Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem! ,
mám takový problém.Bolelo mě břicho ráno a vzala jsem si Ibalgin,bohužel se mi asi zasekl někde v krku a pořád ho tam "cítím" . Nemůžu noRmálně dýchat a bolí mě tam,když piju a jím. Prosím,jak ji "posunout"? nebo ji mám snad vyzvracet? Fakt to není příjemné ...
P.S.Po tom,co se mi tam "zasekla" jsem okamžitě vypila asi 2 litry vody a NIC!
Řekla bych, že zaseklý Ibalgin by se od rána v krku dávno rozpustil, nebo minimálně výrazně zmenšil, je to vlhké prostředí... Také bych čekala, že už se jedná spíše o podráždění. (Sama jsem v minulosti polykala jedny hodně velké tablety a vždy jsem j ještě dlouho cítila v krku, i když tam již nebyly.) Pokud však máte pocit, že tam něco je a skutečně se vám kvůli tomu (a ne proto, že jste se vystresovala) špatně dýchá, měla byste asi kontaktovat lékaře...
Zvracení se mi nezdá rozhodně efektivní, pokud jste pila a jedla a nic se nestalo, nemyslím, že to by pomohlo.
No tak vy jste první, o kom slyším, že má stejný problém jako já. Nevím, jak to mám v krku uspořádané, ale když tabletu nepolykám současně s jídlem, tak se mi přilepí v krku a tlačí mě tam i 10 dní, než se rozpustí. Takže mě nepomáhá ani zapití a ani následně se snažit tabletu zajíst. Nezbývá než čekat, než se samovolně rozpustí. Tím vás nechci strašit, ale já to mám od jisté doby takto. Dříve jsem tablety polykala na sucho a nebyl problém.
Určitě není na místě bagatelizování. Ve své zdravotnické praxi jsem zažila, že pacientka měla stálé bolesti v jícnu. Nikdo jí to nevěřil, byla mladá, nebyl důvod. Nakonec jí přijali na vyšetření do nemocnice a při gastroskopii/ podívají se do žaludku a jícnu/ našli na jísnové stěně vřed, kterou způsobila tableta ibalginu, která se přilepila na stěnu jícnu a tam leptala sliznici. Není tam tolik tekutiny, aby se úplně rozpustila a už vůbec ne hned. Pokud máte stále pocit, že tam tableta je, určitě jděte k lékaři a nechte se vyšetřit. A Ibalgin patří mezi docela agresivní léky, které tohle dělají i v žaludku, natož v úzkém jícnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.