Nejste přihlášen/a.
Ahojj chci se zeptat kolik mi bude strhnuto z výplaty po zdanění? když jsem student a mám potvrzení o studiu..? minulí rok mi bylo strhnuto 300kč a pak mi už z výplaty nic nestrhávali jen u té první 300kč
To závisí na výši výdělku/odměny a na tom, jestli u zaměstnavatele podepíšete prohlášení k dani. Sleva na poplatníka a sleva na studenta Vám do určité výše příjmu (bohužel si nepamatuji přesnou částku) pokryjí daň, takže ve výsledku bude hrubý příjem = čistý příjem.
Nepracujete-li po celý rok, a dosáhnete-li v kalendářním roce příjmu alespoň 48.000 Kč, vyplatí se Vám po skončení roku podat daňové přiznání, v němž můžete slevu za poplatníka uplatnit za celý rok.
prohlášení jsem vyplnoval. a jak se pak žádá aby my ten zbytek vrátili když nepracuju přes rok?
Dobrý den.
K hrubé mzdě připočtěte 34% pojistné za zaměstnavatele, zaokrouhlíte na stovky nahoru a vyjde Vám superhrubá mzda. Ze superhrubé mzdy spočítáte 15%, což je daň. Z této daně odečtěte 2.070 odpočet na poplatníka a 335 odpočet na studenta. Výsledkem je daň, kterou odvedete.
Předpokládám. že máte podepsáno daňové prohlášení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.