Nejste přihlášen/a.
Dobrý odpoledne, potřebovala bych poradit. Před pul rokem cca jsem se rozešla s klukem, kvuli tomu, že mi lhal, podvadel a už to pak neklapalo, byli jsme spolu přes 2 roky.. Chodím na Vysokou školu a spolužacka se mě nedávno zeptala jestli by mi vadilo, kdy chodila s mým bývalým klukem. V podstatě je mi to jedno, ale na druhou stranu se bojím, že ji ublíží, tak jako mě... nevím jak se k ní ted mám chovat. Hlavne se bojim aby sme se treba nepřestaly bavit protože ji něco o mě nakecá nebo tak. Děkuju za odpovědi.
Chápu, že to není příjemná situace... Ale asi takhle, představ si, že by to bylo naopak - ty by ses zakoukala do bývalého kluka nějaké kamarádky/spolužačky a zeptala by ses jí, zda by jí nevadilo, že s ním budeš chodit. A teď si představ, že by řekla, že by jí to vadilo. Jak by ses cítila? zmizely by snad tvoje city k němu? Ne. Buď bys byla nešťastná, že s ním nemůžeš být, protože bys danou kamarádku měla ráda, a chtěla ji poslechnout, ale zároveň bys jí vlastně tak trochu nesnášela za to, že ti brání ve štěstí. Nebo bys poslechla srdíčko, šla za klukem, ale tím bys jí vlastně zradila, protože když už ses zeptala, měla bys na odpověď brát ohled. Obě varianty v případě ne by byly špatný, že?
Osobně bych na tvém místě souhlasila, řekla bych jí, že si vážím toho, že mi rovnou o všem řekla. A klidně bych jí řekla, že se ale trošku bojím, aby jí neublížil a že doufám, kdyby jí o mě vyprávěl něco nehezkého, že nebude všemu věřit a buď bude soudit dál podle toho, jak ěm zná, nebo se mě opět zeptá.
Samozřejmě ve všem výše kalkuluji s tím, že k němu nic necítíš. Pokud ano, vše by bylo jinak.
Dobrý den. Nikol, berte to tak, že každý svého štěstí strůjcem. Je to život Vaší kamarádky, sama musí přijít na to, zda jí chlapec vyhovuje, zda si s ním rozumí atd. Je docela možné, že jim dvěma to vyjde. Vím, Vy na něj máte svůj vlastní názor, ale ona si musí udělat ten svůj také sama. I kdyby jste to myslela sebelépe, mohla by to brát ne jako varování z Vaší strany, ale jako třeba žárlivost, či závist...Nepletla bych se jim do života, ani to kamarádce nerozmlouvala, či ošklivila. Je to jejich věc a Vás se to netýká. Přejte jí, aby jí to vyšlo a víc se tím nezabývejte. To by opravdu mohlo nadělat zle mezi vámi dvěma. Lidé se mění, mohl se změnit i on a oni dva si mohou opravdu lépe rozumět a mít vztah docela spokojený. Pokud se kamarádce Váš bývalý líbí, stejně by si ho nenechala rozmluvit a mohlo by se to obrátit pro Vám. Pokud je to dobrá kamarádka, přece Vás zná a ví, jaká jste, tak se nebojte, že když Vás někdo pomluví, otočí se k Vám zády.
Jste v ošemetné situaci. Pokud je kamarádka opravdu dobrá, asi bych ji varovala a vysvětlila jí, co prováděl Vám. Aby ji nepotkalo to stejné.
Ale ona si třeba bude myslet, že je v tom Vaše žárlivost a že kluka chcete pořádně očernit, když už spolu nejste. Tak by asi bylo nejlepší: ji v krátkosti sdělit, co může čekat a pak ji nechat, ať si poradí sama. Buď prokoukne, nebo si natluče nos. A nebo se kluk natolik polepšil, že si třeba i budou rozumět.
A tak jí poreferujte a pak to nechte být. Ono se uvidí. Jaga.
Trochu mi to připomíná (nejen) americké seriály, kdy chodí každý s každým... Vždy žasnu, že jim nevadí se dívat, jak se bývalý líbá s jinou, či dokonce s kamarádkou...
Jinak mě napadá - Vaše kamarádka neví, proč jste se s tím klukem rozešla? A pokud to ví, to jí to nevadí, jak se k Vám choval? Není to pro ní dostatečným varováním? Ale to je samozřejmě její věc.
Pokud Vám to nevadí, řekněte jí, že Vám to nevadí, ale že se bojíte, že to pokazí váš vztah. Buďte upřímná, a řekněte jí to přesně jak cítíte. Tím nemůžete nic pokazit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.