Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Intimní problém - krev, stolice

Od: matej11 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

mám takový problém. Stydím se ho říct i rodičům :/ .. Když si utírám zadek (nevím zda se sem hodí hýždě, zní to tak divně :-D) , tak na občas si utřu i krev :( .. Už to mám cca 4 dny.. Nechce se mi k tomu k doktorce. Už jsem s tím jednou byl - asi 2 roky zpět a nebylo to nic příjemného.. Čípky , no prostě nerad na to vzpomínám..

Chtěl bych jsem se zetptat, jak se to dá zahojit, aniž bych musel k doktorce a hlavně bez čípků? Třeba jestli neexistuje nějaká mastička nebo něco? :-D

Mockrát děkuji za rady..

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vypadá to na hemeroidy,i když v tak mladém věku...Nevím sice kolik ti je,ale zmiňuješ se o rodičích,z toho tedy usuzuji,že mladý...Mastičku ti jistě v lékárně poradí,ale dle osvědčených babských rad je nejlepší heřmánek-koupele,cca 3x denně,pomůže to.Ale,přece jen by byl lepší lékař,aby mohl vyloučit případně jinou nemoc.Zajdi tam,on tě neukousne:)
matej11
hodnocení

Ano, je mi 15 let..
já nevím, mi to je opravdu nehorázně blbý tam jít s takovým problémem :(
Popravdě, bych to raději nejdříve zkusil vyřešit sám a potom kdyžtak za doktorkou :...

V 15 letech je mozna cloveku blbi jit s takovym problemem,ale mozna za 2-3 roky pochopis,ze jsi blbej vlastne jen sam.doktori jsou na tohle zvykli denne a je jim uplne jedno,jestli ti koukaj do.z...nebo do ust.Je to jen tvuj pubertalni pocit,ze jdes necim vyjimecnym.Staci prce rici,ze mivas v konecniku,krev.dal uz se bude ptat Dr.sam.Jestli se bojis vysetreni,tak u zubare byva vic horko,tohle je banalita,tedy,dokud si nezadelas na poradny zanet a vaznejsi onemocneni.

figurek*
hodnocení

1x

Já ti rozumím, ale přesto si myslím, že by to především chtělo najít příčinu a ne amatérsky a podomácku léčit následky. Měl jsem taky podobný problém a vzal jsem ho jako zkoušku své statečnosti. Šel jsem a všechno řekl své doktorce. Zkus to taky tak.

hodnocení

1x

Neseděl jsi na něčem studeném? Třeba na schodech? Ve tvém věku jsem takové problémy také měla. Ze studeného sesení. *hi* Musíš to říct rodičům. *hej*A říkej konečník, to je přesné.

lupita*
hodnocení

1x

s jakoukoli krví ve stolici k doktorovi!

ron*
hodnocení

1x

Zdravím.

Můj názor je jedině lékař. Už jsi to vydržel jednou, vydržíš to i podruhé. Musíš. Možná se před rodičí stydíš více než před lékařem. Lékař je cizí, má odstup. Ale v každém případě se rodičům svěř a lékaře navštiv. Jsou horší věci než zavádění nějakého čípku. Ak dyž to pomůže, tak o čem je řeč. Přd lékařem se nestyď. Od toho je lékař. Je pro něj běžné vidět svlečené pacienty a vyšetřovat jim celé tělo.

Domácí léčba může pomoci, ale nemusí. Není dobré problém oddalovat. Tak odvahu.*palec*

doplněno 07.08.12 14:39:

oprava: A když.

haninka*
hodnocení

1x

Víš kolik těch prd... už ten doktor viděl? A hlavně v tomhle věku to není zas tak normální a může to znamenat třeba nějaký skrytý hematologický problém. Rodičům to říkat nemusíš ale k doktorovi zajdi, nemusí to být hemeroidy. A hlavně v tomhle "prostoru" se vše špatně léčí a nějaký vleklý průser za to nestojí. Lépe jít včas než pak chodit s červeným zadkem.

hodnocení

0x

Na hemeroidy je na příklad Mastu, nebo i jiné mastičky, to by ti skutečně poradili v lékárně; případně koupele v odvaru z dubové kůry. Hemeroidy ovšem bývají i bolestivé, to nepozoruješ? Ale může to být i leccos jiného. Jakou má ta krev barvu? U hmr. by byla jasně červená:

6. Hemoroidy – Jsou zřejmě nejčastější příčinou nálezu krve ve stolici. Krev je jasně červená, vyskytuje se na povrchu stolice a nachází se i na toaletním papíře, kterým se utíráte. Pokud tedy máte tyto příznaky, nepanikařte – budou to zřejmě hemoroidy. Nicméně znovu zdůrazňuji, že návštěva lékaře je na místě a musí se vyloučit rakovina tlustého střeva.

