Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit zda lze nájemci kdykoliv bez udání důvodu vypověďět nájemní smlouvu na nebytové prostory, když byla smlouva uzavřena na dobu neurčitou s 3.měsíční výpovědní lhůtou? Děkuji předem za rady..
Lze ,ale musí tam být dohoda obou dvou stran. Jinak nemáme všechny inf, které máte ve smlouvě . Toto je otázka pro někoho kdo tu smlouvu přečte. Smlouva může mít ale...
Musí to být dohoda? Když, ale se dává výpověď a to je jedno zda-li to dává pronajímatel nebo nájemce nepotřebuje přeci souhlas druhé strany.
ale pokud máte výpovědní dobu , musíte dodržet smlouvu. Co je psáno, to je dáno. Taky ve smlouvě může být ustanovení ve kterém se říká, že když nezaplatíte jdete do určité doby. Ale já nevím co máte ve smlouvě. Já třeba četla smlouvu, která měla 150 stran. Nejhorší smlouvy jsou třeba u obchodních řetězců. Ani nevím jaký právník vám jí dělal. Některý právníci používají vlastní kličky, které jim umožňuje zákon.
lolo, mýlíte se, na výpověď z nebytového prostoru není nutný souhlas obou stran.
Smlouva o 150 stránkách je psána písmem velikosti 150 bodů?
Milane, ale on se ptá na něco jiného. On se ptá zda může dojít k ukončení smlouvy dřív. Ano, může, ale musí to být dohodou. Pokud má výpovědní dobu 3 měsíce a chce skončit za měsíc. Musí to být dohoda. Jinak to nejde. Majitel nebytů tě může žalovat a požadovat po tobě ušlé nájemné. Pánové , já se tím živit.
Máte pravdu, žádná dohoda se nemusí uzavírat, výpověď je jednostranný právní úkon. Zákon o nájmu nebytových prostor říká toto:
Je-li nájem uzavřen na dobu neurčitou, jsou pronajimatel i nájemce oprávněni vypovědět smlouvu písemně bez udání důvodu, není-li dohodnuto jinak.
Výpovědní lhůta je tři měsíce, nebylo-li dohodnuto jinak; počítá se od prvého dne měsíce následujícího po doručení výpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.