Nejste přihlášen/a.
Ahoj, před necelými 2.lety jsem měl autonehodu.Skončil jsem v bezvědomí, z této situace si nic nepamatuji.Pamatuji si pouze probuzení v nemocnici.Mimo těžkého otřesu mozku na sobě eviduji trvalé následky, časté bolení hlavy, jizva od oka přes celé čelo, při otevírání pusy přeskakování( škrtání ) pantů u pusy, a operačně řešenou zlomeninu kyčelního kloubu( stále v těle mám tři menší šrouby které mi spojují kyčelní kloub s kostí).
Jelikož podle vyšetření které se mohlo konat až rok po úraze mám nohu zkrácenou pouze o 1,1 cm tak se tento bod nemohl zařadit mezi bodové hodnocení společenského uplatnění, v momentální situaci se domnívám že tato noha výsledkem toho že stále dorůstám byla opět zkrácena.Musím doplnit je mi čerstvě 20 .let.
Nehoda byla způsobena protijedoucím který byl profesionální řidič a rovněž řidič z povolání (kamioňák) který ve volném čase kdy měl odpočívat a spát vyrazil na nějaký večírek, dostal mikrospánek a přímý střet.Měl jsem to s rodinou ovšem tyto věci si řeším přes právní oddělení sám.
Jedná se mi o to že jsem odškodnění dostal pouze něco kolem 43 000,-kč bylo to za kyčelní kloub a přesne 120 bodů u zhorš.stavu spol.uplatnění.
Na můj věk kulhám, nohu jednu mám zkrácenou a jelikož mám hotovou hotelovou školu tak práci číšníka ani vykonávat nemohu, nepravidelné chození by nebylo dobrou reklamou jakéhokoliv hotelu či restaurace.Po delším sedění nemohu chodit, vždy mi trvá něž nohu rozchodím, noha má menší rotaci, zároveň na to dvakrát více trrpí druhá.
Na můj mladý věk pokud v budoucnu budu mít nějaké zranění tak se může stát že o 50% mám větší náchylnost na opětovné zlomení kyčelního kloubu, podruhé to již operatovat nejde..
Mrzí mně že to byl řidič z povolání, přišel o řidičské oprávnění a musí hradit škody, ovšem musím dodat že zbytek rodiny zkončil poměrně ještě hůře, brácha který byl vzadu je vpořádku, ale otec má plnou invalidku, mnohem horší zranění, nemůže pracovat a to ani nebudu uvádět kolik korun dostává.Z práce kde si vydělával poměrně dost má pouze třetinový plat, mamka má 2.stupeň invalidky, jsou stále doma.
K mému dotazu pokud někdo máte podobné zkušenosti s nehodou, či soudním řešením sdělte mi to prosím.
Přikládám vyjádření od mého právního zástupce, potřebuji poradit...
Domáhat soudně navýšení trvalých následků mohu ale nemusím, chci vědět zda máte někdo zkušenosti že jste se takto domáhaly, poté musím sehnat znýmí, příbuzný či kamarádi kteří by svou výpovědí či doložením mi můj zdravotní stav potvrdily.
Pokud máte jakékoliv nápady jak situaci vyřešit poradte mi prosím.Kvůli rozhledu přemýšlím o kompletních dalších vyšetřeních, jelikož podle mně nohu mám zkrácenou o více než 1,1 cm ( takto zkrácenou jsem jí měl před necelým rokem), je mi 20.let a to čerstvě a myslím si že jsem pořád byl ve stavu dorůstání.
Vyjádření právního zástupce:
Zvážili jsme Vámi uvedené informace a vzhledem k Vašemu věku a zaměstnání,
bychom určitě zkusili domáhat se soudně navýšení trvalých následků.
Předběžně bychom to viděli, že by byla možnost získat soudně jednonásobek
trvalých následků tzn. cca další 50 tis. Žalobu bychom ovšem z důvodu
procesní strategie podávali na trojnásobek tj. 150 tisíc Kč. Soudní poplatek
se při škodách na zdraví nehradí. Rizikem jsou náklady na znalecký posudek
(pokud by si ho soud vyžádal) a náklady protistrany v případě neúspěchu.
Avšak znalecký posudek nepředpokládáme neb není v případě Vašeho zranění s
pojišťovnou rozporu a náklady protistrany taktéž nepředpokládáme neboť
Kooperativa pojišťovna, a.s. nebývá zastoupena advokáty. Tedy souhrnně
riziko z Vaší strany je minimální.
