Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za televizní přijímač

Od: pavlikj odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě, od kdy vzniká uživateli zákonná povinnost platit televizní, nebo rozhlasový poplatek. Bydlím s rodiči v rodinném domě, každý vedeme ale samostatnou domácnost. Mám povinnost tyto poplatky hradit a kde se mohu zaregistrovat? Momentálně jsem nezaměstnaný a příjem mám jen ze státní podpory. Pokud bych vedl s rodiči společnou domácnost, musím i tak poplatky platit?

Moje teta nevlastní televizní přijímač, ale má přístup k internetu. Dočetl jsem se, že i v tomto případě by měla televizní(nebo rozhlasový poplatek) platit, neboť ačkoli nemá televizní přijímač(nebo rádio), jsou tyto dostupné i na internetu. V PCvšak musí být zabudována nějaká karta(přesný název si nepamatuji, uvítám upřesnění). Kde je možné zjistit, jestli v PC daná karta zabudovaná je, nebo ne?

V jakém případě je člověk od těchto poplatků oproštěn, co je potřeba dokázat?

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Hodně zde bylo již řečeno v této diskuzi, tak mrkněte :

www.poradte.cz/domacnost-a.../16334-rozhlasovy-poplatek.html

doplněno 23.07.12 12:11:

Tak to se moc omlouvám, nevšimla jsem si. Ale když si zadáte do zdejšího vyhledávání "rozhlasový poplatek"tu diskuzi Vám to vyjede. Opravdu se tam poplatky řešily důkladně a těch diskuzí je zde více. Nechtěla jsem Vás unavovat tím, co zde bylo již tolikrát probíráno, tak ještě jednou omluva a zkuste to zadat so toho vyhledávače.

pavlikj
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za radu, ale ten odkaz nefunguje.

poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]