Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trenovani paměti

Od: drak77 odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, jak se dá trénovat pamět...krátkodobá ..dlouhodobá..Třeba mi vadi, že když se mi někdo představí, zapomenu za okamžik jak se jmenuje..Je to tím ze se nesoustředím, nebo právě že se hned soustředím na rozhovor a jméno beru už jako ´´podřadné´´ ..Čím to je..a jak tomu předejít..Vždyď oslovit druhého se mě zda dosti důležité...ale když zapomenu jak se jmenuje...možná to pak i hloupě vypadá...Děkuji za rady...P.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jonny*
hodnocení

4x

jestli ti jde o jmena tak je dobre kdyz pri predstaveni reknesy neco jako "Tesime pane/pani XY" a tzim by se ti to jmeno melo zaryt vic do hlavy kdyz ho zopakujes :))

jinak udajne i Mate (caj) je dobry na pamet :))

hodnocení

0x

Také jsem s tím měla a mám problémy celý život. Takže když nepomůže hned při prvním rozhovoru několikrát zopakovat jeho jméno, jako oslovení, prostě se jménu při dalším setkání vyhýbám. Když to je dítě, říkám "ovečko", když to je pes, říkám "Bubu", když to je dospělý člověk, tak si vystačím s paní/pane. ;) Co už?! Nemá cenu se tím trápit. Je nás takových moc, jen je rozdíl v tom, že to někdo umí úspěšně zakrývat. :D Už nevím ve kterém to bylo prastarém filmu, kdy hlavní hrdina všem svým milenkám říkal "poklade". Nikdy se nezmýlil :D

buss
hodnocení

0x

No co s ní, zapsat do notýsku (na to byly kdysik manžety), pak si osobu představovat, třeba něco výrazného. Mnemotechniky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]