Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálá zima- proč?

Od: sarka92* odpovědí: 14 změna:

Je mi neustále zima, končetiny mám chladné. Když na něko sáhnu, dočkám se jen ,,sáhla na mě smrt´´:D... Před chvíli jsem si četla diskuze, proto se chci zeptat, jestli s tím nemá někdo zkušenosti? Prosím o radu, zda je to normální (jen potřebuji větší teplo než druzí lidé), nebo by to mohly být příznaky nějakého onemocnění a raději mám vyhledat lékaře? Předem díky za jakoukoli odpoveď =))

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Jistě jste četla o přípravku Ginko biloba.Zkuste ho.Tablety,čaje...Já byla ledová v pubertě,nějak to přešlo.

hodnocení

0x

Většina ženských jsou tak trochu zmrzliny:)

Ale lékaře určitě navštivte, můžete mít problémy s oběhovým nebo s termoregulačním systémem.

To mate pravdu,jelikoz se vetsinou jedna o spatny hormonalni system a nikdo nic neresi.Mohla bych vypravet.Co se do me naoichali na gyn.hormonalni injekce,abych mela vubec menzes a nikdo pricinu nehledal.Kdyz jsem se ohradila,jestli nemam celkove naruseny h.system,tak Gyn,rikaval,to musite k obvodni,aby se zmerili hladiny.Obvodni rikala ,to musite na Gyn.No a pak po 20 letech se musi clovek tak onemocnet,aby si nekdo vsiml a konecne hladiny zmeril.Dnes po lecbe a na stary kolena mam i menzes pravidelne a nikdo stejne nevi proca co se spravilo.Podotykam,jsem lecena z hypofyzou a jine.vubec v dnesnidobe me rozciluje kolik potom stoji zdravotnictvi vydaje,kdyz se dostane onemocneni do faze hodne vazne ato se porad setri.Myslim,ze poradna prevence,by neprisla tolik.jenomze panackove pocitaji,kolik jim ubyde z korytka ted a nemysli dopredu,ze za 20let by vlastne usporili.Proc,kdyz uz u valu bude nekdo jiny,ze a t se klidne koupe,ja mam nahrabano.MOzna ze nekomu ted prijde,ze tyto slova sem nepatri,ale ja jsem se presvedcila na vlastni kuzi a kdyz vidim jak se zanedbava kolem,hned mam hruzu,jak muzou lidi dopadnout.

mowla*
hodnocení

0x

Špatné prokrvení periferií - zúžené cévy, špatná termoregulace...

Návštěva doktora každopádně neuškodí. ;)

knopka*
hodnocení

0x

Může to být od štítné žlázy...

jokr
hodnocení

0x

Kouříte a kolik denně? Volíte oděv přiměřeně situaci? Ginko, asi by postačil čaj s ginkem, tablety bych nechal na pozdější vě k či v případě, že je doporučí lékař na základě jím stanovené dg. to když byste měla opravdu klinický nález.

Ostatně platí, že studené ruce = upřímné nohy.

sarka92*
hodnocení

Právěže nekouřím vůbec a s oblečením? Nosím vždy několik vrstev aby mi nebyla zima, takže tím to taky nebude. Ale díky za názor

tesyk*
hodnocení

0x

A žijete ještě...? :D

sarka92*
hodnocení

taky se kolikrát ptám :D

hodnocení

0x

Mě je zima od noh, spím i v létě v pletenejch ponožkách.*smich* Mám nějaký špatný prokrvování.*ee* Ani léky nezabíraly tak sem je po dohodě s doktorem přestal brát.*stop*

joudic*
hodnocení

0x

me je zima porad pokud neni 25 a vic stupnu... jsem se tady nejak spatne narodil v CR a nejen kvuli podnebi..

hodnocení

0x

Zima je vzdy znamka,ze neni v organismu neco v poradku.Zeptejte se me,no:D.V lete i v zime deku + perinu a jeste tepla ponozky.v lete kdyz lide umiraji vedrem,rikaji..,tak mne je tak akorat.Tezko honem u vas z ceho to je.Musite zacit patrat,ponevadz pricin muze byt nekolik.vetsinou endokrinologicky,coz se tyka treba me,a nebo nejaky cevni problem.Zacla bych vylucovaci metodou a to nejdriv skocila na cevni,myslim ze pravdepodobnost bude mala,ale prece radeji.a pak,nenechat se odbyt,beznym rozborem krve,musite docilit,aby jste sla na endokrinilogii,byt opravdu vytrvala.Take vim o cem mluvim.Mne se vleklo vazne onemocneni spoustu let a nikdo nic neresil a nakonec se jeste zjistil duvod-autoimunitni onemocneni.Dvacet let,muze clovekzit s tezkym onemocnenim a nikdo nic nezjisti,dokud se neco nepodela uplne.Proto preveni vyzadujte dusledne,dnes i pri vaznem onemocneni musi clovek cekat velmi dlouho,nezse neco pohne.U vas muzete mit stitnou zlazu,nadledvinky oslabene,cokoliv.urcite normalni to neni.tak drzim palce,aby jste zdarne zjistila v cem je problem.Co vas tlak,jaky mate?

sarka92*
hodnocení

děkuji za radu určitě si zajdu k lékaři, ikdyž u nás stojí doktoři za starou belu... A s tlakem nevím nevím, když mi měřili v zimě (preventivní prohlídka do práce) měla jsem dobrý, potom jsem si ho měřila asi začátkem června a měla jsem hodně nízké obě hodnoty. Ale tlak si neměřím skoro vůbec, takže nevím.

NIzky tlak muze byt na pricine,ale muze to byt stejne nasedek endokrinologicky.Reknete si primo o doporuceni na endo.Dnes lekari musite uhanet,nemaji penize.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]