Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám otázku týkající se podnikání v domě, na něhož je hypotéka a kde realizujeme vrácení úroků z hypotéky. Zajímá mě:
1. mohu v tomto domě podnikat? resp. jako lektorka (lektorskou činnosti provozuji mimo dům a mít internetový obchod?
2. dům a hypotéka je na přítele se kterým nejsme sezdání a trvalé bydliště nemám v tomto domě
3. může tato skutečnost zasáhnou do vrácení úroků z hypotéky, kterou přítel každoročně realizuje?
děkuji za odpověď.
Co to pro vás znamená "podnikat v tomto domě"? Že má vaše firma v tomto domě sídlo podnikání? Pokud provoz domu, případně nájemné za prostory neuplatňujete do nákladů, může váš přítel uplatnit úroky v plné výši. Pokud ano, proberte všechny okolnosti raději osobně s nějakým daňovým poradcem. Můj soukromý názor je, že úroky si může uplatnit v plné výši, ale jako příjem musí v daňovém přiznání uvést nájemné, které mu platíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.