Nejste přihlášen/a.
Mám problém, který se může zdát naprosto stupidní a zavinil jsem to sám, protože jsem hrozný idiot. K věci:
Zazvonili u nás dva chlapi v oblecích, že shánějí rodiče a jestli tady jsou. Řekl jsem že ano (nebyli) a ptal jsem se proč je shánějí.Oni, že jim to řeknou a já, že jim vyhovím, až mi řeknou proč je potřebují. Vykrucovali se, že toho mají dnes ještě hodně atd.
Neustoupil jsem a tak řekli, ať si to rodiče oběhají, že mají čas do konce srpna a než jsem stačil něco říct tak šli pryč. Nevím, podvodníci to asi nebyli, protože potom zvonili i v ostatních domech v ulici, ikdyž podle mě kdyby něco takového bylo tak by to přišlo písemně, ale nic nepřišlo.
Já vím jsem příšerný idiot, ale rodičům jsem to ještě neřekl, protože se bojím, že jsem tím něco zavinil a nevím co mám dělat.
Ahoj Radku. Prosím Tě, buď úplně v klidu. Mohli to být jen nějací dieleři. U nás teď chodí po barákách téměř každý den. Nabízí levnější služby )elektrika, plyn atd.) anebo Jehovisté. Klidně to ridičům řekni, že u vás někdo zvonil a chtěl s rodiči mluvit.
doplněno 26.07.12 13:13:Pardon - rodičům.
doplněno 26.07.12 13:15:Pokud by to byla nějaká povinnost, kterou rodiče musí oběhat a zařídit do konce srpna, určitě by o tom rodiče věděli. Nikdo by je nechodil upozorňovat touto cestou. Neboj se, nic jsi určitě nezavinil, nač by rodiče doplatili. Řekni jim o tom, ať máš klid.
Tak se zeptej sousedů - o co šlo...
Ale podle tvého popisu se domnívám, že šlo o nějaké ´agenty s teplou vodou´, dealery nějakého dreku... Úředníci by určitě neobcházeli ulici...
BTW - žádné "obíhání" rodiče nečeká - to jen zkusili použít fígl - vzbuzení zvědavosti a případně obav, ´co se děje´, buď v klidu...
Někteří D2D ´obchodníci´ jsou děsní otravové...
Zdravím.
Myslím, že jediné rozumné řešení je rodičům říct pravdu.Co nejdříve. Pokud někoho čekali, určitě ví koho a obrátí se na něj.
V každém případě jim to řekni.
Nevím, kolik Ti je, ale možná příště neotvírej, když rodiče nejsou doma.
Samozřejmě, že to mohou být i nějací tipaři, co zjišťují, kdo je doma.
Ale asi bych byl taky klidný. Obvykle to opravdu bývají podomní prodejci telefonních tarifů, levné elektřiny a plynu, eventuálně vysavačů nebo hrnců. Obvykle se taky jako první ptají, zda mluví s majitelem bytu. A když vybalí nějaké ty výhodné nabídky, buď říkám, že až o ně budu mít zájem, seženu si je sám. Když mi tvrdí, jestli nechci ušetřit, mám dobrou odpověď, která zaručeně odbourala všechny. Řeknu, že mám peněz dost a že nepotřebuji šetřit...
Celkem jsi se zachoval správně a máš pravdu, že oficiální instituce posílají veškeré věci písemně. To do konce srpna asi znamenalo, že do té doby se dá přejít od jednoho dodavatele elektřiny ke druhému.
Ale pro klid duše bych to rodičům řekl. Neudělal jsi přece nic špatného, takže nevím, proč se obviňuješ z nějaké hlouposti.
Neměj strach, tady u nás chodí několikrát do měsíce, většinou 2 mladíci pohromadě a i ve vedrech v obleku a kravatě. Docela je lituji. nabízejí většinou přestup na jiného dodavatele plynu či elektřiny. Občas jsou dost neodbytní a drzí a zkušenost mě naučila, že se jich zbavím jen tehdy, jsem-li drzejší, než oni. Vím, není to pěkné, ale jinak se jich zbavit nelze.
Schválně Ti nasadili brouka do hlavy, že Ti neřekli, o co se jedná, ale rodiče budou mít oplétačky. Nevěř tomu, sousedé okolo Ti jistě rádi řeknou, o co šlo. Klidně o tom řekni i rodičům, hlavu Ti neutrhnou, naopak si myslím, že jsi reagoval docela dobře. Zbavil ses jich hned a bez problémů. Kdyby o něco důležitého šlo, jsi taky člen rodiny a tak by řekli: Zavolej rodiče, protože dluží 100 000 /například/. Takhle jenom mlžili.
Je to tvrdě vydělaný chlebíček, po domech bych jako agent s teplou vodou nechodila ani za nic. Jaga.
Já bych naopak Tvoji asertivitu vyzdvihl a být rodiči, tak tě pochválil. Na takové kravaťáky se prostě takto musí. A nenapadá mě žádná profese, kde by kravaťáci chodili od domu k domu a bylo to děsně důležité. Vlastně mimo policistů a hasičů nemusíš otevírat nikomu a když už otevřeš, klidně se můžeš zachovat tak jak jses zachoval... vše důležité (dokumenty, obsílky) se stejně posílá poštou, aby bylo prokazatelné převzetí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.