Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení životního pojištění-dodanění

Od: teleport80 odpovědí: 9 změna:

zdravím letos sem zrušil živ. pojistku a tím pádem musím uplatnované odpočty .. dodanit .. chtěl jsem se zeptat jaky kolonky to jsou na formulaři danovém .. odbytné jsem měl nulové a musím vůbec odpočty byly jeden rok 6958 a druhý rok 6179

děkuji všem za rady :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

To jsi udělal blbost. Životní pojištění jde zamrazit (dále se neplatí), dokonce i částečně vybrat, aniž by jsi musel dodaňovat.

teleport80
hodnocení

no ja mel odbytne nula .. jde mi jen o dodatecne dodaneni ulev

Příloha číslo dvě daňového přiznání, bod 2 (podle paragrafu 10).

koukolik
hodnocení

0x

v DP za tento rok (v březnu 2014) se v části Ostatní příjmy uvede součet všech odpočtů.

teleport80

rok 2014 nechapu no v DP jsem paragraf 10 ostatnich prijmu nasel tak6e tam se mam doplnit ty odpocty jo ... ale je mi divné že mám od pojištovny jen 2 potrvzeny a na tento rok sem ho nedostal? takže ty dva roky mam už odečíst v tomto přiznání?

ron*
hodnocení

0x

Pokud jste životní pojistku zrušil letos, jde o příjem v roce 2013. Daňové přiznání, ve kterém si "dodaníte" uhrazené pojistné, o které jste si v minulých letech ponížil daňový základ, si budete podávat až v roce 2014 (do konce března 2014). K tomuto účelu slouží příloha 2 daňového přiznání.

Jen doplním: pokud jste si pojistné jen převedl na jinou pojistnou smlouvu a peníze nevybral, nic dodaňovat nemusíte.

teleport80

tak ted jsem nějak zmaten *nevi* takze shrnu to :

pojistku jsem ukončil letos v říjnu a od pojištovny mám potvrzení od :

1 potvrzení 1.1.2010 - 31.12.2010

2 potvrzení 1.11.2011 - 31.12.2011

a letos se nic nedostal :( a to asi nedostanu že to je přijem roku 2013 že? nebo to blbě chápu

takže musím už letos nebo jak je to?

ron*

Takže pojistku jste ukončil "letos v říjnu". To znamená, že ne letos, ale loni. Pojistku jste tedy zrušil v roce 2012. Potvrzení o zaplaceném pojistném za rok 2012 jste již nedostal , pojišťovna po zrušení pojistky toto potvrzení nevystavuje, už se nedá po zrušení pojistné smlouvy uplatnit.

Znamená to tedy, že v daňovém přiznání za rok 2012 si navýšíte daňový základ o odečtené pojistné za roky 2010 a 2011. Termín podání přiznání 31.3.2013.

doplněno 22.01.13 21:49:

Ano. Formulář na daňové přiznání + přílohu obdržíte na finančním úřadu.

teleport80

to je ta priloda 2 paragraf 10 ostatní příjmy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]