Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prihlaseni na urad prace

Od: frafra odpovědí: 6 změna:

Ahoj, nevite prosim nekdo do kolika dnu po ukonceni pracovniho procesu se musim prihlasit na uradu prace, abych nemusela doplacet zdravotni a socialni pojisteni?

Existuje nejaky rozdil v tom, pokud by ten pracovni pomer byl ukonceny v zahranici (jina zeme EU)?

Diky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chloe*
hodnocení

0x

Do 3 dnů, netuším, jakou roli hrají jiné země EU

hoummy*
hodnocení

0x

Myslím, že tam rozdíl v zemi není. lhůta je do pracovních 5 dní.

chloe*

Vsadím boty že je to do 3 dnů. Hlásila jsem se v dubnu a pokud se od té doby nic nezměnilo jsou to 3 dny. Přes 3 hodiny jsem čekala v podatelně,než na mě přišla řada a koukala jsem přímo na nalepenou ceduli, že registrovat se musíte do 3 dnů a nelze dříve, než vyprší zaměstnanecký poměr

peha*

1. nikdo se registrovat nemusí!

2. když se někdo chce zaregistrovat, tak mu stačí být registrován jeden den v měsíci a ostatní lidé formou daní za něj zaplatí zdravotní pojištění, případně i důchodové pojištění

3. tři pracovní dny pro registraci nemají žádný mimořádný význam snad kromě jediného, že dostane dříve podporu v nezaměstnanosti

hodnocení

0x

Lhůta je do tří dnů!Osobně zjištěno + potvrzeno manželkou-už 2,5 roku na UP,pkd nevyjde nová práce tak tam jdu ihned druhý den po skončení tj.příští středa,v út.poslední arbajt.

iz*
hodnocení

0x

Jste-li ještě v zahraničí, kontaktujte úřad práce a zjistěte si, co vše byste musela pro přiznání podpory doložit.

Loni bylo nutné požádat o podporu ještě v zemi, v níž na ni vznikl nárok. Nejdříve po měsíci pak bylo možné nahlásit, že si uchazeč bude práci hledat v ČR a požádat o převedení na ÚP v místě trvalého pobytu v ČR.

Nevím, jestli se něco nezměnilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]