Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dneska k nám přišel chlápek a začal se ohánět tím, že pracuje pro firmu, který vybírá daně za to, že v práci hraje hudba, prý je na to zákon od prvního ledna 2012? Co to je za blbost'? Vždyť platím poplatky za tv+radio. Že by nějaký podvodník?
Za tím by mohla být jedině OSA. Zkuste se podívat na tento odkaz: podnikatel.cz/...
(Doufám, že mi ten živý odkaz bude fungovat. Kdyby ne, tak "mrtvý"odkaz zkuste zkopírovat do adresního řádku prohlížeče.)
doplněno 21.07.12 21:39:Jak jsem to tak letmo prolétl, má jistě pravdu ten, kdou tady níže píše, že je v tom nejen OSA. Na druhou stranu bych si pohlídal, aby z vás nevyrazil jakoby poplatky nějaký agent s teplou vodou, který by vám na ně dal potvrzenku bez razítka a s nečitelným podpisem.
doplněno 21.07.12 21:43:Ostatně ani ten článek není úplný právní rozbor, jen uvádí do problematiky. Doporučuji jít za kovářem a informovat se pímo na OSA, případně (oni jsou zainteresovaná právnická osoba) kontaktoval právníka se zaměřením na autorské právo.
Určitě ne "jedině", pokud vím, tak autorské poplatky za rozhlas vybírá i Intergram a nejsem si jistá, jestli i Dilia (nebo ta jenom za TV?).
doplněno 21.07.12 21:22: Che, tak autorské poplatky za rozhlas a televizi vybírá až šest autorských svazů
Máte pravdu. To je přesně ten odkaz, který jsem sem taky dal, jen jsem si ho pořádně nepřečetl. (Konec konců není to problematika, která by se mne týkala osobně.)
Ou, tak to se omlouvám za duplicitní odkaz, já na odkaz nekoukala Já jenom vím, že přesně kvůli tomuhle manžel neměl ve firemním autě autorádio - jezdili s ním zaměstnanci, ale občas i zákazník nebo subdodavatel a za případnou při s autorskými svazy mu to nestálo. Co jsem kdysi kolem toho šťourala, tak tehdy výsledky byly ve smyslu: uzavřená kancelář - neplatit. Kancelář s přístupem zákazníků - zakázat zaměstnancům rádia, protože by platby mohly být požadovány.
Já jsem o tomhle teda ještě neslyšel, ale když jsme letos pořádali maturák, tak jsme se trochu informovali. OSA nám sdělila, že pokud se jedná o uzavřenou společnost (např. svatba), tak si můžeme pouštět co chceme a kolikrát chceme. Pokud se jedná např. o ples (platí se za vstupenku), tak se píše seznam písní a pak vám zašlou ceník, přičemž je tam osoba, která si to hlídá, takže si myslím, že na Vás někdo v práci blafoval... I když v naší banánové republice je možné všechno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.