Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přivýdělek při ÚP

Od: hansmen* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mohu si jako evidovaný uchazeč na ÚP přivydělat menší brigádou asi cca. za 11 dní 7 tisíc? Jsem na ÚP od 1.2.2012, podporu jsem pobíral(poslední mi byla vyplacena tento týden) a do 31.7. absolvuji rekvalifikaci na ř.o. sk.C. Dostal jsem nabídku od známé, zaskočit jí na 11 dní jako servisní technik nápojových automatů. Mohu si takto přivydělat? Po skončení rekvalifikace na sk.C chci pokračovat skupinou E a profesním průkazem. Chci se nadále věnovat kariéře profesionálního řidiče. Ale tato brigáda bude na dohodu o provedení pracovní činnosti.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Ne - nemůžete jít na brigádu. Nemá se to, dělá se to - dohodu napsat na někoho jiného. Je škoda každé kačky co si můžete vydělat.

iz*
hodnocení

0x

S radou výše nesouhlasím a důrazně nedoporučuji úřad práce obcházet. To by mohlo vést s k sankčnímu vyřazení z evidence, další registrace by pak byla možná až po (nemýlím-li se) 6 měsících. Po celou dobu byste si musel sám hradit zdravotní pojištění.

V době registrace na ÚP lze vykonávat tzv. nekolidující zaměstnání s výdělkem (v případě dohody odměnou) do 4.000 Kč za měsíc. Při vyšším výdělku by Vás ÚP opět vyřadil z evidence, ovšem v tomto případě pouze na dobu, za niž byste měl vyšší příjem. Hned po skončení byste se mohl znovu zaregistrovat.

Nekolidující zaměstnání je uchazeč povinen oznámit a doložit (písemnou smlouvou či dohodou) nejpozději v den nástupu do zaměstnání, každý měsíc pak ještě musí doložit potvrzení o příjmech od zaměstnavatele. Podobu výkonu nekolidujícího zaměstnání se nevyplácí podpora, její výplata bude pokračovat po skončení zaměstnání. Zdravotní pojištění za Vás bude dále hradit stát, takže se z odměny/mzdy odvede pouze částka, která jí odpovídá (zdravotní pojištění se nebude odvádětve výši odpovídající minimální mzdě).

Dohodu/Smlouvu na cca 11 dnů s odměnou/výdělkem cca 7.000 byste tedy mohl uzavřít v případě, že by přecházela z jednoho měsíce do druhého (á cca poloviční počet dnů) a odměna/mzda by se vyplácela za každý měsíc zvlášť (aby vyplacená částka nepřesáhla 4.000 Kč).

Přesné podmínky najdete v Právech a povinno/... .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]