Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zasekla se mi tableta v krku!

Od: auinki odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer všem! :),

mám takový problém.Bolelo mě břicho ráno a vzala jsem si Ibalgin,bohužel se mi asi zasekl někde v krku a pořád ho tam "cítím" .:( Nemůžu noRmálně dýchat a bolí mě tam,když piju a jím. Prosím,jak ji "posunout"? nebo ji mám snad vyzvracet? Fakt to není příjemné ...

P.S.Po tom,co se mi tam "zasekla" jsem okamžitě vypila asi 2 litry vody a NIC! :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zajíst, pokud tam skutečně je. Možná je to pouze pocit, ale kus chleba pomůže:)

doplněno 22.01.13 21:21:

Aaha, přehlédla jsem ono "od rána". V tom případě tabletka v krku na 99% není a je to jen vsugerovaný pocit..

askmenow*
hodnocení

2x

Řekla bych, že zaseklý Ibalgin by se od rána v krku dávno rozpustil, nebo minimálně výrazně zmenšil, je to vlhké prostředí... Také bych čekala, že už se jedná spíše o podráždění. (Sama jsem v minulosti polykala jedny hodně velké tablety a vždy jsem j ještě dlouho cítila v krku, i když tam již nebyly.) Pokud však máte pocit, že tam něco je a skutečně se vám kvůli tomu (a ne proto, že jste se vystresovala) špatně dýchá, měla byste asi kontaktovat lékaře...

Zvracení se mi nezdá rozhodně efektivní, pokud jste pila a jedla a nic se nestalo, nemyslím, že to by pomohlo.

gumidek*
hodnocení

0x

Není to spíš od té tablety jen v krku podrážděné a dráždíte to skoumáním čímdál tím víc?

andrea1*
hodnocení

0x

No tak vy jste první, o kom slyším, že má stejný problém jako já. Nevím, jak to mám v krku uspořádané, ale když tabletu nepolykám současně s jídlem, tak se mi přilepí v krku a tlačí mě tam i 10 dní, než se rozpustí. Takže mě nepomáhá ani zapití a ani následně se snažit tabletu zajíst. Nezbývá než čekat, než se samovolně rozpustí. Tím vás nechci strašit, ale já to mám od jisté doby takto. Dříve jsem tablety polykala na sucho a nebyl problém.

kejki

Kdysi jsem četl článek, že nevěřícní lékaři zjistili RTG, že tam ta tableta fakt je.

a jak to polykáte? zároven s vodou? možna mate stejny problem jako ja... musim se vždy na to polykani dobře soustředit protože se mi parkrat stalo u velkych tablet že jsem špatně polkl a zustala mi v krku.. naštěsti jsem to vykašlal ale nic přijemneho to teda nebylo

cobrak*
hodnocení

0x

Je to jednoduchý. Pro příště si tabletu rozpulte a máte po problémech ;)

anna*
hodnocení

0x
cobraku. Nektera antibiotika dlouha se pulit nesmi kvuli ovlivneni ucinku. Je to v pribalovem letaku. A zasekne se vodorovne. Ani chleba nepomoh a v brise uz mam poradny vodni bazen. Tak co ted?
Podle mě už dávno máte tabletu v břiše. To že ji pořád cítíte uvaznutou je něco jiného. Když tam na chvíli v krku uvazne, klidně to pak celý den bolí, ale už tam není.

hodnocení

0x

Určitě není na místě bagatelizování. Ve své zdravotnické praxi jsem zažila, že pacientka měla stálé bolesti v jícnu. Nikdo jí to nevěřil, byla mladá, nebyl důvod. Nakonec jí přijali na vyšetření do nemocnice a při gastroskopii/ podívají se do žaludku a jícnu/ našli na jísnové stěně vřed, kterou způsobila tableta ibalginu, která se přilepila na stěnu jícnu a tam leptala sliznici. Není tam tolik tekutiny, aby se úplně rozpustila a už vůbec ne hned. Pokud máte stále pocit, že tam tableta je, určitě jděte k lékaři a nechte se vyšetřit. A Ibalgin patří mezi docela agresivní léky, které tohle dělají i v žaludku, natož v úzkém jícnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]