Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem
Chtěla bych se Vás zeptat na váš názor .Hledám nezávislý názor,proto se s Vámi chci poradit.
Mám přítele,jsme bez měsíce rok.Studuji školu která je až na Moravě,protože je v ČR jediná.Jinak bydlím v okolí Krkonoš jako můj přítel.
Ze školy jsem jezdila na každý víkend domů,respektive k přítelovi , protože vztahy s mou rodinou připomínají spíše Itálii ...Přijížděla jsem v pátek večer a odjížděla v neděli ráno.Ovšem nedávno jsem onemcněla a měla jsem tak vysoké horečky , že jsem nebyla schopna cestovat domů a zpět do školy.Bohužel se mi nemoc protáhla na měsíc, takže jsme se měsíc neviděly,jen jsme si každý den volaly a psaly.Mezitím jsme se nesčetněkrát pohádaly kvůli maličkostem , ale pořád jsme si říkaly , že až budeme spolu ´, bude vše zase v pořádku.Dva dny před tím než jsem měla přijet za ním,mi napsal sms a v ní bylo , že se se mnou rozchází , že už dál nemůže,že jsem suprová slečna,ale že se strašně málo vidíme.Samozřejmě jsem mu nedělala scény a jen jsem mu řekla že bych ho chtěla naposledy vidět a že si od něj rovnou vezmu věci.Souhlasil.
Když jsem za ním přijela , byl celý poškrábaný a něco mi nesedělo.Ryla jsem do něj tak dlouho , až mi přiznal že se vyspal s jednou slečnou.Samozřejmě mě to moc bolelo , ale nedala jsem to znát...Byly jsme spolu na kávě , zmrzlině a on mi řekl , že to chce vše vrátit, že si to neumí beze mě představit.Řekla jsem mu , že já taky ne , takže jsme dál spolu.Ovšem , přišla jsem na to, že i když se s tou holkou vyspal den potom co se se mnou rozešel,tak si s ní psal už o hodně déle,ale jen jako kamarádi,ovšem s oslovením:Kočko,Zlato moje atd...
Teď jsou sice velké prázdniny a jsme stále spolu , nemáme jediný problém,ale já se stále trápím.Má tenhle vztah vůbec cenu?Můžu mu věřit , že už to neudělá?Nebo se mám obávat že se to stane hned v září znovu?Mám ho moc ráda , ale bojím se , že k němu ,,přirostu,, ještě více a on mi znovu ublíží
Máte někdo nějaké vlastní podobné zkušenosti , nebo alespoň nějaký názor? Budu vděčná za každou odpověď .
Děkuji všem Vaše Monopolinka
Můj názor je ten, že kdo chce podvést, je jedno, zda bydlí sto nebo deset kilometrů. A pokud podvádí proto, že má prostě dlouhou chvíli, tak se to zřejmě nebude naposledy... ale! Jsou i tací, co jednou ulítnou, sami vědí, že udělali chybu a snaží se ji napravit.
Bohužel tu nápravu a pokoru ve Vašem případě nevidím, pokud si přítel se slečnou píše i nadále.
Btw - co by přítel dělal, kdybyste odjela na dva měsíce pracovně do zahraničí, měsíc v nemocnici nebo půlrok prostě mimo? Stát se to může, a pokud takovou mezeru a vztah nezvládnete, budete se hádat kvůli blbostem i nadále. Když přítele pár dní nevidím,je mi po něm smutno, a ne, že se s ním hádám kvůli každé prkotině.
Příteli bych jasně řekla, že buď se slečnou ukončí veškerou komunikaci (a to bych si pohlídala), nebo to s ním ukončím já.
Můj názor
Děkuji za názor
Když jsem mu řekla , že jsem se mu dívala do zpráv a vše vím , spustil na mě že je to jeho soukromí atd...Po cca hodině přišel a uznal že mám pravdu,omluvil se ,slečnu si zablokoval a tím to s ní ukončil...
Jen mám dilema...říká se udělá to jednou , udělá to po druhé...ale taky se říká :každý si zaslouží druhou šanci...
Vážně nevím co mám dělat
Jak říkáte, každý si zaslouží druhou šanci. Jasně a zřetelně bych ale řekla, že je to šance poslední a pokud zklame, končíte. Aby to nedopadlo tak, že pokaždé odpustíte a on bude v pohodě... a teď ho nechce, ať se chvíli snaží, protože odpustit nevěru dle mne není taková samozřemost a banalita.
