Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej a vraceni penez-jak to vyresit?

Od: krkovicka* odpovědí: 7 změna:
Jak by jste milý radcove postupovali v případě kdyby-Odprodala jsem 100kusů dětského oblečení,1ks/30 kč.Paní si pytel převezla he ho zkoukne a pak dá vědět.Po třech týdnech mi došla trpělivost a dozadovala jsem se peněz nebo vrácení věci.Paní mi ve spěchu dala do schranky 1500,s tím že zbytek jsou věci malé a vrátí zbytek oblečení.Na me upominky nereagovala a po dvou měsících mi vrátila zbytek věci s tím že mi vrací věci i navíc které již zaplatila a chce necele. čtyři stovky zpátky.Rozcilila mě doslova protože je mi jasný že děcko za tři měsíce z toho vyrostlo a já nejsem půjčovna.Teď mě neustále obtěžuje,všude pomlouvá že ji dluzim.Věci mimo částku jsem odmítla přijmout zpět,když si je již dávno zaplatila.Má je u sebe,s tím že je dítě již nenosí.Nedá pokoj a nedá.Poraďte co s tím!?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vím, že je to náročné, ale ignorujte jí. Popřípadě jí sdělte stejnou formou jako nám, že nejste půjčovna a ať své praktiky zkouší zase jinde.

Jiná léčba asi neni...

hodnocení

2x

Pokud vás to poškozuje pouze na cti, ignoroval bych veškeré "výkřiky" této osoby. Brzo ji chuť vás pomlouvat přejde, a pokud bude uchovávat v sobě zlost - tak je to její problém.

Horší by to bylo v případě, že bydlíte na vesnici, kde se všichni znají. K osvětlení situace každé osobě na pravou míru je zapotřebí času, fyzické i psychické energie. Často lidé naivně uvěří pomluvě, a ztrácíte nenávratně dobrý "statut".

Pokud to nechte nechat plavat, otočte hru.

Oznamte jí porušení podmínek prodeje. Následně požadujte navrácení všeho oblečení, s tím že jí vrátíte veškeré peníze, která vám dala a zároveň budete žádat 300-500Kč jako kompenzaci času, usilí a zhoršení stavu oblečení vlivem jejího používání. Na závěr uveďte, že máte kupce, který si cení oblečení od člověka, kterého zná, a ví co může očekávat, a taky který nabídne dvakrát tolik. Navodíte ji pocit, že nakoupila dobře, a nějakého dožadování ponechá. A pokud ne, tak bych jí ty čtyři stovky dal, abych měl klid.

krkovicka*
hodnocení

Vašeho názoru-odpovědi si cením.Je mi blízké vaše jednání.Už jen to že když jsem po ní chtěla. peníze ji trvalo měsíc a další dva měsíce mi věci vracela.

killom*
hodnocení

1x

Pokud nemáte NIC řešeno písemně, tak jenom líp pro Vás. Paní pošlete DOPORUČENĚ a klidně i do vlastních rukou dopis ( něco ve stylu předsoudního dopisu), že jestli paní hodlá pokračovat, tak podáte žalobu za pomluvu atd. o oblečení se nezmiňujte, protože není zřejmě jedinný důkaz vašeho a jejího jednání a paní by si mohla toto uvědomit. Po tomto dopise by mohl nastat klid, protože většina lidí se zalekne oficiálního dopisu. Jenom bych chtěl podotknout, aby jste ho s někým sepsala a aby byl opravdu v jakžtakž úřední formě ;) Pokud Vám něco dluží řádově 100-200 korun raději po ní nic nechtějte a ostatní oblečení prodejte někomu jinému. A rada pro příště, jak něco prodáváte za hotové, chtějte celou částku okamžitě na ruku ;o) V dnešní době to jinak nejde, bohužel.

des*
hodnocení

0x

Dříve byly na OÚ tzv.trestní komise.Nevím,třeba je to pořád,stačí ji tam pozvat a je to.Pokud to není -ignoroval bych ji.

krkovicka*
hodnocení

Děkuji.Jsem teď špatná já.pro dobrotu na zebrotu...
des*

Ano,ano,dobrých lidí valem ubývá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]