Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevite prosim nekdo do kolika dnu po ukonceni pracovniho procesu se musim prihlasit na uradu prace, abych nemusela doplacet zdravotni a socialni pojisteni?
Existuje nejaky rozdil v tom, pokud by ten pracovni pomer byl ukonceny v zahranici (jina zeme EU)?
Diky
Vsadím boty že je to do 3 dnů. Hlásila jsem se v dubnu a pokud se od té doby nic nezměnilo jsou to 3 dny. Přes 3 hodiny jsem čekala v podatelně,než na mě přišla řada a koukala jsem přímo na nalepenou ceduli, že registrovat se musíte do 3 dnů a nelze dříve, než vyprší zaměstnanecký poměr
1. nikdo se registrovat nemusí!
2. když se někdo chce zaregistrovat, tak mu stačí být registrován jeden den v měsíci a ostatní lidé formou daní za něj zaplatí zdravotní pojištění, případně i důchodové pojištění
3. tři pracovní dny pro registraci nemají žádný mimořádný význam snad kromě jediného, že dostane dříve podporu v nezaměstnanosti
Jste-li ještě v zahraničí, kontaktujte úřad práce a zjistěte si, co vše byste musela pro přiznání podpory doložit.
Loni bylo nutné požádat o podporu ještě v zemi, v níž na ni vznikl nárok. Nejdříve po měsíci pak bylo možné nahlásit, že si uchazeč bude práci hledat v ČR a požádat o převedení na ÚP v místě trvalého pobytu v ČR.
Nevím, jestli se něco nezměnilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.