Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehnal jsem to s žárlivostí

Od: vasek* odpovědí: 11 změna:

Zdravím, s přítelkyní jsme už spolu 8 měsíců a všechno bylo v pořádku, láska stoprocentní a důvěra. Najednou z ničeho nic jsem začal být trochu žárlivej na jednoho kluka co jí psal věci, který něměl a pořád s ní chce chodit ven. Pohádali jsme se kvůli tomu, aji kvůli tomu, že jsem na ni byl ošklivej skoro celej týden a slíbil jsem jí, že už ošklivej na ni nebudu, ale pak jsem zase trochu byl a ona se se mnou chtěla rozejít...druhý den mi napsala, že mi dává poslední šanci, ale že budeme postupovat pomalu. Omlouval jsem se jí asi 100x a řekl jí, že mě to mrzí a už se to nestane, ale nezabrala na to. Tak to chci co nejlépe spravit něčím, co by zapříčinilo to, že zase budeme oba šťastní. Prosím o radu, nechci ji ztratit, jinou bych nikdy nenašel. :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No, podívejte se na to z jiného úhlu..nehledá ona třeba teď záminky, jak se s Vámi rozejít?

Nehledá Vaše slečna dál nějaké povyražení?

Tipuji, že jste ještě hodně mladí...

Vždycky najdete jinou..;)

vasek*
hodnocení

Je nám oboum osmnáct, nemyslím si, že by se chtěla rozejít to ona je upřímná udělala by to hned řekla mi co mám dělat, aby to bylo zase dobrý : nebýt na ni protivnej, ani sebemenší náznak žárlivosti a pořádnou omluvu.

To už zavání tak trochu vydíráním z její strany. Pokud Vás má ráda a záleží jí na Vás, pak by Vás měla brát se vším, co k Vám patří. Píšete, že jste na ní byl ošklivý, ale nepíšete nic o tom, jak se chovala ona k Vám. Dávat podmínky a ultimata ve vztahu, podle mne, moc vztahu neprospěje. Řekla Vám, co od Vás očekává, takže záleží na Vás. Co si představuje pod pojmem pořádná omluva, to nevím. Když se dva mají rádi, kytka, pusa a říci promiň, já se tedy budu více kontrolovat, by mělo stačit. Vašku, vztah je o důvěře, tolerantnosti a vzájemnosti. Pracovat na něm byste měli oba stejně. Hodně štěstí.

vasek*
hodnocení

Děkuji za reakci a radu. Ona je jen přecitlivělá. Ona o vztahu ví hodně a ví taky co od něj čekat. Ji akorát naštvalo, že jsem byl zbytečně naštvanej. Možná jsem to asi opravdu přehnal a neuvědmil si to. Jen se včera naštvala kvůli hlouposti a zase to začalo. Protože předevčírem jsme se udobřili a včera se naštvala kvůli hlouposti a začala zase rozebírat to samé kvůli čemu jsme se už udobřili. :(

iz*
Vasku, nebýt na ni protivnej, ani sebemenší náznak žárlivosti ani omluva nezavání ani vzdáleně vydíráním. Vaše přítelkyně si je vědoma své ceny, ví, co od vztahu očekává (a pravděpodobně poskytuje i ona Vám). Prostě si váží sama sebe a nehodlá si nechat líbit neodůvodněné žárlivé scény. Vztah rovnoprávných osob se zakládá především na důvěře. Dáváte-li své přítelkyni již nyní najevo žárlivost, nebo jte-li na ni bez příčiny protivný, nedivím se její reakci. Jak můžete žárlit na svou přítelkyni kvůli tomu, že jí píše někdo, kdo evidentně nezná míru? Copak ona mu diktovala? Jak víte, že jí to nevadí stejně jako Vám? Začnete-li rovnou výčitkami, nedozvíte se ani její stanovisko. Žádný vztah není dán jednou provždy, na každém vztahu musí každodenně "pracovat" obě strany. Zkuste zvážit, co od vztahu očekáváte, uvědomte si, co Vám Vaše přítelkyně a vztah poskytují, a zda Vám to "stačí". Žárlivost znamená nedůvěru sama v sebe, nedůvěru a podezřívavost vůči partnerovi a v neposlední řadě podceňování partnera i sama sebe. Žárlivost "umí" hodně ublížit oběma partnerům a dokáže zničit sebelepší vztah.
vasek*
hodnocení

Ona se ke mně chovala hezky, já si začal.

Já Vám nic vymlouvat nechci, ale těch "opravdu upřímných" lidí, už jsem viděl spousty...

Je možné, že opravdu nechce ve vztahu dál pokračovat (ať už je to kvůli čemukoliv), je jí hloupé nebo nesoucitné Vám to říct na plno, tak se svolila k této mírné a lehce vyděračské metodě.

Pokud Vás má holka opravdu ráda a je vnitřně v pohodě, tak přeci nebude tohle vyvádět...

hodnocení

0x

Tahle ženská pravděpodobně nepatří k těm upřímným... vydírání.. přesné slovo..

hodnocení

0x

Já to vidím, oproti ostatním kapku jinak. Jestli jste se pohádali, udobřili, má to být uzavřeno. Ne se stále vracet, omlouvat se, vyčítat, mlátit prázdnou slámu stále dokola. To by i svatý nezvládl! Udělat tečku, čáru a už o tom nemluvit. Najít něco příjemného, překvapujícího, co ji u vás udrží. Nějakýma nablbanýma řečma a stálým omlouváním se a řešením, ji akorát odeženete. Půjde tam, kde je to fajn.*jasne*

hop®
hodnocení

0x

Vašku, za jeden průšvih by měla stačit jedna omluva, pak už do toho nevrtat, jak říkám "nebožtíky nechat spát"...

Ty si popřemýšlej, jestli jí důvěřuješ, jestli věříš že s tím klukem to byla jen jednostranná záležitost. A podle toho jednej dál...

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Je ti 18 a život máš před sebou. Není nutno tlačit na stálý vztah. Myslím si, že se s tebou stejně rozejde. Je možné, že budeš mít za život jen 5 stálejších partnerek a nakonec se oženíš až v 35. Nenech se vydírat. Nakupování dárečku a lezení po 4 není to nejlepší co můžeš dělat pro svůj život.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]