Nejste přihlášen/a.
Mám známou, která dříve kouřila cigarety spíše nějak příležitostně.
Teď si koupila elektrojnickou cigaretu a jakmile je doma v posteli, či na pohovce, tak jí pořád kouří. Navíc si koupila nejsilnější obsah nikotinu buď 24 nebo dokonce 32. Navíc ho kouří hodně často každý den večer. Občas si dá i normální cigaretu, tak 3-4 denně, vyjímečně vynechá.
Prý ji nikotin dělá dobře na nervy, pohodu a jeprý zdravější než z normálních cigaret.
Mám však strach, že bude na něm brzy hodně závislá.
Co si o tom myslíte?
Co jí mám poradit?
Má radši kouřit normální cíga?
Podle toho, co píšete, už kamarádka na nikotinu závislá je.
Ze zdravotního hlediska je asi méně nebezpečná e-cigareta, i když ani o kvalitě náplní nemám příliš dobré mínění (hlavně u těch s různými příchutěmi). Odpadá ale dehet a další zplodiny.
Souhlasím. Vaše kamarádka podle vaší výpovědi nepochybně závislá je. A je na místě si pamatovat, že každá závislost je škodlivá.
Zakoupit e-cigaretu, která by byla zdravotně nezávadná je nadlidský úkol. Vesměs všechny cigarety se vyrábí v Číně, certifikace se udělují též tam, a nějaká věrohodnost a objektivita? Spíš otázka peněz.
Dokud lidé budou hloupí a nechají si všechno líbit, nic se nezmění.
ať kouří e-cigaretu.. Je to levnější a hlavně zdravější...V normálních cigaretách je 2000 škodlivin, v e-cigarete je jen nikotin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.