Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zrovna sedím s kamarádem a má problém, pokud budete vědět, budu vděčný...
Je to muzikant, hraje na kytaru a rád zpívá, ovšem má trošku problém s hlasivkami. Není abstinent ani nekuřák, ale v hospůdce u kytar to tak chodí...
Poradili mu různé recepty na "vylepšení" hlasu, Vincentku, nastrouhanou cibuli s medem...
Výsledek prý nijak významný, takže můžete doporučit nějaký jiný recept - kromě návštěvy lékaře?
Předem děkuji, hezký den!
Při návštěvě ORL byl nález negativní, vše je prý z lékařského hlediska "normální"...
Kloktání vincentky je dobré..akorát to chce dělat pravidelně. Jinak na hlasivky obecně zabírá vlhký a teplý vzduch, takže hlavu nad hrnec, zakrýt útěrkou a užívat si
Ale toho lékaře bych nepodceňoval, pokud má kamarád silný a hřmotný hlas, často se dělají na hlasivkách tzv. uzlíky a to už je práce pro operatéra.
Ahoj Hope, na hlasivky je super Panthenol - cucací tabletky, myslím pomerančové. K dostání v lékárně
Tohle mysím:
Také jsem měla často problémy s hlasivkami. Moje teta bylinkářka mi poradila pít čaj uvařený z cibule a když je cibule uvařená, přidá se jen spařit majoránka. Je to opravdu lahodný čaj a mě vždycky pomohl.
Každá nemoc je odpověď na to co děláme.Zcela jasně,má úplně vynechat zahulené paluše a chodit na procházky ven.Já nehrám na kytaru a žiji již nějaký ten pátek.Byl jsem v nemocnici a protože měli málo místa,dali mně mezi krkaře,plícaře,slavíkáře.Lidi,tam bych posílal na exkurze kuřáky,opravdu to stojí za to.Tak nechodit tam co se hulí.!
Des, to není rada, kterou kamarád potřebuje. Výchozí podmínky jsou dané, nevyhýbá se alkoholu ani kouření a chodí hrát po hospodách. Kdyby do těch hospůdek nechodil, neměl by problém s hlasivkami protože by neměl potřebu zpívat. Ale proč by pak tady na tom světě vůbec byl, kdyby nemohl dělat to, co mu přináší radost? ...
Jasně-takže jde "O"CO?Že má něco s hlavou a schválně si škodí?To by se měl léčit jinde,než z krkem.A ta radost z toho,to sedí.
Jde o to, že by něco potřeboval zlepšit jinou cestou, než změnou životního způsobu. Já ho naprosto chápu a proto jsem vznesl tento dotaz. A myslím, že JASNÝ dotaz. Jakákoli babská rada je pro něj cennější, než doporučení ke změně životosprávy...
Hope, ano, dotaz zněl jasně, ale kamarád by rád vyřešil pouze následky, ale na řešení příčiny je příliš pohodlný a líný. Musím to napsat, nezlob se. Taky hráváme po zakouřených plesích a podobně, ale přestat kouřit jsem musela právě kvůli zdravotním problémům. Alkohol hlasivkám vadí, ačkoli méně, jako každodenní inhalace kouře, a ačkoli hodně muzikantů kouří, někomu to prostě "nesedne". Ale každodenní inhalace a konzumace - to je pro hlas cesta do háje.
Jak je psáno výše, babské rady zaberou na chváli, pokud kamarád nechce něco opravdu změnit, aby bylo lépe, pak je každá rada marná.
Já používám Müllerovy pastilky s islandským lišejníkem nebo vincentku. To však řeší jen momentální problém.
Dobrý den,
nekouřím, a alkohol piji příležitostně a nepřeháním to. Rád hraji na kytaru, a v současnosti si tvořím repertoár, neboť dříve jsem se více věnoval malování obrazů, což bylo příliš samotářské, a nyní chcí mezi příjemné lidi. Tedy zjistil jsem že mě trápí tvorba hlenů a vlivem toho mi chraptí i hlas. Asi se odhodlám i ke krčnímu. Ale docela mi pomáhá, když po počátečním krátkém tréningu si odkašlám a proleju malým douškem silného vína, třeba portského a podobně. Trochu se to vyčistí. To opakuji několikrát.
Taky mám problémy s hlasivkami. Bývá to z klimatizace. Navíc si ráda zpívám. Vincentka na inhalace je nejlepší. Když si dojde na ORL, tak bude inhalovat vincentku, aby se mu neudělal uzlík na hlasivce. Sice je docela drahá, ale nejlepší. Zkoušela jsem i vodu se solí, ale Vincentka je silnější díky i bublinkám. Portské víno se na ORL nepije. Zdravím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.