Nejste přihlášen/a.
Už dlouho nad tím přemýšlím, jak dlouho asi trvá operace prasklé výdutě na mozku (dost nebezpečně), když byla otevřená hlava. Vždycky, když jsem na kontrole u neurologa, tak na to zapomenu se zeptat? Jen tak ze zajímavosti bych chtěla vědět, jak dlouho mně operovali. Já si nic před tím a dlouho potom nepamatovala nic. Není nikdo z Vás lékař, který by mně odpověděl? Děkuji.
Milá paní, nepátrejte po podrobnostech, těšte se z každého nového rána, z toho, že jste zdravá. A nenervujte se tím, co bylo. Naše zdravotnictví je na vysoké úrovni a je dobře, že se to potvrdilo i u Vás.
Pokud chcete o problémech vědět něco bližšího, ale zároveň srozumitelného běžným lidem, přečtěte si román SKALPEL, PROSÍM od Valji Stýblové. Tam se hovoří právě o operacích mozku.
O některých věcech je opravdu lépe nevědět. Tak hodně zdraví do dalších let. Jaga.
Dobrý den. Já jsem prodělala operaci dvou prasklých výdutí na mozku v loňském roce.
Z ničeho nic se mi udělalo špatně a teprve po třech dnech, kdy se u mne střídali přivolaní lékaři - "rychlá záchranná služba", mne poslední záchranka odvezla na neurologii. Potom si už nic nepamatuji, probrala jsem se až na JIPce a po operaci výdutí. Teď ještě k operaci, tedy její délce. Nikdy v životě se mi nestalo, aby mi v nemocnici dali operační protokol. Na nerochirurgii v Ústí nad Labem ano. Z něho jsem se dozvěděla o délce operace - 2 hodiny , kdo mne operoval, kdo mu asistoval, jméno anesteziologa, popis všech provedených úkonů, atd. Před všemi klobouk dolů a mé doživotní díky za záchranu života.
Koho to potká, nevzdávejte se a bojujte.
Udělala jste dobře, že jste šla na operaci až když Vám výduť praskla. Znám případ ženy, který šla s výdutí v mozku "jen na vyšetření" a doktoři jí při tom výduť protrhli. Ochrnula na polovinu těla a nyní leží bezmocně v LDN. Před tím se chlubila, že se s mužem denně milují.
Já jsem vůbec nevěděla, že mám nějakou výduť, mně nic nebylo, ale naráz mně zmrtvěla ruka a neviděla jsem na pravou stranu. Měla jsem štěstí, že dcera byla doma a už mně vezli do okresního města a rychlovka do Bohunic, to už jsem o sobě nevěděla nic. Přivolali i pana primáře Smrčky, který mě operoval. Rodičům pak říkal, že to byla 50 na 50. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.