Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarádka je závislá na e-cigaretě

Od: yvudex odpovědí: 7 změna:

Mám známou, která dříve kouřila cigarety spíše nějak příležitostně.
Teď si koupila elektrojnickou cigaretu a jakmile je doma v posteli, či na pohovce, tak jí pořád kouří. Navíc si koupila nejsilnější obsah nikotinu buď 24 nebo dokonce 32. Navíc ho kouří hodně často každý den večer. Občas si dá i normální cigaretu, tak 3-4 denně, vyjímečně vynechá.
Prý ji nikotin dělá dobře na nervy, pohodu a jeprý zdravější než z normálních cigaret.
Mám však strach, že bude na něm brzy hodně závislá.
Co si o tom myslíte?
Co jí mám poradit?
Má radši kouřit normální cíga?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Podle toho, co píšete, už kamarádka na nikotinu závislá je.

Ze zdravotního hlediska je asi méně nebezpečná e-cigareta, i když ani o kvalitě náplní nemám příliš dobré mínění (hlavně u těch s různými příchutěmi). Odpadá ale dehet a další zplodiny.

Souhlasím. Vaše kamarádka podle vaší výpovědi nepochybně závislá je. A je na místě si pamatovat, že každá závislost je škodlivá.

Zakoupit e-cigaretu, která by byla zdravotně nezávadná je nadlidský úkol. Vesměs všechny cigarety se vyrábí v Číně, certifikace se udělují též tam, a nějaká věrohodnost a objektivita? Spíš otázka peněz.

Dokud lidé budou hloupí a nechají si všechno líbit, nic se nezmění.

pepab

Ze zdravotniho hlediska, jeste nejsou prokazane vsechny jak negativa. Abychom se jednou nedivili, co to kourime.

hodnocení

1x

Zdravím. Michale, je to každého věc a kuřák si poradit stejně nenechá. Musí na to přijít sám, že to škodí zdraví oboje a leze to do peněz. Poraďte jí, ať s tím praští úplně a na nervy si dá kousek čokolády. Sladké prý uklidňuje.;)

janamm*
hodnocení

0x

ať kouří e-cigaretu..:) Je to levnější a hlavně zdravější...V normálních cigaretách je 2000 škodlivin, v e-cigarete je jen nikotin

Asi odpovím trochu špatně, ale myslím si, že levnější a zdravější je přestat kouřit úplně a nebo nezačínat vůbec. Možná je elektronická cigareta lepší, ale ke zdraví určitě neslouží.

Mimochodem, jednomu kolegovi jsem lehce spočítal, že on za rok prokouří moji dovolenou v Řecku.

polednice*
hodnocení

0x
Kamaráde Michale.Vadí vám to tak,že jí chcete radit?Jste sám kuřák nebo né?Co jí chcete na to říct?Obtěžuje Vás to?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]