Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám fb - jsem kvůli tomu šikanovaná!

Od: lukaa* odpovědí: 29 změna:

Je mi 13 let, nemám fb. Spolužáci mě kvůli tomu pomlouvají. Co teď?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ahoj, je mi 57, FB jsem měla a zrušila jsem ho. Nikdo mě kvůli tomu nepomlouvá, bylo to prostě mé rozhodnutí a hotovo. Nejsi proto o nic horší. To musíš mít za každou cenu to, co ostatní?

Kolegyně z práce mě lanařila, ať si ho zřídím, že mi bude posílat koně a psy. To bylo něco na mě, tak jsem to udělala. Ale FB mě docela otravoval a taky mi začal psát jeden pán. Slušně, to ano, sprostý nebyl, ale spíš vtíravý. Řekla jsem si, že toho nemám zapotřebí, mám svého dědu a tak jsem celou tu šaškárnu zrušila. A je mi líp. Daleko raději si popovídám s lidmi naživo, ať už ve vlaku, na farmářských trzích, nebo i v čekárně u doktora. Přímý kontakt s lidmi je daleko lepší, než pitomý přístroj. Stejně už nasel plno nepříjemností /např. je rájem pedofilů/.

Tak buď svá, nemysli si, že jsi horší proto, že nemáš FB. Já si myslím, že jsi naopak lepší, neženeš se jako kdákající slepice za tím, co musí mít každý za jakoukoliv cenu. Kéž by takových normálních mladých bylo víc.

Najdi si přátele k sobě, kteří se Ti nebudou pošklebovat a budou uznávat takové hodnoty, jako Ty. My před 40 lety taky FB neměli a jak jsme se bavili - líté boje ve volejbale, výlety na kolách, nácvik České besedy a občas třeba i návštěva sousedovic hrušek. Ale máme na co vzpomínat a to je důležité! Jaga.

Souhlasím, my jsme v mládí facebook neměli a taky jsme to přežili.:)

Já už tady několikrát napsal, že kvalita člověka se pozná podle jiných věcí než podle nějakého pitomého internetového profilu.

Upřímně řečeno, já si pamatuji, že jsem byl taky docela odstrkované dítě, když začal vysílat druhý program Československé televize a my měli natolik starší televizi, že se na ní nedal chytit. Všichni se bavili o tom, co se tam včera vysílalo... tak jsme časem museli koupit novou televizi...

hodnocení

2x

Nevšímat si jich. K životu to nepotřebuješ a co je komu do toho, co máš, či nemáš? Třeba jim řekni, že to považuješ za volovinu a umíš s lidmi komunikovat i bez toho, narozdíl od nich. Jsou hloupí, pokud Tě pomlouvají k vůli takové věci a nemá cenu se tím zabývat a trápit.

karjala*
hodnocení

2x

FB mám a vůbec a sem tam ho používám. Ale když tam nejdu, o nic nepřicházím. Většina obsahu je totiž o tom, že někdo vloží nějaké trapné video z youtubu nebo streamu, rodiče vkládají fotky svých upatlaných a strašně roztomilých dětí a komu už děti odrostly, tak vkládá aspoň fotky krásných a mimořádně roztomilých zvířat. A pak mě fascinuje, jak si mě do přátel najednou dávají lidi, které jsem 20 let neviděla a pravděpodobně jsme si až do doby FB nechyběli... No a když se na to podíváš trochu jinak, tak od té doby, co FB vstoupil na burzu, prodělal neskutečné jmění (narozdíl např. od googlu). Takže to takovej zázrak nebude.

hankauk*
hodnocení

1x

To, jestli je někdo na fb nebo ne, je každého soukromá věc. Spolužáci, ať si dělají, co chtějí. Bohužel, pokud tě pomlouvají právě kvůli tomu, jdou dost omezení. Kdo by chtěl hodiny sedět u monitoru a psát si o blbostech? Lepší je osobní kontakt, jít ven na procházku, do ZOO, atd. Tyhle zážitky u počítače mít nebudeš.

