Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přejít k jiné bance?

Od: martinaa* odpovědí: 12 změna:

Pěkný večer, rádcové:)

Zvažuji přechod k jiné bance, jak se to dělá? Jen oznámím té staré, že končím? Jak se potom ruší či přenáší účet? Když vůči staré bance nemám žádné závazky, nebudou mě nutit zůstat?

Děkuji za tipy a postřehy:)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

1. otevřít nový učet v ´nové´ bance

2. ve staré bance starý účet vypovědět, domluvit podmínky (zrušení trvalých příkazů, karet atd., k jakému datumu, za jaký poplatek), zbylý zůstatek převodním příkazem poslat na nový účet (nebo vybrat v hotovosti)

To je celé... ;)

Nutit zůstat vás nemohou, mohou vás, možná, lákat na (pravděpodobně dočasně) lepší podmínky.

hodnocení

2x

Hezký večer i Vám, Marti. Nutit Vás nebudou, spíš se bubou ptát, proč chcete ke konkurenci a začnou Vám nabízet něco zaručeně výhodnějšího, abyste si to rozmyslela. na to stačí říct, že nemáte zájem a hotovo. Mrkněte sem, je tam o tom psáno, než třeba někdo další ještě poradí.
wiki.aktualne.centrum.cz/...

doplněno 18.07.12 22:06:

S těmi odkazy mám fakt potíže, omlouvám se. *zed*Tak si zadejte toto a např. seznam to najde:

wiki.aktualne.centrum.cz/finance...uctu-prechod-k-jine-bance/

cinematic*
hodnocení

2x

K přechodu do jiné banky můžete využít Kodex mobility.

bankovnipoplatky.com/...

bankovnipoplatky.com/...

joudic*
hodnocení

1x

banky maji mezi sebou dohody, jakmile prejdete z napr GEmoney na KB a GEmoney to oznamite , prevede cely ucet vcetne trvalych prikazu na KB...

karjala*
hodnocení

0x

účty se přenášet nedají, takže je to pro vás trochu administrativně složitější. Ale jinak na tom nic není, postupujte podle Mowly.

dzordz*
hodnocení

0x

Mě by docela zajímalo, kam přejít :(

Minule volali asi napotřetí, než jsem jim to teda zvednul a po pár větách je přerušil s tím, že se po telefonu o ničem bavit nebudu, že mám času dost, že místo konverze na jiný účet přejdu jinam a že až to budu chtít řešit, tak si tam dojdu osobně.

Dneska volali zas (asi 4x celkem, měl jsem mobil potichu a v bundě, nakonec někdy před osmou jsem to už slyšel), tak už měli připravenou nějakou extra výhodnou nabídku pro dlouholeté a stálé klienty, blabla, která určitě překoná vše, co mi může dát konkurence.. nevim, jak si to jako představujou, že mi to budou předčítat a já si budu někde čmárat poznámky na papír, s telefonem v ruce?! Řekl jsem jim totéž, s jejich "bankovní" pracovní dobou absolutně nemám šanci tam kdykoli dojít na "domluvenou schůzku", že tam dojdu, až to náhodou pude.. hned byli i ochotní mi přesunout vedení účtu na jinou pobočku.. proč že si nemůžu dojít kdykoli na kteroukoli, když to maj všechno centralizovaný a sesíťovaný? Proč že mám už asi čtvrtého "osobního poradce", přičemž jsem z těch čtyř viděl akorát toho prvního, před x lety, když jsem účet zakládal?

Je to prostě strašná banda. Jen nevím, kde, jestli vůbec někde, ta banda je míň strašná. Přitom jediná služba, bez které bych se neobešel, jsou platby kartou po netu, jinak bych účet snad nemusel mít vůbec.. a kvůli tomu by se mělo platit všechno možný okolo..

joudic*

byl jsem u vsech bank a vyherce je Gemoney, ne pro sluzby, ne pro support, jen pro IT zazemi.. co se tyce jednani, tak KB jako v perince, ale na picu IT (banking a spol) ... mam 2 ucty protoze KB je nepouzitelna, ale KB mit musim...

hm*
hodnocení

0x

Když založíte nový účet v nové bance a požádáte ji, měla by převést nová banka sama vše, co se dá, ze starého účtu (u původní banky) na nový účet. V odkazu kapkynaděje to taky popisují.

sebod*

pro hm... nová banka NEMUŽE nic převádět *zed*.

joudic*
19.07.12 01:31

muze!

martinaa*
hodnocení

0x

Děkuji všem za odpovědi, moc to pomohlo, uvažuji o přechodu k Reifce nebo GE, můj účet u KB mi přijde zbytečně drahý a ani s přístupem nejsem moc spokojená.

Děkuji moc*slunce*

helena89*
hodnocení

0x

Přechod je v dnešní době velmi jednoduchý, já jsem přecházela k equa bank a všechno udělali za mě a zadarmo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]