hradit zaměstnavatel. Zákoník práce neukládá uchazeči o zaměstnání (ani zaměstnanci) absolvování vstupní prohlídky. Neukládá ani zaměstnavateli, aby vstupní prohlídku vyžadoval.
Každý lékař má svoji cenu.Jinak vstupní prohlídku má platit zaměstnavatel po vzniku pracovního poměru.Ale pracovní poměr může být uzavřen až po vykonání vst.prohlídky.Takže skutečně to s tím znění zase naši páni poslanci pěkně pohnojili!
Periodické prohlídky jsou dle profese,ale všeobecně od (nwn již přesně)21 let do 50 let jsou jednou za určité období dle profese ,např lešenář každé 2 roky ,a od 50 let každý rok
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.