lupita*
27.07.12 13:09

souhlas*hej*

ladaadal*
hodnocení

1x

Vůbec to neřeš. Syn se mi snažil taky vnutit, že kdo není na FB- jako by nebyl. Dost se zarazil, když jsem mu řekl, že FB má v dnešní době kdejakej debil s IQ loňskýho sněhu - my vyspělejší a inteligentnější používáme mnohem bezpečnější a lepší technologie pro komunikaci se světem.:)

O jaké technologie se jedná jsem mu neprozradil a i pro mě to bude na dosmrti otázka, ale od té doby si nedovoli říct jedinou poznámku. A upřimně - já ho mám - 1x měsíčně tam vlezu, smažu co kdo poslal za kravinu a tím to pro mě končí. Nějak mě tento druh komunikace neoslovil. A přátelé? Opravdové prátele bych spočítal na jedné ruce i se zlomeným prstem a komunikuju s nima osobně, nebo po telefonu, a abych označil tímto názvem každého, koho jsem kdy potkal nebo viděl, tak to bych opravdu klesl hooooodně hluboko.

12336544
hodnocení

0x

Já ho taky nemám a je mi to úplně jedno. Kašli na ně a pokud Ti to je nepříjemný, tak to řekni učitelce, řediteli, policii, komukoliv, kdo s tím může něco udělat.

Spolči se s těmi, kteří nemají FB, a začněte šikanovat ty, kteří FB mají *smich*

Teď vážně. Řekni přímo do očí těm, kteří o tobě šíří pomluvy, že o účet na FB zájem nemáš, že dáváš přednost pokročilejším a kvalitnějším aplikacím sociální sítě . A pokud nejsou slepí, ať si všimnou, jak popularita FB den ode ne klesá.

amadeus*
hodnocení

0x

Je mi 23 let, nemám fb. Nikdy jsem s tím problém neměl. Založit si můžete kdykoli, je to zdarma, ale k čemu? S lidmi umím udržovat kontakt i mimo internet a své fotografie ze zásady nesdílím s nikým jiným, než opravdovými přáteli.

Máte-li v hlavě funkční mozek, tak vám tyhle "pomluvy" můžou být zcela ukradené. Časem se třeba dostanete do společnosti, kde je naopak "cool" facebook nemít.

doplněno 18.07.12 12:40:

jen tak mimochodem:

V USA se pomalu stává praxí, že pokud jdete na výběrový pohovor firmy, personalisté vás požádají, abyste si je přidal/a do přátel, nebo jim dokonce dal/a heslo ke svému účtu, aby mohli prověřit vaše soukromí. V takovém případě je jistě příjemnější fb nemít.

dzordz*

Eh. Personalistům po soukromí může bejt leda h..

lupita*

může, ale není

frosti*

To se stává i tady v ČR. Pokud jdete na pohovor, tak si Vás prohlédnou, do dotazníku napíšete svou e-mail adresu a pak jdou šmejdit na FB...

dzordz*

Tak samozřejmě že (si vygooglej všechno možný a že) si ten profil najdou, ale uviděj jen veřejný věci.

krkovicka*
hodnocení

0x
Mám ho.Jelikož jsem se spolužáky chodila do školy která je vzdálená 400km s býv.kamarády taky.Ráda s něma komunikuji,kouknu na fotky.Zavzpominam si.Jinak pro mě Fb nemá cenu.
Když se vidíte denně,potkavate se ráno ve frontě na rohlíky...nic si neporizujte.Celému světu jste otevřená jako kniha.

buss
hodnocení

0x

Dlab na ně a starej se o sebe především, aby jsi byla lepší..

honzmalatny*
hodnocení

0x

Měl jsem ho asi měsíc,dva,podle mě je to o ničem,psát a dát na zed co jsem dnes dělal a co budu dělat zítra a co se mi líbí a ukazovat tam fotky a pod.Kašli na ně,pro mě je lepší sejít se osobně a pokecat a jít třeba společně na výšlap a u toho si popovídat a ne sedět doma u bedny a psát.Nemám fb rád.Ale chápu že ve 13 bez fb nejsi cool a hustá a drsná a ready a vůbec to včechno.Hod to za hlavu a bud svá. To se cenní nejvíce.Hlavu vzhůru a úsměv na rty.Honza.

martinaa*
hodnocení

0x

Ahoj, ber to tak, že existují ubožáci, kteří si vždycky najdou, něco, proč se druhému posmívat. Za mě to byly rovnátka, brýle, později starší typ telefonu nebo když ho někdo neměl. Když dneska nemá druhák za základce barevný telefon, je za lůzra a socku. Nebo když nemá značkové oblečení.

