Nejste přihlášen/a.
zdravím letos sem zrušil živ. pojistku a tím pádem musím uplatnované odpočty .. dodanit .. chtěl jsem se zeptat jaky kolonky to jsou na formulaři danovém .. odbytné jsem měl nulové a musím vůbec odpočty byly jeden rok 6958 a druhý rok 6179
děkuji všem za rady
Pokud jste životní pojistku zrušil letos, jde o příjem v roce 2013. Daňové přiznání, ve kterém si "dodaníte" uhrazené pojistné, o které jste si v minulých letech ponížil daňový základ, si budete podávat až v roce 2014 (do konce března 2014). K tomuto účelu slouží příloha 2 daňového přiznání.
Jen doplním: pokud jste si pojistné jen převedl na jinou pojistnou smlouvu a peníze nevybral, nic dodaňovat nemusíte.
tak ted jsem nějak zmaten takze shrnu to :
pojistku jsem ukončil letos v říjnu a od pojištovny mám potvrzení od :
1 potvrzení 1.1.2010 - 31.12.2010
2 potvrzení 1.11.2011 - 31.12.2011
a letos se nic nedostal a to asi nedostanu že to je přijem roku 2013 že? nebo to blbě chápu
takže musím už letos nebo jak je to?
Takže pojistku jste ukončil "letos v říjnu". To znamená, že ne letos, ale loni. Pojistku jste tedy zrušil v roce 2012. Potvrzení o zaplaceném pojistném za rok 2012 jste již nedostal , pojišťovna po zrušení pojistky toto potvrzení nevystavuje, už se nedá po zrušení pojistné smlouvy uplatnit.
Znamená to tedy, že v daňovém přiznání za rok 2012 si navýšíte daňový základ o odečtené pojistné za roky 2010 a 2011. Termín podání přiznání 31.3.2013.
doplněno 22.01.13 21:49:Ano. Formulář na daňové přiznání + přílohu obdržíte na finančním úřadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.