Nejste přihlášen/a.
Bývalý manžel se ke mně přistěhoval a začal v bytě drobně podnikat. Po svatbě jsem zjistila, že nikdy neplatil VZP a tak mu byl vyměřen max. splátkový kalendář na 40 tisíc. Rodinu, postupně s 3 dětmi, zadlužoval jinak - neplatil drobnější účty. Já s dětmi jsme doslova sociálně strádali. Po přestěhování z města do chalupy na venkov, pak našem rozvodu a mém odstěhování i s dětmi, mne dostihla soudní exekuce za jím kdysi nezaplacené "společné" dluhy. Ty ale vznikly proto, že splácel dluh u VZP za svobodna! Výživné na děti nyní platí jen občas a zcela nedostatečně. Dluží jim už přes 150 tisíc. Jsem bez partnera, v podnájmu, mohu pracovat jen příležitostně a dostávám podporu v hmotné nouzi. On naši společnou nemovitost dále užívá s jinou ženou, je účelově nemajetný, má několik exekucí a podniká tak šikovně, že nemá zisk. Navíc chalupa je zřejmě neprodejná, protože několik let je už v exek. dražbě a nic. Nepomohlo mi ani trestní oznámení. - Má někdo nějakou radu?
to je jedna z mnoha reálných ukázek "vymahatelnosti práva v ČR"-bohužel úřady,soudy atd.-jejich rozhodnutí mají v praxi hodnotu papíru,na němž jsou vytištěna,zkrátka v podobných situacích nezabírá nic jiného než tisíciletími osvědčená metoda "oko za oko,zub za zub"...Zkrátka šikovně zvoleným "působením" nějakého mužského známého by bylo dobré,aby váš ex pochopil,že nebude-li platit co má(alimenty,dluhy atd.),mohl by třeba mít "nepříjemnou nehodu "...Nechci vás k ničemu navádět-s tímhle opatrně,ale je to jediné co fakt funguje...Měl jsem známého zabývajícího se vymáháním a věřtě,že i bez jakéhokoli násilí člověk po 4 dnech zavřený ve sklepě o dobré vodě a sucharech,připoután pouty k topení,zaplatí-ačkoli před soudy,exekutory "nic neměl" a nebylo mu ofiko co vzít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.