Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka versus podnikání, vrácení daně

Od: pre odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám otázku týkající se podnikání v domě, na něhož je hypotéka a kde realizujeme vrácení úroků z hypotéky. Zajímá mě:

1. mohu v tomto domě podnikat? resp. jako lektorka (lektorskou činnosti provozuji mimo dům a mít internetový obchod?

2. dům a hypotéka je na přítele se kterým nejsme sezdání a trvalé bydliště nemám v tomto domě

3. může tato skutečnost zasáhnou do vrácení úroků z hypotéky, kterou přítel každoročně realizuje?

děkuji za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

koukolik
hodnocení

0x

Co to pro vás znamená "podnikat v tomto domě"? Že má vaše firma v tomto domě sídlo podnikání? Pokud provoz domu, případně nájemné za prostory neuplatňujete do nákladů, může váš přítel uplatnit úroky v plné výši. Pokud ano, proberte všechny okolnosti raději osobně s nějakým daňovým poradcem. Můj soukromý názor je, že úroky si může uplatnit v plné výši, ale jako příjem musí v daňovém přiznání uvést nájemné, které mu platíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]