Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvezený nábytek

Od: jirina* odpovědí: 1 změna:

Mám takový nemilý problém, spolupracovala jsem přes rok s jedním dodavatelem nábytku, tedy bazarovýho, vždycky mi něco dovezl, já mu dala peníze. Nedávno jsem se rozhodla skončit, ale musím se vystěhovat do konce července. Našla jsem si jen garáž s tím, že zbytek věci prodám pod cenou radši než abych to skladovala. Pan dodavatel přijel s tím, že má zájemce o dva stoly a možná ještě o třetí, peníze za jeden stůl mi dal hned za druhý až prý prodá nábytek zase do jiného bazaru, tedy zhruba za týden. Nesepsala jsem žádný doklad o "prodeji". Jedná se o 10 000Kč. Když jsem mu tedy po týdnu volala, neměl se k placení a já začínám mít obavy o peníze. Jaké jsou teď mé možnosti? Jediné, co o něm mám je jeho jméno a adresa z dob, když jsem od něj nábytek kupovala. Napadali mne samozřejmě jako první výhrůžky, ale nerada bych se dostala do přímého konfliktu, protože by to mohlo taky dopadnout špatně. Děkuji za rady!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. Jiřino, pokud nemáte v ruce nic, co by dokazovalo, že si nábytek odvezl a ani svědka, pak mu to neprokážete. jediný způsob mne napadá, pokud znáte jméno a adresu, rozjet se za ním osobně. Vzala bych si s sebou dva urostlé chlapy (jednak abych měla svědky a jednat jako oporu, ne na vyvolání kofliktu) a snažila se s ním domluvit na zaplacení. Přímý rozhovor před svědky by mohl třeba pomoci. Ale jinou šanci nevidím, když se cuká a není to prokazatelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]