Čím dříve se naučíš na to nereagovat, tím lépe pro tebe:) Lidi, co koukají jen na to, co máš a co nemáš, jsou opravdu ubožáci a nemusíš se s nimi kamarádit ani stýkat (až budeš starší). Prostě se usmívej a říkej si, že chudáci jsou oni.

shlaighter*
hodnocení

0x

Co dělat? Někomu o tom povědět(učitelka,ředitel...). :)

(A nebo si FB založit- ale to předpokládám, že zájem nemáš.)

Jinak- já Facebook mám a nijak moc mě nezaujal- denně večer kouknu, jestli mi někdo něco nenapsal/neokomentoval a projedu nová upozornění, ale jinak nic.. Když napíše, odpovím. Občas(=asi tak 1x za 14 dní) něco napíšu, ale...

Když už komunikace přes počítač, tak využívám Skype. ;) Osobní kontakt je nejlepší- ten přes PC nejde a nikdo ho nehackne :D

hm*
hodnocení

0x

Všichni tu píšou, jaká je FB kravina. Já si to myslím taky a taky tam účet nemám. Jenže v pubertální společnosti to může být problém, pokud ti záleží na snesitelném vztahu s těmi pitomci, co tě pomlouvají. Na to, abys jim řekla, že jsi ho měla, ale z důvodu jeho nesmyslnosti jsi ho zrušila, je asi pozdě. Tak zbývají dvě varianty: buď stůj za svým, jak píšou rádci přede mnou, nebo ho založ na nějakou neškodnou variantu svého jména a s nějakým jen pro ten účel založeným mailem (myslím, že k založení je mail nutný). Chodit tam pak vůbec nemusíš a mail nemusíš číst, ale "budeš mít FB". Případným dotěrům pak můžeš říct, že sice FB máš, ale připadá ti dementní a proto tam nechodíš (což vlastně bude úplná pravda).

manory
hodnocení

0x

Myslím, že je spousta takových lidí, kteří fb nemají. Já ho mám, používám ho místo icq nebo skypu. Nechci ovlivňovat nijak názory, ale být tebou, založila bych si na fb účet. Ne kvůli tomu, že oni se posmívají tobě. Ale kvůli tomu, že -třeba ne teď- se ti může hodit do školy-vždycky je tam někdo online, takže když zapomeneš, co mělo být v tom a onom referátu, stačí zajít na fb a tam se zkrátka už někdo ozve. Pokud si ho ale nechceš ty sama založit, nezakládej si ho. Facebook je v hodně směrech špatná věc, v hodně směrech dobrá věc. A navíc, můžeš si účet založit, ale žádné fotky tam dávat nemusíš a nemusíš zdělovat nic, co nechceš, aby věděli ostatní. Řiď se podle sebe! ;)

lukaa*
hodnocení

Moc Vám všem děkuji. Budu se snažit je ignorovat, kdybych to řekla paní učitelce, nejspíš by mou přezdívku "nemoderky" změnili na "žalovníčka". Takže ještě jednou - dík! Je vidět, že mi radili lidé na úrovni, a když bude nejhůř, vytáhnu na ně tyto argumenty. :)

lupita*
hodnocení

0x

ahoj...taky nemám facebook a většina mých kamarádů ho má. ale je mi úplně jedno, co si o tom myslí, prostě si nebudu pořizovat něco, o nechi jen proto, abych nevyčnívala z řady! chápu, že v tvém věku je situace asi obtížnější, ale čím cříve se naučíš tvrdě si stát za tím, co chceš ty a ne dělat to, co dělá stádo, tím lépe. nemyslím, že by bylo rozumné, si fb založit, pokud to sama nechceš, jen kvůli nim.pak by se zas mohli posmívat : "tak už ho konečně máš, jo?" a podobný kecy. to prostě člověk nesmí řešit. pokud ti vyloženě nějak ubližují, řekni to někomu dospělému

