Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, kteří ví a kteří jsou znalí.
Dnes jsem dostala nabídku o které v podstatě nic moc nevím, ale tak jak mi to bylo nabízeno to vypadalo zajímavě. Pak si někde něco přečtete a už začnete váhat. A už bych se tedy mohla dostat k věci. Navštívila mě dnes známá, která se již pojišťovacím makléřstvím zabývá, no a myslím, že to znáte, taková ta prezentace firmy a proč jsou dobří a proč vybrat právě je. A v závěru se mě zeptala jestli bych to nechtěla také dělat. Co mě proběhlo hlavou: Jsem ještě na MD, hm, volná pracovní doba, komunikace s lidmi, to mě taky baví, kariérní postup, hm,..., ále zvonit u někoho a být nakonec odkopnutá?! Tak jsem se zeptala, odpověď: my nezvonkaříme. Teď si říkám jak tedy dám o sobě vědět? a další a další otázky, které se mi honí hlavou a na které stejně nevím jestli se jí mám ptát. Proč? Protože jsem na internetu zjistila, že za každýho nového jedince má 3000,- , takže vlastně nevím jestli by mně byly řečeny i zápory. To víte, že by se mi líbilo, kdyby mně do klína začalo padat 35 tis. a výš, ale je docela jasné, že nic není zadarmíko. Proto se Vás ptám: Jakým způsoubem je takovýto makléř finančně ohodnocen, mluvila o provizích a o bodech. Když toto budu dělat při MD jak je to se soc. a zdrav. poj.? Víte, četla jsem toto: fincentrum.idnes.cz/... i to diskuzní vlákno a celkem mně to děsí. Kdo máte zkušenosti pište prosím klady a zápory.
Díky díky díky.
St.
No právě, takže nic, to se mně zdá dost riskantní. Jen by mně tak ještě zajímalo, když se tak orientuješ, jak je to s analýzou produktů a vázaným pojišťovacím zprostředkovatelem (VPZ), může ze zákona provádět analýzu? Totiž, narazila jsem na jednu věc, říkala, já jsem pojišťovací makléř, tedy by měla být v registru zapsaná jako PM, ovšem má tam VPZ. Prostě mě jen zajímá kolik to má ještě "detailů" .
St.
Já jsem přímo pojišťovák. A doporučuji ti zeptat se paní makléřky na vše co tě napadne. Ale taky ti mohu doporučit něco jiného. Než jít přímo k makléřské firmě, tak zajdi k nějaké pojišťovně a zeptej se na spolupráci. Né že by jsi dělala přímo zprostředkovatele (agenta), ale spolupracovala s nějakým. A to takovým způsobem, že buď by jsi dělala pojistky na jeho triko, nebo mu dělala dohazovače. Prostě by jsi mu řekla že ta a ta paní má zájem o pojištění. Provize by jsi neměla sice tak vysoké, ale na mateřské ti přijde každá koruna vhod. A za další v tomhle případě na tebe nikdo nebude tlačit. Pokud za měsíc doneseš dvě pojistky, tak dostaneš za ni odměnu. U makléřů to bývá tak, že máš plán, který musíš splnit.
S provizema u životních pojistek to je pravda, že se musí vracet a u mě to je až do dvou let. A u aut o ničem? Neřekl bych. Kolik si myslíš že má PA procent z povinného ručení.
Vykašlete se na to, kámoška loni vracela 55 tis. provizi, protože jedna firma platící svým zaměstnancům živ. poj. po čtyřech letech zkrachovala a ona to musela vrátit. A ta firma byla malá. Teď si představte, že to bude firma o dvou stech zaměstnancích. Taky mě na to lákali. A hlavně teď už je to k ničemu, každý už nějaké to pojištění má a není to co to bývalo.
Zdravim, hezkou neděli všem, byl jsem dlouhou dobu pojišťovací makléř a přiznám se, skončil jsem ze dne na den. Ne že by jsem měl nouzi o klienty, ale velký problém jsem měl z výplatou provizí. Nevím jak jste se dlouho bavily o provizích ale jedno je jisté, a to že musíte čekat na to jestli a hlavně kdy klient zaplatí první platbu. Mezi sepsáním návrhu smlouvy a výplatou provize může být až 3 měsíce prodleva. A teď to důležitější, je potřeba aby jste měla počáteční kapitál do doby než bude vyplacena první provize. A ještě jedna věc než budete moci začít vydělávat musíte projít státními zkouškami z pojišťovnictví. Není to nic složitého jenom musíte pochopit výrazy jako např. pojistník, pojistitel, atd. ( jen tak pro zajímavost, klientů je vždy dost a peníze se dají vydělat velmi slušné). Pěkný večer
Vždy záleží na tom, jak je člověk aktivní. Pokud je hodně aktivní, tak si vydělá. Pokud ne, tak má smůlu. Co se týká provizí, tak opravdu záleží na tom, jakým způsobem se o klienty stará. Já třeba své neplatiče obvolávám, co se děje že neplatí. Mnohdy opravdu nezaplatí včas a nijak je k tomu dotlačit nemůžu. Ale někdy bývá chyba i v procesu zaslání peněz, takže klient sice zaplatil, ale peníze se nepřiřadili ke smlouvě. Nevím jestli si makléři toto sledují, ale já ano (samozřejmě chci výplatu). No a samozřejmě člověk sice udělá smlouvu, ale když klient zaplatí čtvrtletní platbu, tak pojišťovák dostane čtvrtinu provizí. Až po třech, čtyřech měsících žije z toho co udělal daný měsíc+z provizí smluv, ketré udělal před čtvrt rokem. A po roce dostává ještě pečovatelské provize.
A co se týká počátku u pojišťovny, tak je to finančně složitější. První měsíc člověk prochází školeními a na práci nemá moc čas. Co se týká státních zkoušek, tak se nikdo nemusí bát. Já se ani neučil. Stačilo mi projít dvoudenním školením, vše jsem si zapamatoval (on člověk musí trošku i zapojit logickou část mozku) a udělal test na plný počet.
Ahojik, moc Ti teda objektivně nepomůžu, protože jsem tuhle práci nikdy nedělala. Podle mého názoru tato práce nemá budoucnost, zvlášt teď když je konkurence obrovská. Možná, že se Ti bude dařit, myslím, že k tomu aby byl člověk uspěšný, musí mít vyložený talent lidi "ukecat." Hodně lidí už pojištěných je a pokud to někdo s lidmi umí, tak je schopen je přemluvit, ale to už musí být na to povaha. Znám pár lidi, kteří nějakou dobu pracovali jako pojištovací poradci, ale po několika měsicích toho nechali...tak mnoho štěstí pokud do toho půjdeš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.