O dalších možných příčinách si přečti třeba zde, odkud jsem vzal i ten výše uvedený citát. Dočteš se tam i o okultním krvácení, což ovšem není tvůj případ (okultní čili skryté bys právě nezaregistroval, proto je okultní), ale když už se o krvácení do stolice bavíme, tak se na to v tom odkaze taky podívej. I když tady jde spíš o informovanost, když tedy máš nález, který popisuješ.

klaraaaaaaaa
hodnocení

0x

Taky to tipuju na hemeroidy. Ale nejlépe uděáš, když půjdeš k lékaři. Hemeroidy jsou většinou problémem starších lidí, ale známá je měla už na základce

pohanka*
hodnocení

0x

Není se co divit, asi každý má v tak ranném věku problém svěřit se s takovým problémem. Dívky chodí také na gynekologii a musí sebrat odvahu a dorazit na vyšetření, kontrolu. Holt jsme lidé.

Mě pomohlo, že jsem si říkala, vždyť ten doktor studoval celou anatomii a vybral si tento obor. A celou pracovní dobu s tím pracuje. Tak se nedá nic dělat, nikdo jiný mě nepomůže.

To je stejné i na urologii. Na Homolce jsem před sestřičkou i čurala do odměrky, aby zjistili, kolik toho měchýř zadrží. Muži mají prostaty, nebo na kožním, tam se objeví též problémy, kdy se člověk musí celý obnažit.

Pokud jste z velkého města vyhledejte si PROKTOLOGI. Když nechcete k obvodnímu lékaři, tak tam běžte bez doporučení. Pokud je to akutní, vezmou Vás hned, nebo dají krátký termín. Tito lékaři se zabývají pouze konečníkem a střívky.

Nemusíte mít hemeroidy. Může to být něco jiného.

Podívejte se na poradnu z 18.12. 2011 na otázku od leonarda. Hemeroidy a co s nimi. Uvidíte, že se s tím musí popasovat hodně lidí. Je to jenom překonat stud. Jinak to je myslím lepší, než v čekárně u zubaře. Tam jsou nervy větší.

doplněno 19.07.12 11:43:

Před mamkou by jsi se neměl stydět. Každá máma má starost, aby bylo její dítě zdravé. A když jsi byl malý, tak tě přebalovala, myla, pro ni to bude jenom poznání, že tě dobře vychovala, že k ní máš důvěru.

alca55
hodnocení

0x
Dá se to vyřešit i bez doktora. Musíš začít jíst ovoce a zeleninu. Taky začni cvičit, ale ne kolo, to by ti mohlo ještě uškodit. Dobrý produkt na tyto potíže je Hemostop, který koupíš v lékárně i na internetu. Je volně dostupný, takže žádný lékař není třeba. Vyber si balení, které má tobolky i gel a používej obojí. Já to mám vyzkoušené a zabírá mi dobře.
lupita*

Vzhledem k tomu, že bez podrobnějšího vyšetření nelze s jistotou stanovit, jakého původu krvácení je, a těch možností je opravdu hodně, od těch nevinných jako hemoroidy, nějaké drobné anální ragády nebo benigní polypy, až po ty méně nevinné, je nejlepší k lékaři zajít. Řešit krvácení ze střeva zeleninou a pohybem, opravdu asi není to pravé ořechové

polinek*
hodnocení

0x

kupte si dubovou kůru a podle návodu si počínejte..Je to balzám ...Nalít odvar do kbelíčku či lavoru a namočit tam nemocnou oblast. Několikrát denně. Hlavně čistota ,,nejíst kořeněná jídla ,jíst lehká jídla ,ale ne na průjem,ten také způsobuje hemeroidy.

Píši z vlastní zkušenosti. Také si kupte mast . .na hemeroidy Ony se rády vracejí ,musíte si dát pozor...

hodnocení

0x

stydis se rict rodicum,cipky ne,ach jo..to je tezka pomoc.Nevim kolik ti je,ale mozna dost na to,aby jsi prekonal sam sebe a navstivil lekare sam.Mast Faktu + cipky faktu jsou dobre kombinovat.ale co je nejdulezitejsi,vedet proc mas krev.byl jsi na vysetreni strev,nebo co tim myslis,ze jsi jednou uz byl?Kde?tohlo nejsou zerty a ty potrebujes trochu zocelit a pochopit,ze v zivote jsou neprijemnejsi veci a ze tohle je bezna vec.Zadelavas si na onemocneni,kdyz nebudes spravne lecen,muze se ti casem neco vazneho udelat.

lenka852
hodnocení

0x
Pokud je to krev, kterou jen utřeš nebo je na stolici a není smíchaná, vypadá to opravdu na hemeroidy. Kup si hemostop, zajistí ti zase pružnost stěn tak, že by neměly praskat. Ale pokud to ani potom nepřestane, tak to opravdu řekni a jdi k doktorovi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]