Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, všem.
Řeším teď výběr pojišťoven s povinným ručením. na své vlastní triko jezdím pouze 4 roky, proto mé vyježděné bonusy nejsou vysoké a finančně mě roční pojištění vychází od 2300 - 5000 tis od různch pojiš´toven v naprostém standartu.
Mám staré auto, jezdím málo. proto mě zajímá opravdu jen základ a nízké pojištění.
jak je to s možností využít bonusy psané například na jednoho z mch rodičů nebo zdvojené bonusy? Víte někdo? Někdo mi tvrdí, že to jde, jiný, že už ne. Ani má finanční poradkyně mi nedokázala říci určitě.
Poraďte, děkuji! Iv.
Lze to ale auto musí být napsané na toho kdo má bonus. Například mám na jedno auto bonus 55% pojistím druhé, které mělo ještě včera malus a dostanu na něj 50% bonus. Některé pojišťovny to umí některé ne. Ale že by jste dostal bonus na Vaše auto z pojistky Vašeho otce se mi nezdá. Nicméně zkuste zajít s otcem do jeho pojišťovny a uvidíte.
Česká pojištovna,Kooperativa (ty dvě vlastní zkušenost ) převádí můj bonus na syna - já mám 55 %bonus - on též 55% bonus,po přiznání jeho bonusu si každá smlouva žije svůj vlastní život - když jsem se odhlásil z České mu bonus zůstal.
Takže není problém aby si vaši rodiče změnili pojištovnu která podporuje rodinný bonus.
Ale jde to samozřejmě i tak - že si povinné ručení přihlásíte na rodiče ale pak Váš bonus bude vždy na nule.
Laybor - ziju jiz nekolik let ve sve vlastni domacnosti a vsechny pojistky atd, co mam jsou psane na me. ted vypovidam povinne ruceni a shanim se po jinem, pro me vyhodnejsim.
Slysela jsem, ze Kooperativa tyhle moznosti nabizi, ale nikdy mi nabidnuty nebyly. Ted se po tom podim a jak uz jsem psala, nekdo rika, ze je to davno zruseno, nekdo, ze musim byt trvale prihlasena v miste, kde rodice atd.
Matka ma CPP, ja doted Koop. Kdybych chtela Koop, tak se nemuzu dat s ni do skupiny? Musime mit stejnou pojistovnu? Vim, ze matka menit nebude...
Píšeš matka má ČPP - ti to nedělají , tam jsem to zkoušel ,
bonus si dělá sama pojištovna - na druhou pojišt. rodinný bonus určitě nepujde .
doplněno 18.07.12 09:36:Je fakt že Kooperativa je jedna z nejdražších
Nemusíte nic vymýšlet. Od 1.7.2012 podle nařízení ČKP (Česká kancelář pojistitelů), žádné rodinné bonusy u nově sjednávaných smluv nejsou. Každý má bonus vlastní, který si vyjezdil.
doplněno 18.07.12 16:48:Překlep. Ne ČKP,ale ČAP.
doplněno 18.07.12 16:48:Překlep. Ne ČKP,ale ČAP.
Tak to asi neni jeste moc vzite, protoze dostavam roznorode informace. Take mi bylo receno, ze je to zrejme zrusene, ale nekdo rika, ze to zase jde. Dekuji vsem za odpovedi!
ivina,
neporadím co máte dělat vy, páč je to jen na Vás, jak se rozhodnete.
Jen sdělím, jak to dělám já. Oskenuji techničák, pošlu ho 5-7 pojišťovnám, které jsem vyfiltroval přes porovnávač.
Sdělím jim podmínky, že chci jen minimální pojištění, za nízkou cenu.
až odpoví, porovnávám nabídky a odesílám další dotazy, na ještě větší slevu, popřípadě jaké výhody můžu ještě čerpat. Třeba přeprava osob ZTP je taky sleva. Pak vyberu nejlepší tři pojištovny a ještě jednám o slevu, nebo jdu do pojištovny vedle, kde mi dávají cenu nižší...
Toto dělám každý rok s různými auty...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.