Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda vs zdanění

Od: fillip odpovědí: 5 změna:

Ahojj chci se zeptat kolik mi bude strhnuto z výplaty po zdanění? když jsem student a mám potvrzení o studiu..? minulí rok mi bylo strhnuto 300kč a pak mi už z výplaty nic nestrhávali jen u té první 300kč

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

To závisí na výši výdělku/odměny a na tom, jestli u zaměstnavatele podepíšete prohlášení k dani. Sleva na poplatníka a sleva na studenta Vám do určité výše příjmu (bohužel si nepamatuji přesnou částku) pokryjí daň, takže ve výsledku bude hrubý příjem = čistý příjem.

Nepracujete-li po celý rok, a dosáhnete-li v kalendářním roce příjmu alespoň 48.000 Kč, vyplatí se Vám po skončení roku podat daňové přiznání, v němž můžete slevu za poplatníka uplatnit za celý rok.

fillip
hodnocení

prohlášení jsem vyplnoval. a jak se pak žádá aby my ten zbytek vrátili když nepracuju přes rok?

iz*
Nebudete-li pracovat u několika zaměstnavatelů souběžně (to byste musel podat daňové přiznání), můžete po skončení roku požádat písemně posledního zaměstnavatele o zúčtování daně z příjmu, k písemné žádosti je potřeba přiložit potvrzení od ostatních (dřívějších) zaměstnavatelů o dosažených příjmech a o odvedených zálohách na daň. Žádost i s potvrzením je nutné zaměstnavateli doručit do 15. února včetně (nestačí 15. 2. odeslat).doplněno 21.07.12 17:22: Reakce na dotaz z 20. VII. ve 1:52: Stáhněte si formuláře daňového přiznání (Excel) a propočtěte si předběžně, jak by to vypadalo. Daňové přiznání s přílohami (šablona bez přehledů pro OSSZ a VZP - formát XLS) Pokyny k daňovému přiznání [25 5405/1 - formát PDF] Další informace najdete na webu ASPEKTu.cz: Daň z příjmů fyzických osob Společné instrukce pro zpracování daňových přiznání Případně si na webu Business.Center.cz můžete vybrat z dalších šablon zdarma.POZOR: K dispozici jsou pouze formuláře pro rok 2011 nebo starší. Formuláře pro rok 2012 budou k dispozici pravděpodobně až začátkem ledna 2013 (ev. koncem prosince 2012).

fillip
hodnocení

rád bych si to dopředu spočítal aby mě třeba neoškubali... =)

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

K hrubé mzdě připočtěte 34% pojistné za zaměstnavatele, zaokrouhlíte na stovky nahoru a vyjde Vám superhrubá mzda. Ze superhrubé mzdy spočítáte 15%, což je daň. Z této daně odečtěte 2.070 odpočet na poplatníka a 335 odpočet na studenta. Výsledkem je daň, kterou odvedete.

Předpokládám. že máte podepsáno daňové prohlášení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]