Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit, jak nejlépe se vyrovnat z rozchodu? Skoro 4 roky je dlouhá doba...
Chápu dobře, že jste se po čtyřech letech rozešel s partnerkou?
Jak se vyrovnat je individuální, ale rozhodně nedoporučuju skákat hned za každou cenu do ového vztahu. Chce to čas, kdy si šlověk rozmyslí, jaké to celé mělo smysl. Co bylo příčinou rozchodu. Co dělal špatně protějšek a co já. Co mi ve vztahu chybělo a co naopak v příštím vztahu nechci. Vše si srovnat. Uvědomit si, že člověk zvládne žít i sám - nemít pocit, že bez partnera je nekompletní. Nechat ostatním interakcím s potenciálními partnery volný průběh. Brečet, když se vám chce. Neidealizovat si v hlavě bývalého partnera.
doplněno 16.07.12 23:21: mistrel: Děkuji Mám praxi :D
Tak. Vztah trval dlouho a dlouho se z něj budete dostávat. Možná polovinu délky vztahu, možná týden za každý měsíc, co jste spolu byli a možná dobu, kterou Vám zabere vypití 10 000 drinků (bez ohledu na to, jak dlouhá ta doba bude). To je na Vás. Každopádně nejde, abyste se zítra ráno probudil a byl už v pohodě. Chce to čas, to je ohraná písnička, ale hluboce pravdivá. Hlavně se k sobě oba chovejte slušně!
Uvažte, jak si to usnadnit. Čím Vás štvala, co trapného jste s ní zažil? Připomeňte si to a pak si řekněte - konec, to už se nikdy nestane! Hurá. Zamyslete se nad tím, co si chcete nechat na památku a čeho se zbavit. Není nezbytné vyhazovat bezhlavě všechno, co Vám ji připomíná, pokud Vám např. dala Váš oblíbený hrnek nebo kravatu, nechte si je a zbavte se jiných věcí. Neměl byste ji ale mít na očích, takže všechno, co si chcete nechat, na čas schovejte.
Projděte pár seznamek nebo vyražte s kamarády do baru. Třeba nějakou milou slečnu potkáte. I když se necítíte na vztah, možná by Vám prospělo jedno nezávazné rande, jen abyste věděl, že nic není ztraceno.
Zaměstnejte se. Čas, který byste trávil s ní, využijte aktivně, neseďte doma.
Ta bolest přejde, vždycky nakonec přejde. Prostě čas vše vyřeší. A ještě jedna věc mě napadá - usmějte se, teď hned, jen tak, sám na sebe a řekněte si nahlas "To bude dobrý." A bude, věřte mi
Díky za rady, ona se mnou nyní už jen udržuje vztah, protože chce být se mnou jen kamarádka a když bychom se rozešli, tak ví, že bych po ní už ani neštěkl. Co myslíte o vztahu a pak hned kamarádství?
Záleží, jak to těm dvěma vyhovuje. Já to zvládám v pohodě. Z mých bývalých to zvládá jeden. Zbytek to neunesl. Buď po mě po chvíli začali zase chtít vztah, sex, nebo si našli novou babu, která asi žázlila a zatrhla jim to. Nebo mě nenávidí. Jeden říkal, že by ho to moc bolelo. A tak.
doplněno 16.07.12 23:32:No moc vpohodě to právě nemám, s některými bych byla ráda v kontaktu a nezvládají to. Škoda. Pořád mi připadá, že to, že dva lidé nemohou být partneři prostě neznamená, že by měli utnout vztahy...
Njn, to je dost, to už nebyl vztah na noc, chybí to, bolí to, znám...
Já jsem chvílema doma brečel, chtěl jsem být úplně sám a chvíli jsem se stranil i kamarádů. Pak mi kamarádi začali chybět, talk jsem vyrazil "do světa" a právě kamarádi mě zas dostali do pohody.
Asi neexistuje univerzální recept. Ale čas je nejlepší lék...
To tak právě poznávám...
Já jsem se jim stranil celé 4 roky a teď se mi to obrací, takže bída. Nevím co mám dělat bo spíš budu dělat. Zítra se s ní uvidím po více než týdnu a už to chci vyřešit jednou a pro vždy.
Čas a samota zabijí...
S ní už raději nic moc neřeš, Tvoji kámoši Tě rádi přijmou zpátky, jestli to jsou opravdu kamarádi!
Jo no, já si na jednu stranu říkám je to zabitý případ, ale na druhou bych to chtěl ještě zachránit, jestli je vůbec co...
No právě, ono ani nevím kde jim je konec, mám divný pocit se jim ozvat, uvidím...
Radši se zkus vrátit ke kámošům, než k tý bejvalce...
A vykašli se na divný pocity, prostě do toho šlápni, dobří kamarádi Ti to nechaj trošku sežrat, ale vezmou Tě zpátky.
Holt, za blbost se platí, a bejt slepě zamilovanej je taky blbost, znám to, zrovna si tím procházím, vím, že dřív nebo později padnu na hubu, ale zatím si to užívám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.