Rozhodující pro mně tedy je: zda se domáhat dalšího odškodnění
Mám formulář kde musím uvést svůj stav před nehodou a po nehodě - zároveň smusím uvést vyjádření známých či kamardáů jak mi to ovlivnilo život a podobně
- málokdo ze známých a či kamarádů ( vzhledem k věku kdy kamarádi jsou ve věku stejném) mi nechtějí moc pomáhat, bojí se že by musely soudně vypovídat atd...
-Pokud někdo máte podobný problém - úrazy uvítám i rady a zkušenosti zda jste se úspěšně domohly dalšího navýšení těchto nákladů...
- uvítám i informaci zda pokud budu chíti udělat další vyšetření , zda noha není behěm vývinu opět kratší zda budu platit nějaké finanční náklady navíc, nebo zda to je bezplatné...
-Názor do kolika let člověk dorůstá a vyvíjí se, zda při 19.roku stále dorůstají končetiny
Je smutné když žijete celkem spokojený život a najednou do života vztoupí podobný problém, o mně nejde ale je mi líto mých rodičů kteří mají takto zkažený život.Až po těchto zraněních kdy človek dostane invadlidku( rodiče) si tehdy člověk uvědomí jak si pěkně žil i přes problémy.Samoshřejmě žít se dá dále ale již život není plnohodnotný.
Osobně mi jde pouze o rady k této situaci zda se dále domáhat nebo nechat spis uložit do archivu a nechat být.Nemám pdoobné zkušenosti a proto uítám jakékoliv rady.Děkuji.
zkušenosti (naštěstí)nemám osobní,ale kámoš měl nedávno taktéž nehodu-resp.stal se obětí ,kdy při banálním tukanci na okruhu v Praze do nich při řešení vjel idiot s Transitem-přišel o obě nohy(stál mezi auty-nárazníky) a ten druhý klučina(co do něj původně tuknul) šel zrovvna pro formulář do auta a toho sejmul přímo(po 4 dnech exitus)...Takže záleží na úhlu pohledu-je pravdou,že těžko se "zkousává" když člověk něco odnese,co nezaviní-i proto má smysl řešit určitou satisfakci-kámoš má známou na vysoké pozici v Raifce(pod kterou spadá Direct a x dalších pojištoven),kde takové spory ohledně odškodnění řeší přes soudy venku(Raifka má sídlo v Rakousku)-tam narozdíl od ČR(a ono kdekoli jinde mimo ČR) má život a zdraví podstatně větší hodnotu než majetek-u nás je to k smíchu-nicméně "popostrčte" právníka,aby začal řešit odškodnění po mnateřské pojištovně viníka-samozřejmě po vyčerpání zdejších obou stupnu soudu + dovolání(pak až lze jít "ven")-je to na delší lokty,plus spousta nákladů,ale v takovýhle případech je pravděpodobnost úspěchu-vždyt "odškodnění" je ani ne 2000,- Eur,což je ani ne jeden průměrný plat Němce...
Podle mého názoru máte nárok na víc, než uvádíte (je to podobné jako u pracovního úrazu).
Dorovnala Vám pojišťovna rozdíl mezi nemocenskou a průměrným výdělkem za dobu léčby? Uhradila Vám účelně vynaložené náklady v souvislosti s léčbou (poplatky u lékařů, v nemocnici, za recepty, doplatky na léky, jízdné, ...)?
Nemůžete-li kvůli následkům úrazu vykonávat původní povolání, a musell-li jste z téhož důvodu přijmout méně placené zaměstnání, měl byste měl vedle odškodnění, které zmiňujete, mít nárok i na náhradu ušlého výdělku (tzv. rentu). Renta se vyplácí ve výši rozdílu mezi průměrným výdělkem před úrazem a současným výdělkem. Nárok na rentu trvá až do úplného vyléčení, do dosažení stejného nebo vyššího výdělku než před úrazem nebo do dosažení věku pro starobní důchod (max. do 65 let věku).
Pokud byste v budoucnu kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu zapříčeněného zmíněným úrazem musel podstoupit další léčbu (pokud by ošetřující lékař další nemoc vyhodnotil jako následek tohoto úrazu), měl byste nárok na totéž jako při první léčbě.
Já bych do toho šla. Ovšem dohodněte se s právníkem, aby nárokoval vše, na co máte nárok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.