Ahoj Monopolito. Pokud ho máte ráda a jste schopná mu důvěřovat, pak mu tu šanci asi budete chtít dát. Vy ho znáte lépe, než my. Nelze odhadnout, zda Vám bude věrný. Většinou se říká, že když to udělal jednou, udělá to zase a bývá to tak. Srdci neporučíte, ale já si myslím, že věrný být nedokáže, když si s tou dotyčnou píše a toká jako tetřev. Kdyby mu byla lhostejná, určitě jí nebude říkat zlato moje atd. Já bych si od takového přítele moc neslibovala a o jeho věrnosti bych pochybnosti měla. Kdyby mu na Vás záleželo a měl by Vás opravdu rád, choval by se jinak. To je můj názor a Vám přeji, abyste zklamání byla uřetřena.
Ať si říká kdo chce co chce, tak pravda je taková, že kdo podvedl jednou, tak to má prostě v charakteru a pokud se mu naskytne příležitost, podvede podruhé. Kdo odpustí, je hlupák a zaslouží si být podváděn dál.
Druhá věc je, že pokud se s vámi rozešel byť jen minutu před tím, než se s tou slečnou vyspal, pak vás nepodvedl. Svědomí má čisté... tomu by se věřit dalo. Je ale možné, že se s vámi rozejde znovu, až se objeví jiná slečna.
Tak já to vidím poněkud jinak: Kdyby mu na ní i na Vás nezáleželo, říkal by jí klidně jménem, protože by se nebál, že se splete. (Mimochodem, jak oslovuje Vás?)
Jestli jste mu odpustila a rozhodla se k němu vrátit, znamená to udělat tlustou čáru a už se k minulosti nevracet. Budete-li ji příteli předhazovat, skončí to rychle on sám.
Docela se divím Vašemu příteli, že to s Vámi ještě neskončil: Kdyby mně někdo někdo vlezl do mobilu...
doplněno 17.07.12 23:43:@monopolinka , z Vaší formulace nebylo zřejmé, o jaké zprávy šlo.
Cituji: "Když jsem mu řekla, že jsem se mu dívala do zpráv a vše vím,... "
Ale ono je to prašť jak uhoď. Nikdo nemá právo číst zprávy někoho jiného. A je jedno, jestli šlo o mobil, e-mail, ICQ, Facebook, ...
- Každopádně je potřeba si dobře rozmyslet, jestli příteli chcete odpustit, a jestli s ním chcete být dál. Jestli ano, bude nutné oddělit minulost od přítomnosti, nezabývat se minulostí a příteli prostě věřit.
Vím, že je to hodně těžké (proto jste se zde pravděpodbně i zeptala na názory), ale bez důvěry žádný vztah nevydrží.
Menší chybka,nevlezla jsem mu do mobilu , měl otevřený internet a ta holčina mu zrovna napsal a začínalo to :Ahoj broučku, pardon ,ale jelikož je to můj přítel , opravdu mi to nedalo...
Jinak váš názor beru v potaz a vážím si ho
No právě že se bojím mu věřit a vím že jsem udělala chybu , že jsem mu pročítala jseho soukromí,ale jak se píše o pár řádků dále,mohl mě něčím nakazit ..a nebo kdo ví jak by to dopadlo jak dlouho by to ještě trvalo.
Ale s tou důvěrou s Vámi plně souhlasím
Souhlas, až na ten telefon. Obvykle to odsuzuji, nicméně i já se kdysi jednou podívala a samozřejmě si tak potvrdila, že měl bývalý milenku, ačkoli mi do očí lhal a tvrdil něco jiného. Jak dlouho jsem se ještě měla nechat tahat na za nos? U ní měl sex, u mě servis... nehledě na to, že mě klidně mohl bůhvíčím nakazit. Jsem tomu ráda, že jsem se tenkrát podívala a vztah ukončila...
doplněno 18.07.12 10:10:To je sice pravda, ale když může lhát a podvádět on, pak těžko může vyskakovat, jak jsem mu vlezla do telefonu. Udělala jsem jednou, díky tomu se přesvědčila, že mě půlrok podvádí a lže. Jak dlouho to mohlo trvat, kdybych na to nepřišla?
