Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém. Stydím se ho říct i rodičům :/ .. Když si utírám zadek (nevím zda se sem hodí hýždě, zní to tak divně ) , tak na občas si utřu i krev
.. Už to mám cca 4 dny.. Nechce se mi k tomu k doktorce. Už jsem s tím jednou byl - asi 2 roky zpět a nebylo to nic příjemného.. Čípky , no prostě nerad na to vzpomínám..
Chtěl bych jsem se zetptat, jak se to dá zahojit, aniž bych musel k doktorce a hlavně bez čípků? Třeba jestli neexistuje nějaká mastička nebo něco?
Mockrát děkuji za rady..
Ano, je mi 15 let..
já nevím, mi to je opravdu nehorázně blbý tam jít s takovým problémem
Popravdě, bych to raději nejdříve zkusil vyřešit sám a potom kdyžtak za doktorkou :...
V 15 letech je mozna cloveku blbi jit s takovym problemem,ale mozna za 2-3 roky pochopis,ze jsi blbej vlastne jen sam.doktori jsou na tohle zvykli denne a je jim uplne jedno,jestli ti koukaj do.z...nebo do ust.Je to jen tvuj pubertalni pocit,ze jdes necim vyjimecnym.Staci prce rici,ze mivas v konecniku,krev.dal uz se bude ptat Dr.sam.Jestli se bojis vysetreni,tak u zubare byva vic horko,tohle je banalita,tedy,dokud si nezadelas na poradny zanet a vaznejsi onemocneni.
Zdravím.
Můj názor je jedině lékař. Už jsi to vydržel jednou, vydržíš to i podruhé. Musíš. Možná se před rodičí stydíš více než před lékařem. Lékař je cizí, má odstup. Ale v každém případě se rodičům svěř a lékaře navštiv. Jsou horší věci než zavádění nějakého čípku. Ak dyž to pomůže, tak o čem je řeč. Přd lékařem se nestyď. Od toho je lékař. Je pro něj běžné vidět svlečené pacienty a vyšetřovat jim celé tělo.
Domácí léčba může pomoci, ale nemusí. Není dobré problém oddalovat. Tak odvahu.
oprava: A když.
Víš kolik těch prd... už ten doktor viděl? A hlavně v tomhle věku to není zas tak normální a může to znamenat třeba nějaký skrytý hematologický problém. Rodičům to říkat nemusíš ale k doktorovi zajdi, nemusí to být hemeroidy. A hlavně v tomhle "prostoru" se vše špatně léčí a nějaký vleklý průser za to nestojí. Lépe jít včas než pak chodit s červeným zadkem.
Na hemeroidy je na příklad Mastu, nebo i jiné mastičky, to by ti skutečně poradili v lékárně; případně koupele v odvaru z dubové kůry. Hemeroidy ovšem bývají i bolestivé, to nepozoruješ? Ale může to být i leccos jiného. Jakou má ta krev barvu? U hmr. by byla jasně červená:
6. Hemoroidy – Jsou zřejmě nejčastější příčinou nálezu krve ve stolici. Krev je jasně červená, vyskytuje se na povrchu stolice a nachází se i na toaletním papíře, kterým se utíráte. Pokud tedy máte tyto příznaky, nepanikařte – budou to zřejmě hemoroidy. Nicméně znovu zdůrazňuji, že návštěva lékaře je na místě a musí se vyloučit rakovina tlustého střeva.
O dalších možných příčinách si přečti třeba zde, odkud jsem vzal i ten výše uvedený citát. Dočteš se tam i o okultním krvácení, což ovšem není tvůj případ (okultní čili skryté bys právě nezaregistroval, proto je okultní), ale když už se o krvácení do stolice bavíme, tak se na to v tom odkaze taky podívej. I když tady jde spíš o informovanost, když tedy máš nález, který popisuješ.
Není se co divit, asi každý má v tak ranném věku problém svěřit se s takovým problémem. Dívky chodí také na gynekologii a musí sebrat odvahu a dorazit na vyšetření, kontrolu. Holt jsme lidé.
Mě pomohlo, že jsem si říkala, vždyť ten doktor studoval celou anatomii a vybral si tento obor. A celou pracovní dobu s tím pracuje. Tak se nedá nic dělat, nikdo jiný mě nepomůže.
To je stejné i na urologii. Na Homolce jsem před sestřičkou i čurala do odměrky, aby zjistili, kolik toho měchýř zadrží. Muži mají prostaty, nebo na kožním, tam se objeví též problémy, kdy se člověk musí celý obnažit.
Pokud jste z velkého města vyhledejte si PROKTOLOGI. Když nechcete k obvodnímu lékaři, tak tam běžte bez doporučení. Pokud je to akutní, vezmou Vás hned, nebo dají krátký termín. Tito lékaři se zabývají pouze konečníkem a střívky.
Nemusíte mít hemeroidy. Může to být něco jiného.
Podívejte se na poradnu z 18.12. 2011 na otázku od leonarda. Hemeroidy a co s nimi. Uvidíte, že se s tím musí popasovat hodně lidí. Je to jenom překonat stud. Jinak to je myslím lepší, než v čekárně u zubaře. Tam jsou nervy větší.
doplněno 19.07.12 11:43:Před mamkou by jsi se neměl stydět. Každá máma má starost, aby bylo její dítě zdravé. A když jsi byl malý, tak tě přebalovala, myla, pro ni to bude jenom poznání, že tě dobře vychovala, že k ní máš důvěru.
Vzhledem k tomu, že bez podrobnějšího vyšetření nelze s jistotou stanovit, jakého původu krvácení je, a těch možností je opravdu hodně, od těch nevinných jako hemoroidy, nějaké drobné anální ragády nebo benigní polypy, až po ty méně nevinné, je nejlepší k lékaři zajít. Řešit krvácení ze střeva zeleninou a pohybem, opravdu asi není to pravé ořechové
kupte si dubovou kůru a podle návodu si počínejte..Je to balzám ...Nalít odvar do kbelíčku či lavoru a namočit tam nemocnou oblast. Několikrát denně. Hlavně čistota ,,nejíst kořeněná jídla ,jíst lehká jídla ,ale ne na průjem,ten také způsobuje hemeroidy.
Píši z vlastní zkušenosti. Také si kupte mast . .na hemeroidy Ony se rády vracejí ,musíte si dát pozor...
stydis se rict rodicum,cipky ne,ach jo..to je tezka pomoc.Nevim kolik ti je,ale mozna dost na to,aby jsi prekonal sam sebe a navstivil lekare sam.Mast Faktu + cipky faktu jsou dobre kombinovat.ale co je nejdulezitejsi,vedet proc mas krev.byl jsi na vysetreni strev,nebo co tim myslis,ze jsi jednou uz byl?Kde?tohlo nejsou zerty a ty potrebujes trochu zocelit a pochopit,ze v zivote jsou neprijemnejsi veci a ze tohle je bezna vec.Zadelavas si na onemocneni,kdyz nebudes spravne lecen,muze se ti casem neco vazneho udelat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.