Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Péče o dítě do 7let

Od: naiki* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám syna (5let). Není postižený, ale diagnostikovali mu nefrotický syndrom. Díky lékům, které na to bere nesmí do kolektivu dětí. Už se to táhne od května loňského roku a už nemám hlídání. Můžu si zažádat o péči do 7let? Co to vše obnáší a mám vůbec na nějakou takovou péči nárok? Předem děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že nefrotický syndrom není označení nemoci ale jde spíš o několik problémů, nevím jak a podle čeho by se posuzovala případná péče. Nejlépe když se poradíte s lékařem.

doplněno 23.01.13 16:38:

naiki to je mi vás líto, zkuste se obrátit na lékaře a´t napíše všechny potíže a pak žádost o posouzení zdravotního stavu a teprve potom asi žádat o všemožné úlevy a příplatky, ale vážně nevím kam žádost podat. Napadá mě, že by snad mohl poradit "Bruno", zkuste ho oslovit vnitřní poštou.

naiki*
hodnocení

Ano, jedná se asi o několik problémů, ale sami doktoři to nedokáží říct o jaké se jedná. Nefrologie je složitá a neprobádaná a tudíž na to ani nejsou ty přesné léky. Lékař napsal synovi kortikoidy, ale když se vysadí, synovi se to opět vrátí. Už se to vrátilo 3x. Přemýšleli i nad biopsii ledvin, ale moc se jim do toho nechce a abych pravdu řekla, tak mě taky ne. Ano, po odebrání vzorku z ledvin dokáží z jediné buňky vyčíst mnohem více, ale to neřeší ten problém s kortikoidy. Stejně by je bral a k tomu další a další léky, které jsou jim podobné - nemoc neléčí jen ji zpět schovávají do těla.

Nevím co dál dělat. V práci mi vycházeli hodně vstříc, ale už to dál nešlo. Asi tak před 30minutami jsem dostala výpověď :(

Nevyčítám jim to. Asi bych jednala stejně.

iz*

Bohužel toho také moc nevím, (hlavně nedokážu posoudit zdravotní stránku). Zkuste si zajít na kontaktní místo úřadu práce (tam, kde jste žádala o rodičovský příspěvek), tam by Vám podle mne měli poradit, co a kam je potřeba doložit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]