Nejste přihlášen/a.
jaké máte zkušenosti s klimatizací v autě ,,i celkově..vadí vám?
Moje manželka, dokázala vyvolat klimatizací akutní zánět močového měchýře za 6 hodin. Jinak dle mého názoru všeho s mírou. Určitě dobrá věc auto stojí na sluníčku, než pojedu nakopnu a vychladim na nějakou příjemnou teplotu, takže třeba z těch nemožnejch 50 udělám 25 jako je venku. Ale ve 30 si vevnitř nastavit 20 nebo míň tak to je sebevražda.
Klima je všeobecně dobrý sluha, ale musí se umět dobře používat. Nesnažit se mít v autě zimu, skončíte s angínou...
Jezdím s auty, která tu klimu mají, ale nepoužívám...
Není klimatizace, jako klimatizace. Máme v autě Climatronic. Když je venku 35 stupňů a v autě je výheň, stačí nastavit, před vyjetím na 18 stupňů. Za chvilku je v autě 25 stupňů. Pravidelně necháváme dávat nový filtr. Lepší je mít v autě klimatizaci a používat jí s citem, než otvírat okna za jízdy. Jen můj názor.
Klimatizace vysušuje pleť a oči, někoho v klimatizovaných prostorech pálí a červenají.
Pokud se u klimatizace v autě nečistí filtr, třeba alergici si s sebou ještě dlouho pro květné sezoně jejich alergenu vozí notnou dávku s sebou.
Nedoporučuje se klimatizovat na velké teplotní rozdíly, tuším více, než šest stupňů. Jsou to pak pro organismus velké teplotní šoky.
Mně spíš vadí přecho z chladna do výhně v létě. Jinak může klimatizace škodit, jak jsem našla na netu:
Nevyčištěná klimatizace v autě vytváří ideální podmínky pro růst bakterií a plísní. Odborníci doporučují minimálně dvakrát do roka klimatizaci pořádně vyčistit a vydezinfikovat. Dezinfekce klimatizace odborným servisem však není zrovna levná záležitost. Nyní si můžete klimatizaci vydezinfikovat sami.
Nevím, jestli jste tohle měla na mysli.
Je to hodně subjektivní. Rozhodně není zdravá, když jedeme v autě, kde běží klimatizace, je v něm 22stupňů a potom vystoupíme a venku je 35stupňů a pak zae hned nastoupíme a jedeme a pak zase vystoupíte a tak dál. Změny teplot způsobí, že se člověk nachladí. Někdy prý údajně klimatizace smrdí, ale to jsem já nezažil. My máme klimatizaci v rodiném autě, je fajn, když se jede třeba k moři, ale má smysl jen tehdy, když se s ní ochladí kabina. Jenže to musíte zavřít všechna okénka a tak za čtvrt hodiny je tam příjemně. Jenže za těch patnáct minut, než se tam postupně ochladí se upečete vedrem, protože máte zavřená okénka. Proto jsme to vždycky dělali tak, že jsme si na sebe při otevřených oknech pouze pouštěli ten studený vzduch. Prý také žere hodně paliva, protože ubírá na výkonu a tak se musí motor víc vytáčet. Já to ale nepoznal, protože jsem neřídil. A také záleží na síle motoru. Když by jí měla stará 105ka Škodovka, tak byse při ní ani nerozjela. Já jí u sebe v autě nemám a nějak mi nechybí
S Cobrakem souhlasím v tom, že je to subjektivní. Ale jinak mám zkušenosti s klimou veskrze pozitivní - a to s ní jezdím už léta. Nikdy jsem se nenachladil, ani nepozoroval jiné zdravotní problémy z tohoto titulu. Pokud jde o klimu automatickou, mívám tam 23° v zimě i v létě, s autem jezdím hodně i Itálii a nepozoroval jsem nikdy nějaký ,,tepelný šok´´ . Jinak pokud je auto na slunci, tak je logické, že je v něm +-60°C, a tudíž se v něm nezabedním zavřením oken, naopak, všechny otevřu a teprve když se auto jakžtakž provětrá a klima začíná být účinná tak okna zavřu. Pak už jedu se zavřenými okny po celou dobu. K té spotřebě paliva - ano, jistě, nějaké navýšení spotřeby asi bude, ale nejde o nic markantního, dle typu auta to bývá cca 0,2l, přičemž PODSTATNĚ větší vliv na spotřebu má styl jízdy, kdy třeba po dálnici jsem o litr výš, než na okreskách atd. Prostě za sebe prohlašuji, že klima je výborný vynález.
Po dovolené s klimatizací v autě jsem pár týdnů nemohla pohnout s ofouklým ramenem. Pravda, možná jsme to ještě neuměli používat, možná se má měnit směr proudění vzduchu, ale od té doby je pro mě klimatizace sprosté slovo. V klimatizované místnosti dobrovolně nebudu, ani kdybych se měla teplem rozpustit.
klimatizace a otevrena okna skodi zenskym clovek si nevybere... bud je spatne otevrene okno nebo je spatne klima, cili reseni = jezdit sam a neni skodliva, bez klimy bych v lete nikam nejel a auto bez klimy nekoupil
jo a ten ventilator taky vadi... nezazil jsem zenskou ktera by zvladala ventilator...
doplněno 15.07.12 21:44: a pruvan vlastne :D sorry, ze se trochu smeju, ale vy jste prototyp zeny o ktere jsem mluvil
vyhrivani nikdo nepotrebuje, auto se zahreje hned, myslim auto, cili benzinove
...prujezd Prahou ve 35C ve stinu, v aute je 50-60 pokud neotevrete okno , nadhera na 1-2 hodiny, kdo si to chce davat, ja mu to neupiram, pro nachylnejsi lidi to je zrale tak akorat na kolaps a havarii
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.