Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nemůžu se s nikým seznámit a už mě to začíná dost štvát,vidím jak všichni s někým chodí a já jsem pořád sám
Možná bych měl napsat hlavní důvod proč tomu tak je,není to proto že bych byl nesmělý brejlounek pro kterého je holka něco co prostě je nad jeho síly...jsem normální kluk,20 let,svalnaté postavy,vysoký,sportuji,prej celkem pěkněj,tuním auta,chodím po diskotékách atd...ničeho se moc tak nebojím...ale je to proto,že mám poruchu řeči,nemůžu plynule mluvit,a to je ten hlavní důvod proč to nejde,nejsem žádnej psycho,nemám žádnou schýzu nebo něco takovýho,studuji VŠ a myslím že nejsem žádný blbec
Zkoušel jsem hledat klasicky na diskotékách atd...normálně oslovit,ale tam začal ten problém,jakmile ta holka uslyšela to moje PROKLETÍ tak tím to skončilo,pak jsem zkoušel na internetu ale to samé,jakmile se to ty holky dověděly tak zdááár...odstavili mě na vedlejší kolej dřív než mě vůbec poznaly
Nejsem panic,tohodle už se bát nemusím,přišel jsem o to za prachy v bordelu,bo jinak bych si asi nevrznulbohužel
Otázka na zkušené zní,kde ještě mám spíše skusit hledat,vůbec mi nejde o nějaký vzhled nebo něco tak,prostě chci milovat a být milován jako ostatní,strašně moc chci a dal bych za to vše...uvítal bych kdyby se našla holka třeba se stejným problémem nebo s podobným,třeba nevidomá,která si o sobě nebude myslet kdoví co a nebude to kráva...ale kde takovou najít...vážně nevím,ano,jsem ZOUFALEJ a hrozně moc
Ty, co to nemáš tak snadný... to vlastně dost snadný máš. A jestli vadu řeči bereš jako prokletí, tak na to jdeš ze špatného konce. To je naopak děsná výhoda! Handicapy totiž spolehlivě prověří skutečnou povahu partnera. Jestli je povrchní a jde u jen o krásu, nebo mu jde o celou tvou osobnost. Vůbec nevíš, co máš! Já mám třeba estetickou tělesnou vadu, která je vidět pouze, když se svléknu. Přišla jsem k ní až v 18, takže docela pozdě. Neměla jsem "čas" s ní vyrůst. Ovšem nikdy jsem ji nebrala jako handicap pro vztah nebo něco, za co se mám stydět. Prostě je to mojí součástí a já tu vadu jako vadu nevnímám. KOlikrát jsem se třeba setkala s tím, že na mě lidi na plovárně čučeli a já si říkala, proč na mě civí?! Mám snad na tričku flek od zmrzliny nebo rozmazanou řasenku? Až posléze mi došlo, proč se "nemůžou vynadívat". To jsem si vždycky v duchu říkala: "jen se podívejte, tohle doma nemáte." Je to tedy celé o tom, jak se vnímáš ty? Pokud ti tvoje vada řeči tak strašně vadí, tak s ní zkus něco udělat, pokud to jde. Pokud to nejde, tak ji přijmi a využij ji ve vlastní prospěch. Holek, kterým nebude vadit, je určitě spousta, ale jak radili už rádci přede mnou, na diskotékách je nejspíš nenajdeš. Já bych zkusila univerzitní knihovnu, bruslení v parku, nějaký ten letní fesťák, apod. Zkus také okruhy svých kamarádů a spolužáků. Tam bys mohl poznat někoho, kdo ti bude blízký. Hlavně neházej flintu do žita. Jak se říká, kdo si počká, ten se dočká. Držím palce a pěkné léto.
Teda, Hanko, chtěla jsem odpovědět také, ale už nebudu. Napsala jsi všechno i za mě a mnohem lépe, než bych to napsala já! Jaga.
Jago, díky. Ale klidně jsi tu odpověď napsat mohla. Říkám si, že někdy tazatel potřebuje "kopance" od více rádců, aby mu docvaklo, že to, co považuje za vadu, vlastně vada není. :D
P.S. Mně se hrozně líbí tvoje fotka.
