Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zachránit vztah a manželství pro nezájem

Od: 1kamil odpovědí: 5 změna:

Jsme spolu 10let a postavily jsme barák (na hypotéku) dřel jsem se tam od ráno do noci a přišla první a druhá krize - ketré jsme překonali. Pak jsem začal podnikat a snažil jsem se vydělat více peněz abych nás zajistil a získal pro nás i více času. Ale jsem typickej chlap, který přemýšlí až potom co jedná. Neměl jsem na Svou Martinku čas, vždy jsem musel nejdříve dodělat návrh, připravit smlouvu, jít na pracovní schůzku a nebo jsem šel dělat kolem baráku. V mé hlavě běžel program " je to správné dělám to pro nás, budeme se mít lépe". Podotýkám, že jsem chodil do zaměstnání a k tomu podnikal. Žena vysílala signály, že něco není v pořádku, ale já je nezachytil a nepoznal. Dusila to v sobě několik let a teď už to nevydržela a řekla že se chce rozvést, protože na í kašlu a nezajímám se o ni. Byl jsem vůl a teď už vím, že bych nikdy nevyměnil práci za polibek, objetí a procházku s nemilejší osobou na světě. Můžete mi poradit jak to mám dát celé dohromady? Miluji ji upřímně a z celého srdce a udělám cokoli abych ji mohl opět vzít do náruče, pohladit po vlasech, políbit a dívat se na západ slunce z naší zahrádky. Děkuju za každý názor Kamil

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Sice jste přišel na to dost pozdě, kde se stala chyba, ale chválím Vás, že jste o tom všem přemýšlel a že chápete, proč se tak stalo.

Život je někdy složitý. Vy jste se snažil zabezpečit finančně rodinu, manželka mezitím strádala. Ovšem - lásky se člověk jen tak nenají. A tak by raději měla být ráda, že nesedíte v hospodě, ale jste pracovitý, občas Vás pochválit či s něčím pomoci. Chlapům dělá drobet uznání moc dobře a když si ho zaslouží, tak proč ne?:)

Co jí budou platné procházky při měsíčku, objetí, polibky, když hrnce budou prázdné a konto vymetené? Možná se Vám zdám velký materialista, ale je to tak, že aby byly dobré vztahy, manželství musí být k tomu materiálně zajištěné. JE TO TAK.

Pokud si manželka stěžuje jen na nedostatek pozornosti, dá se se vztahem něco dělat. Horší je, pokud se už ohlédla po nějakém náhradníkovi, což, bohužel, bývá často.

Měl byste jí občas dát najevo, že se Vám pořád líbí, že ji máte rád, obejmout ji, přinést malý dáreček, pozvat ji na večeři. Ona by zase na revanš měla pochopit, že vše, co děláte, je pro blaho rodiny. Že s Vámi pochodila daleko lépe, než s nějakým povalečem, že dokážete vytvořit zázemí.

Protože jste spolu 10 let, láska milenecká přechází postupně v klidnější lásku manželskou či rodičovskou. Máte se pořád stejně rádi, táhnete za jeden provaz, ale už tam není ten počáteční oheň, ty neustálé polibky a vášeň. Nebojte se, nic jste nezanedbal, to uklidnění přijde v každém manželství. Proto jí to občas připomeňte polibkem či objetím, aby si nemyslela, že ji už nemáte rád.

A na závěr citát W. Shakespeara: ZNEJ MÍRU V LÁSCE, AŤ JE STÁLÁ, CHYBÍ, KDO OTÁLÍ I TEN, KDO CVÁLÁ.

/Vy jste poslední dobou poněkud otálel, tak teď zase chvíli cválejte. A uvidíte, bude vše v pořádku/. Jaga.*palec*

hop®

Jaguško, napsala jste to za srdíčka Vašeho i mého, nemám co dodat...!*palec*

hodnocení

1x

Kamile, dejte jí tohle přečíst! ;) Přeji vám, ať opravdu splníte to, co si i jí slibujete. Ať vám zůstane odhodlání a žebříček hodnot. *slunce*Hodně štěstí vaší!celé! rodině

hahanaj*
hodnocení

0x

No jo to právě na to přijdeš když už je to v háji - stejné to měla dcera 10let ...zkraje pohoda - vše bylo Ok - jen ON byl stále v práci a vše dělal aby vydělal peníze , jakmile někdo potřeboval byl by se přetrl ... vše spelo postupně k tomu ,že vztah pomalu ale jistě "odcházel" /ona také měla své zaměstnání /neseděla doma - naštěstí neměli děti ... nyní když se rozešli ,on začal žít úplně jinak tak jako měl žít od začátku, ale nyní už to dělá pro jinou ...ale stále nemůže zapomenout, že na to měl přijít dřív .

Zkuste si s ní sednout ,v klidu vše probrat a vysvětlit jí vše ...hlavně si udělejte víc času pro ni a rodinu , věřte že peníze jsou potřeba,ale ty chvíle co jste spolu nenahradí a časem se tak odcizíte, že vztah jde do háje .

Pokud ona nikoho nemá -třeba se to dá zachránnit.Držím palce.

hodnocení

0x

Dobrý den. Kamile, důležité je, že jste si chybu uvědomil a přiznal. Musíte věřit, že ještě není pozdě na to, aby jste vše napravil. Přece jen 10 let společného života se "zahazuje" velmi těžko. Z Vašich řádků je zřejmé, jak moc svojí ženu máte rád a že Vám na ní hodně záleží. Tady pomůže jen upřímná komunikace s manželkou. Proberte naprosto v klidu, co bylo dobře a co špatně. Vyslovte lítost nad tím, že jste nerozpoznal, co se děje dřív a jak je to vážné. Ujistěte ženu, že z Vaší strany rozhodně nejde o nezájem. Jen jste se příliš soustředil na to, jak zabezpečit rodinu a nevšiml si, že Vaše žena citově strádá. Myslím si, že když si o tom promluvíte a ujistíte jí, že život bez ní by pro Vás ztratil smysl, dá vašemu manželství ještě šanci. Když se něco pokazí, vždycky je ještě šance, napravit to. Naplánujte společnou dovolenou, či víkend, kde se budete věnovat jen sami sobě a snažte se zase k sobě najít cestu. Když s Vámi žena vydržela to horší období, vydrží i to, když se to začne zlepšovat. Nevzdávejte to spolu. Všechno zlé je pro něco dobré. Poučil jste se, tak si postavte nyní váš vztah na první místo a pracujte na tom, aby vaše manželství bylo zase pěkné. Držím vám palce a věřím, že za těch 10 let je mezi vámi tak silné pouto, které dokáže překonat i tuto krizi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]