Nejste přihlášen/a.
ŠILENĚ SE BOJÍM BOUŘKY NEUMÍM BÝT SAMA KDYŽ JE BOUŘKA UŽ OD MALIČKA JE TO NORMÁLNÍ?
JE MI 22LET
Znám spoustu lidí, kteří jsou starší, než jste Vy a bouřky se bojí od mala též. Nepodařilo se jim to překonat a panický strach z ní mají dodnes. Já v tom nic nenormálního nevidím. Každý má z něčeho strach, někdo z bouřky, jiný ze zubaře atd. a nejde to vždycky potlačit. Je to postě ve Vás zakořeněné, je to otázka psychiky. Ale nenormální se mi to opravdu nezdá.
Pardon za X té doplnění,toto dělá mobil,prevítek:D
Vašefobie se jmenuje keraunofobie - strach z bouřek, blesků. Jinak obecně fobie je, laicky a velmi zhruba řečeno, nadměrný strach. Každý se něčeho bojí, ale ne každý strach je -tady z lékařského hlediska-fobie(z hlediska mluvnického je fobie, respektive φόβος, řecký překlad českého slova strach. .Hranice mezi normálním strachem a fóbií jako psychyckou poruchou je úzká a částečně subjektivní.Takže spíš záleží na tom, jak to sama cítíte a jak vás to omezuje. Pokud vám to opravdu vadí, doporučuji obrátit se na psychologa.
A v žádném případě to neberta jako nějakou svou, já nevím, vadu, méněcennost nebo co. Sledovala jste někdy seriál "Můj přítel Monk"?
doplněno 26.07.12 19:41:Máte při tom i nějaké vegetativní, fyzické potíže?
bušení srdce,zrychlený puls
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.