Nejste přihlášen/a.
Dobrý den...
Mám otázku. Je mi 13 a vždy když odjíždím na Tábor nebo na ŠVP nebo ke kamarádovi na přespání. Tak ten den nejím a další den také moc ne... Prosím poraďte mi co to je. A jak se to dá léčit.
A když někam odjíždíš, těšíš se tam nebo se spíš bojíš?
Pokud se těšíš, tak třeba nejíš proto, že tam máš spoustu zájmů a málo času na jídlo, které Tě zdržuje.
Pokud se tam bojíš, jsi možná vystresovaný a na jídlo nemáš náladu a ani pomyšlení.
Ale pokud se tady ptáš na radu, jsi asi chytrý kluk. Takže určitě zvládneš na tím problémkem popřemýšlet, a určitou chvilku si na to jídlo vyhradit a něco sníst. Myslím, že není potřeba nějaká léčba, věřím, že to zvládneš sám, musíš na tom trošku máknout, držím Ti palce!
Pokud Vám to nepůsobí nějaké problémy, tak bych tento stav nijak neléčila. Proč s tím běhat po doktorech a jenom to zveličovat, rýpat se v tom, soustřeďovat se na to. Když se po třech dnech zaklimatizujete a začnete se stravovat normálně, věřím, že jak budete starší a starší, tak to pomalu odezní.
Vysvětlila bych to asi takhle. Jste citlivější a dostal jste do vínku něco z podvědomí našich prapředků. Ta odluka od rodiny, od zázemí a jistoty ve Vás vyvolá pocit ohrožení, nebezpečí. Organismus mobilizuje síly, jako na nějakou změnu, ohrožení, útěk, boj. Podvědomě se Vám stáhne žaludek, aby jste neměl potřebu jíst a nezatěžoval organismus trávením. Všechna krev pak zůstane v mozku a ve svalech. Smysly se zbystří. Nebo, jak by se Vám utíkalo s plným žaludkem?
Hlavně nezapomenout pít, dost často a po menších dávkách.
Přestali jsme poslouchat svá těla. A když je člověk mladý, tak nedokáže vyhodnotit signály, které organismus vysílá. Ať chceme nebo ne, tak jsme součástí přírody. A ani nevíme, co všechno na nás působí a ovlivňuje nás. Takže můj názor.
Zdravím. Stresuje Tě přechod z domácího prostředí, kde to znáš a jsi zvyklý. Trvá Ti to prostě chvíli, než si zvykneš na jiné prostředí a přizpůsobíš se. Na léčení to není, s vyšším věkem to budeš zvládat lépe, naučíš se to potlačit a lépe se vyrovnávat se změnou prostředí. Když nejsi v pohodlí domova a mezi svými, hraje tam svojí roli nejen stres, ale zřejmě i stesk. Ve Tvém věku je to docela běžné, tak si s tím nedělej zbytečné starosti, nepozoruj se tolik a užij si pěkné prázdniny, ať je budeš trávit kdekoliv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.