Známá teď také pomocí telefonu přišla na to, že ji muž podvádí. Dlouho lhal, byl na ni hnusný, že si něco vymýšlí, chtěl ji vyhodit z domu. Až tehdy se přiznala, co v telefonu našla, manžel poprvé za celou tu dobu neměl, co by řekl, a chystají se společně řešit, jak to bude dál. Kdyby mu o telefonu neřekla, mohl jí dále tvrdit, že si vymýšlí a dál se k ní chovat hnusně.
Btw - v sexu to nebylo Bývalý hned po rozchodu přišel za mnou, že já byla lepší, a navrhl, že zatímco s ní by chodil, se mnou by spával, jakési prohození rolí. A byl prohozen dveřmi
Tož žádný výbuch jsem neměla, to jste špatně pochopil Sbalila jsem si věci, a když jsem si dva dny nato přijela pro zbytek, vybalil na mě to s tou výměnou rolí. A protože mi to přišlo dost nevhodné (popravdě, takto se chová dodnes, současnou partnerku samozřejmě také podvádí, holt podnikatelský synek s umetenou cestičkou), jen jsem ho zvedla a kousek popohodila, protože mi stál v cestě a nechtěl uhnout, dokud s jeho návrhem nebudu souhlasit... byla jsem fakt ráda, že jsem to udělala...
:D Co už..
Podívání se do telefonu pro mě znamená automaticky konec. Ať už jste na straně toho, kdo se dívá (v takovém případě si jasně dokážete, že už tomu člověku nevěříte nos mezi očima) nebo na straně majitele mobilu. Kdybych se já někdy slečně podíval do mobilu, už by mi bylo v zásadě jedno, co tam najdu. Stejně by to byl konec.
Malá poznámka: dobrý sex nenahradíte sebelepším servisem. Tím neospravedlňuji nevěrníky, jen naznačuji, co je k tomu asi vede (mimo jiné důvody)
doplněno 18.07.12 10:17:Já se stejně nejlépe citím, když si zachovám důstojnost a tu finální hádku své ex-partnerce nedaruji. Nevím proč, ale prostě mi to tak nějak pomůže cítit se na koni. Mám pocit, že ženy mají potřebu vztahy zakončovat výbuchem emocí a ze všeho nejvíc je vytočí, když s nimi jednáte klidně, odměřeně a především slušně. Emoce mám samozřejmě taky, ale každý člověk by se měl naučit je kontrolovat a schovávat si je na chvíli, kdy je vhodné je vypustit. Nejlépe tedy do boxerského pytle, nebo ještě lépe figurýny.
doplněno 18.07.12 10:40: Tak to gratuluji k důstojnému ukončení vztahu. Ženský, co zvedaj a pohazujou chlapama jsou nebezpečný!
Děkuji za vyčerpávající názor
Ano , jak jsem psala na výše uvedených řádcích...Měla jsem podezření a navíc mu ta slečna napsala a začínalo to:Ahoj brouku...
Na to jsem opravdu musela zareagovat,protože nejsem husa aby ch si to nechala líbit.Bohužel se prostě bojím mu dát svou důvěru , protože jsem nedůvěřivý člověk a když už někomu věřím a on pak zradí , tak se to horko těžko napravuje
Jinak s tím ,,parchantem,, máte můj obdiv :-O Také bych chtěla mít odvahu a prohodit dveřmi mého ex za jeho oplzlé návrhy
No nic, alespoň vím , jak s ním příště naložit ...Jinak názoru si moc cením
Omlouvám se , překlikla jsem se , patřilo to paní nad Vámi...
Jinak já brala tenhle krok také vždy za ukončení vztahu , ale teď to bylo jiné a vím že mě neomlouvá že to nebyl telefon , ale Facebook...ale jak říkám , husu ze sebe dělat nebudu
Víte čemu se říká Damoklův meč? Poklikejte a přečtěte si to. Hrozba nevěry nad vámi bude viset stále. Nikdy nebudete mít jistotu, důvěru. Říká se: jednou lump, vždycky lump. Lump je, v tomto případě, špatné slovo. Je to mladý mužský a má tělesné potřeby, které jsou větší, než láska, než věrnost. Je pravda, že na druhé šance nevěřím. Málokdo je využil. Vlasně, když tak o tom přemýšlím, nikdo nikdy! Netrapte se, buďte ráda, že se "odkopal" dřív, než později. Žijte si svůj život, rozhlížejte se po světě. To, jak vám to napsal, svědčí o tom, že vám nechtěl ublížit, takže už nic neprožívejte, neřešte, nesnažte se mu vyhýbat nebo přiblížit. Je to tak!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.