Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Braní léku Aerius nebo vysazení?

Od: anzionka® odpovědí: 2 změna:

Zdravím rádcové a rádkyně,

mám jedno dilema. V dětství jsem hodně trpěla na angíny a rýmy všeho druhu. Jezdila jsem na ORL, v dětství mi také vzali nosní mandle. Nevím, přesně, kdy to bylo, asi kolem 12 roku, mi na ORL lékařka napsala lék Aerius, s tím, že ho mám brát. Nějak jsem se nad tím tehdy nepozastavovala, zdůvodnila to tak, že mám nejspíš alergii na prach. Žádné testy mi však nedělali, ani na alergologii nechodím. Také nevěděli, co mi způsobuje ty angíny, protože žádné bakterie a viry nenašli. No, a ten aerius beru doteď.

Dočetla jsem se, že je to silné antihistaminikum, ale já žádné obtíže jako alergická rýma, slzení či kašel nemám. Na angíny už také netrpím, jen mám chronické čepy na mandlích. Občas nějakou rýmu. Teď jsem přestoupila k od dětské lékařky, která mi ten aerius vždy předepisovala, k nové obvodní. Nevím, zda si ho mám nechat i nadále předepisovat a zda mi ho vůbec předepíše. Co myslíte? Může mi nějak uškodit uživání tohoto léku nebo ho mám zkusit vysadit? Díky moc všem. Anzionka.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím, Anzi. Náš lékař tvrdí, že tento lék má minimum nežádoucích účinků a pomůže jen při dlouhodobém a pravidelném užívání. Je docela možné, že jste bez potíží i díky tomu, že toto užíváte dlouhodobě. O vysazení, či dalším užívání bych se určitě pro jistotu poradila s lékařem.

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Ahoj, Aerius jsem dlouhá léta brala na alergii. Párkrát jsem zapomněla, a dnes jej prakticky neužívám, pouze když plánuju nějaký výlet do přírody atd. - pro jistotu.

Podle mě by Vás měla doktorka znovu poslat na ORL a doktoři by měli zvážit, zda ten Aerius dále používat.

Jinak podle mé alergoložky jsou Aerius a Xyzal opravdu jedny z nejlepších léků na alergii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]