Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z bouřky

Od: truhlarka* odpovědí: 5 změna:

ŠILENĚ SE BOJÍM BOUŘKY NEUMÍM BÝT SAMA KDYŽ JE BOUŘKA UŽ OD MALIČKA JE TO NORMÁLNÍ?

JE MI 22LET

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Znám spoustu lidí, kteří jsou starší, než jste Vy a bouřky se bojí od mala též. Nepodařilo se jim to překonat a panický strach z ní mají dodnes. Já v tom nic nenormálního nevidím. Každý má z něčeho strach, někdo z bouřky, jiný ze zubaře atd. a nejde to vždycky potlačit. Je to postě ve Vás zakořeněné, je to otázka psychiky. Ale nenormální se mi to opravdu nezdá.

Od té doby,co blesk uhodil do stromu těsně vedle našeho domu a celý barák se zatřásl jak po náletu Luftwaffe,je na tom manželka úplně stejně.

hodnocení

0x
Trpíte fóbií z bouřky,nevím sice jak se odb.nazývá,ale to je v podstatě jedno.Pokud vám to vadí hodně,pomůže psycholog/ovšem ne v každém případě.No,a tak to je se vším,babo raď:)
doplněno 26.07.12 16:26: Pro "hm",fóbie jen tak přemoci nelze,je to nemoc!
doplněno 26.07.12 16:27: Pro "hm",fóbie jen tak přemoci nelze,je to nemoc!
doplněno 26.07.12 19:54:

Pardon za X té doplnění,toto dělá mobil,prevítek:D

hm*
hodnocení

0x

Snažte se to přemoci, je velmi malá pravděpodobnost, že do Vás uhodí, pokud se nebudete chovat vyloženě hloupě. Ale nenormální ten strach není, protože blesk je zkrátka stále neovladatelný a velmi těžko zkrotitelný.

hodnocení

0x

Vašefobie se jmenuje keraunofobie - strach z bouřek, blesků. Jinak obecně fobie je, laicky a velmi zhruba řečeno, nadměrný strach. Každý se něčeho bojí, ale ne každý strach je -tady z lékařského hlediska-fobie(z hlediska mluvnického je fobie, respektive φόβος, řecký překlad českého slova strach. .Hranice mezi normálním strachem a fóbií jako psychyckou poruchou je úzká a částečně subjektivní.Takže spíš záleží na tom, jak to sama cítíte a jak vás to omezuje. Pokud vám to opravdu vadí, doporučuji obrátit se na psychologa.

A v žádném případě to neberta jako nějakou svou, já nevím, vadu, méněcennost nebo co. Sledovala jste někdy seriál "Můj přítel Monk"?

doplněno 26.07.12 19:41:

Máte při tom i nějaké vegetativní, fyzické potíže?

bušení srdce,zrychlený puls
chvění se či třes
sucho v ústech
obtížné dýchání
bolesti na hrudníku
neklid, víření v břiše
závrať
bolest nebo točení hlavy
návaly horka nebo chladu
pocity znecitlivění nebo mravenčení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]