doplněno 27.07.12 13:08:

teď jsem přečetla i tvůj poslední příspěvek, o té "nemoderce" - to jako, že jsi nemoderní? :) to je vtipné, tví spolužáci jsou opravdu trapáci, vůbec si s tím nelam hlavu. někdy se dá udělat tzv. "z nouze ctnost". já bych se vůbec netrápila tím, že jsem "nemoderka", naopak, založila bych na tom svou image!

ron*
hodnocení

0x

Neboj, brzy bude moderní FB nemít.

vlazy*
hodnocení

0x

Já Facebook nemám a nechci ho. Nemám zapotřebi kde co o mne sdělovat komukoliv. Pokud budu chtík něco někomu sdělit nebo o mne zveřejnit tak je dost různých lepších způsobů jak to udělat. Docela mne štve když se téměř všude na stránkách setkávám s Facebookem a odkazy na něho. Někdy mi to připadá tak jako by to byla nějaká úchylka která by se měla zařít léčit když tolik lidí se nechalo tím Facebookem oblbnout a zmanipulovat natolik, že si už ani nedokážou představit život bez toho. Je to podobná závislost tak jako je někdo závislý např. na hracích automatech, drogach, cigaretach atp. a proto je dobre se Facebooku vyhýbat.

Uvedu některé odkazy na články které uvádějí důvody proč Facebook nemít a vyhýbat se mu: technet.idnes.cz/..., magazin.libimseti.cz/..., root.cz/....

Tak jak ti radili mnozí předemnou kašli na ty pomluvy a nic si z toho nedělej. Hlavně se nedej tím vším ovlivnit natolik aby jsi se nakonec tam registrovala. Bez Facebooku se dá docela normálně a dobře žít. Pokud si někdo myslí něco jiného tak je to jeho věc, ale ať to nevnucuje jiným.

kristka01*
hodnocení

0x
Jestli máte internet,tak si ho založ,a jestli nechceš,nebo nemůžeš,tak to prostě někomu řekni.Neboj se to někomu říct,a HLAVNĚ nezůstávej kvůli tomu,že tě mlátí doma,jelikož to bude ještě horší(mám s tím zkušenosti,ale už je vše v pořádku). :) Hodně štěstí a dej na mou radu. :)

renatalangrova
hodnocení

0x

Ahoj, mně je 12 a taky nemám Facebook, protože mi ho táta nedovolí. Odpověď píšu sice pozdě, já vím, ale na spolužáky se neohlížej, ale kdyby se situace zhoršila, měla by ses s tím někomu svěřit, například Linka bezpečí - 116111. Stačí jen zavolat. Hodně štěstí. :)

sss*
hodnocení

0x

Ono často platí,čím menší IQ,tím více příznivců na fb.Chytrý člověk pochopí,že je lepší jít mezi lidi a tam hledat kamarády a jakékoliv jiné aktivity,zájmy, než dřepět u počítače a čučet do obrazovky jako osel.

renata*
hodnocení

0x

Spolužáci jsou blbci (nechci mluvit sprostě), když Tě pomlouvají kvůli tomu, že nemáš facebook. Na tom přece nezáleží. Facebook přece není důležitý k životu. Já facebook taky nemám a bude mi 13 let. Spolužáci mě sice nepomlouvají, ale pořád se mě divně ptají, proč si ho neudělám, jenže mně ho rodiče nedovolí. Nic si z toho nedělej a vysvětli spolužákům, že s člověkem je větší zábava i bez toho, aniž by musel mít facebook. K čemu někomu bude, pořád sedět u počítače a koukat na facebook? Není lepší si s kámošema vyjít ven někam na zmrzku? Ale jinak je mi Tě moc líto, že tě spolužáci takhle šikanují. Přeji hezký zbytek dne. Měj se. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]