Ono je to těžší než se zdá,s vadou na kráse je to dle mě lepší,ale komunikace je potřeba všude...to si dokáže představit jen hrstka lidí co to má,jaké to je,když si jdu koupit třeba jen blbou zmrzlinu,za mnou je nával ta bába ve vokýnku se tlemí jak blbá a ze mě nemůže tím stresem vyjít ani slovo...stejný to je i s tou holkou,já normálně s lidmi které znám,třeba s kamarády,kamarádkami nebo učiteli nemluvím tak hrozně,je to teda znát,ale domluvím se...ale tam je problém,jak se do toho přidá ten stres tak je prostě konec,ze mě nevyjde ani slovo nebo jen strašně špatně,a čím více na to myslím tak tím je to horší...já se s tím snažím něco dělat,ale není to vůbec snadný,pokroky tam teda jsou díky paní logopedce obrovské,ale stejně je to pořád málo,a když se do toho přidá stres tak se to vrátí v plné síle...zatím jsem porazil všechno co jsem chtěl,se šikanou jsem se vyrovnal posilováním a trénováním sebeobrany,školu porážím tím že se učím...musel jsem se taky vyrovnat se strátou blízkých na kterých mi strašně záleželo,ale tohle nevím jak mám porazit,na to je fyzická síla zbytečná-tím že budu mlátit hlavou do zdi si nepomůžu,a psychyckou sílu už začínám ztrácet
Dobrý den. Tazateli a Vy si myslíte, že např. nevidomí lidé berou každého partnera, který jim vstoupí do cesty? I postižení lidé mají své sny a představy o svých partnerech, své touhy... Vada řeči není nic tak tragického, co by Vás vyřazovalo ze společnosti zdravých lidí.To si myslíte jen Vy, že je to taková překážka pro seznámení. Pokud se děvčatům chlubíte, že jste přišel o panictví v bordelu, pak se nedivte, že je to třeba odradí. Je určitě hodně dívek, které dokáží ocenit dobrý charakter a opětovat lásku. Otázka je, jaký charakter ve skutečnosti máte. Možná vidíte jen problém tam, kde vůbec není. Jde o to, co z Vás vyzařuje, jak se chováte k druhému pohlaví, ne o to, jak mluvíte. S vadou řeči spousta lidí žije plnohodnotný život, v pěkném vztahu, mají rodiny...Zkoušel jste se seznámit na internetu a aniž by Vás děvče poznalo osobně, ztratilo zájem...Jen na základě toho, co jste jí o sobě napsal...Zamyslete se, kdyby byl skutečný zájem, pak by to nezdarem asi neskončilo. Vada Vaší řeči nebude ten problém. Vy se o něj jen opíráte, ale chyba může být úplně někde jinde. Existují např. různé poznávací zájezdy, třeba pro nezadané. Mohla by to být příležitost k seznámení pro Vás. Hlavně všechny nezdary nesvádějte na svojí vadu řeči. Lidé mají různé problémy a horší, než je ten Váš, tak to nevzdávejte, víc si věřte a nedělejte ukvapené závěry. Někdy to trvá dlouho, než člověk najde partnera, s kterým si rozumí. Po pár nezdarech to ještě neznamená, že se neseznámíte nikdy s nikým. Přeji Vám štěstí na lidi a brzské nalezení své druhé poloviny.
doplněno 24.07.12 10:50: Z toho, že Vám jedna slečna řekla, že s koktevcem chodit nebude, si děláte hlavu? Možná by jednou ještě zaškemrala. Nesmíte vidět za vším jen Vaši vadu řeči. Pokud někomu nestojíte za pozornost a toleranci, není čeho litovat. Zkuste se na řeč tak moc nesoustředit a když hovoříte, nesnažte se vychrlit slova rychle. Naopak, hovořte v klidu a pomalu. Sám říkáte, že děláte pokroky, tak se nedejte znervoznit. Vždyť jste člověk, jako ostatní. Nemějte tak nízké sebevědomí, jsou lidé, kteří nemohou mluvit třeba vůbec...Vážně, buďte trochu víc nad věcí.
Tím jsem se samozřejmě nechlubil,že jsem přišel o panictví v bordelu,takovej vůl zase nejsem...to bych tomu dal
Normálně když jsem si s někým psal na internetu,tak prvně jsme se bavili normálně tak o všem,co kdo dělá,kam chodí na školu atd...ale třeba stačilo napsat jenom zmínku o tomto a okamžitě offline
Jednou jsem narazil v obchodě na takovou trošku lepší,rozsypal se jí nákup,já jsem pomohl a zdálo se že je docela příjemná...u ní už jsem ztratil i stres a bavil jsem se s ní už celem normálně,už jsem začínal mít zase naději...ale za týden chození s ní mi řekla doslova´´jseš dobrej kluk,pěknej,příjemnej,ale s koktavcem nebudu´´
Urcite vynech diskoteky, tam akorat na to vrznuti... Musis se schopit a zkusit hledat podle spolecnych zajmu. Nebo oslovit nejakou normalni holku, treba v obchode, na ulici... pokud hleda takovy typ ktery te po tvem prokleti odpalkuje, nediv se ze nemas stesti. Takove holky ani za nic nestoji.
Jestli Tě odpálkujou jen kuli vadě řeči, tak jsou to nány. Zkus se sblížit třeba s nějakou slečnou na přednášce ve škole, záminek je tisíce od půjčení přednášek, po diskuzi o testu, ... párkát si k ní přisedneš, skamarádíte se, pozveš ji na kafe, do kina, do divadla... A když to nepůjde, tak to zkusíš u jiný... Zapomeň na svůj nedostatek, každý něco máme. Působíš jako inteligentní kluk, tak hledej inteligentní holku. Nebo zkus seznamku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.