Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na následující situaci : Před časem mi zemřela tragicky žena a já bydlím v nemovitosti, kterou vlastní ze 3/4 její matka(bývalá tchyně) a z 1/4 má nezletilá 12-ti letá dcera, kterou řádně vychovávám s mojí novou ženou a jsem v současné době jejím zákonným zástupcem. Má otázka zní : bude má dcera moci po dovršení 18-ti let moci nakládat se svou 1/4 domu, aniž by k tomu musela mít souhlas své babičky, myslím tím, že mi bude chtít svou 1/4 přenechat? Je mi jasné, že v současnosti s tím pohnout nepůjde. Díky za odpovědi.
Dost dobře nechápu,proč by měla dcera svoji 1/4 vám a vaší nové ženě přenechávat,je to její majetek po mámě a taky musí myslet na svoji budoucnost.Kdyby tam nechtěla bydlet,může vám to prodat a koupit si svůj byt,ale bydlet v domě s bývalou tchýní,která vlastní 3/4 domu?To bych rozhodně nechtěla!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.