Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi dvacet let, ,u gynekologa jsem byla dneska protože doktorka furt říkala mamce,že sem tam nebyla dva roky na kontrole a když už sem dneska mela čas a zašla tam,tak mi řekla,že jestli sem mela už pohlavní styk řekla sem že ješte ne, a tak me nevyšetřila proč? to se nejdřív musím z nekým vyspat a teprve me muže prozkoumat? a budu po sexu krvácet? dekuji za odpovedi
Katko, to je docela divné. Pokud jsi byla na gyndě už před dvěma lety, tak tě doktorka také vyšetřila, ne? Pohlavní styk nemá s kontrolou nic společného. Problém může být pouze s tím, že máš stále panenskou blánu a zevrubnější vyšetření není takto možné (stěry z čípku). Také se mi zdá dosti neetické, aby gynekoložka mluvila s tvojí matkou o tom, kdy máš přijít. Možná by bylo dobré změnit gynekologa, abys měla "větší soukromí". Zároveň ti radím, že pokud se ti něco nezdá nebo ti není něco jasné, zeptej se lékaře hned. Budeš tak mít jistotu, že je vše v pořádku.
Dobrý den, postup Vaší lékařky je přinejmenším podivný. Myslím, že je věc každé ženy, kdy uzná ona sama za vhodné, jít na vyšetření na gynekologii. Samozřejmě pravidelné prohlídky jsou důležité z hlediska prevence, pojišťovna je proplácí, ale nikdo Vás do nich nutit nemůže. Je to podobné jako s ostatními preventivními vyšetřeními.
Nevím, jak dalece se zná Vaše lékařka s Vaší matkou, ale myslím si, že připomenutí v této velice intimní věci není na místě. Pochopil bych to v případě, že by Vám bylo méně než 18 let a rodiče za Vás mají zodpovědnost, ale po 18. roce života už se zařizujete podle Vašeho uvážení a ostatní by k tomu měli tak přistupovat.
Nezmiňujete se, jak probíhalo předešlé vyšetření, které jste u lékařky absolvovala. Pokud dívka ještě neměla pohlavní styk, je potřeba postupovat jiným způsobem, než u ženy, která již pohlavní styk měla. Myslím, že se v tomto případě provádí vyšetření přes konečník, což nemusí být zrovna příjemné. Nicméně, Vaší doktorce by mělo pýt putna, jaký vedete intimní život a nemá Vám do něj co mluvit. Jistě by nebylo od věci najít si jiného lékaře.
Na otázku, jestli budete po prvním sexu krvácet, nelze rozhodně očekávat jednoznačnou odpověď. Jedná se totiž o velice individuální záležitost. Takže tedy můžete krvácet, ano, a to málo, ale i více - je třeba s tím počítat, ušetříte si tím nejedno překvapení. Krvácet můžete i při některém z dalších styků. Na druhou stranu, nemusíte krvácet vůbec. Určitě je dobré tuto záležitost probrat se svým partnerem a celkově si o všem pohovořit. Na případné otázky Vám může dát odpověď také právě gynekolog. A také je dobré zvážit antikoncepci.
Vyšetřením přes konečník se mladé dívky často navzájem straší na různých internetových diskuzích, ve skutečnosti se ale tak často neprovádí. Já osobně neznám jedinou holku, která by jako panna byla vyšetřena přes konečník. Ani já, ani moje sestry, ani sestřenice, ani kamarádky. Řekla bych, že k tomuto druhu vyšetření se gynekolog rozhodne pouze ve chvíli, když se mu "něco nezdá" a nebo když má dívka nějaký zdravotní problém. Takže tímhle bych dotyčnou rozhodně nestrašila
Pokud jsi ještě neměla pohlavní styk, pak tě nemůže vyšetřovat "zevnitř", aby ti nepoškodila panenskou blánu. Většina doktorů dívky, které ještě neměly pohlavní styk, vyšetřují pouze ultrazvukem přes bříško. Popřípadě jim stačí pouze pohovor. Pokud nemáš a neměla jsi nějaké intimní problémy a neměla jsi pohlavní styk, pak asi není důvod tě vyšetřovat. Mnohem důležitější jsou prohlídky po prvním pohlavním styku.
Jestli budeš po sexu krvácet? To je dost idividuální. Někdo jo, někdo ne, někdo málo, někdo víc. Nečekej ale nějaký gejzír krve, pokud budeš krvácet, bude to pár kapek, které snadno zachytí ručník, který pod sebe můžeš při pohlavním styku položit, aby sis nezašpinila prostěradlo. Pokud si vybereš rozumného partnera, tak ti tvé krvácení v ničem bránit nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.